The Avengers

20:49 22/4/2012 - Πηγή: Mixtape

- Πόσοι Superheroes χρειάζονται για να σώσουν τον κόσμο;

- Τέσσερις, αλλά και περισσότεροι να χρειαζόντουσαν δεν θα είχαμε παράπονο.

Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) και Captain America (Chris Evans) στριμώχνονται σε ένα δωμάτιο από τον Nick Fury (Samuel L. Jackson) και την Black

Widow (Scarlett Johansson) και αφού κοπανιούνται μεταξύ τους – είτε κυριολεκτικά αλλά κυρίως με ατάκες άξιες υπερηρώων ενώνονται ως Avengers για να σώσουν την Γη από τον Loki (Tom Hiddleston), τον άσπονδο Ασγκαρντιανό αδερφό του Thor, ο οποίος θέλει να ανοίξει ένα πέρασμα προς τη Γη για τις στρατιές των συμμάχων του από κάποιον άλλον Γαλαξία, χρησιμοποιώντας το  Τesseract, έναν κύβο που παράγει ατελείωτη ενέργεια.

Και ναι, το The Avengers είναι αυτό που περίμεναν όλοι οι φίλοι της Marvel, και με το παραπάνω. Είναι το απόλυτα πετυχημένο blockbuster, που συνδυάζει από την μία φυσικά ασταμάτητη δράση σε εντυπωσιακό 3D όπως του αρμόζει – ειδικά στο δεύτερο μέρος, γίνεται ΧΑΜΟΣ – και από την άλλη μία ατακαδόρικη και ανελέητα χιουμοριστική συρραφή διαλόγων  στο στόμα αβανταδόρικων έτσι κι αλλιώς χαρακτήρων, οι οποίοι στην περίπτωση του Hulk μετατρέπονται ακόμα και σε απολαυστικό slapstic χιούμορ.

Η επιτυχία του Joss Whedon, που υπογράφει την σκηνοθεσία και το σενάριο (μαζί με τον Zak Penn) των «Εκδικητών» είναι ότι καταφέρνει – ως δηλωμένο fanboy άλλωστε που είναι ο ίδιος –  να μεταφέρει στην καρδιά της ταινίας την χαρά και τον ενθουσιασμό και την έλλειψη κάθε σοβαροφάνειας που προσφέρουν τα κόμικς και κυρίως όλη η παραφιλολογία που περιβάλλει τους Υπερήρωες.  Δεν παρασύρεται να βασίσει την ταινία του στην δεδομένη δράση, αλλά εκμεταλλεύεται τους Υπερχαρακτήρες που έχει στη διάθεσή του, τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές τους αλλά και τις αδυναμίες τους και μεταφέρει την προσοχή μας στους διαλόγους – στους οποίους είναι μάστορας – και στις ατάκες που εκτοξεύουν μεταξύ τους, στο πως συνδέονται σταδιακά και πως από μονάδες γίνονται η ομάδα που θα σώσει την Γη. Ο καθένας ίσως για τους δικούς του λόγους και με διαφορετικές αφορμές, και φυσικά όχι επειδή τους το επιβάλλει κανείς – δεν είναι στρατιώτες άλλωστε – αλλά επειδή οι ίδιοι το επιθυμούν.

Ο Joss Whedon καταφέρνει με τους “Εκδικητές” του να βγάλει από πάνω του  την στάμπα του cult – κυρίως τηλεοπτικού (βλέπε “Buffy”, “Angel” και “Firefly”) – δημιουργού. Κυρίως όμως, αναζωογονεί με τον πιο ευχάριστο τρόπο τις ταινίες της Marvel, τραβώντας την προσοχή του «αναγνώστη» από τα «χρώματα» και τα «σχέδια», στα «συννεφάκια».

The Avengers
Από 26 Απριλίου στους Κινηματογράφους σε 3D και 2D
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgard, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany
Σκηνοθεσία: Joss Whedon
Σενάριο: Zak Penn, Joss Whedon
Διάρκεια: 142 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape