The Comics Roast #2 Εβδομάδα 14/10/11

Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.

TONIGHT’S CAST

@manolis – πολυλογάς και εμμονικός - gkoultouroblog@georgethebeast – κάφρος και καμμένος - βαρεμένα ημερολόγια@dimitrisdx – κόλαση και παράδεισος - the original DimitrisDX@Hell_b0y -

μνησίκακος και προφητικός - Hell is a Land Without Comic Books

Ο @iliaskyriazis λείπει για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα στις Αμερικές και στο New York Comic-Con και τον μισούμε. Ο @dark_tyler είναι απλά κλειδωμένος σπίτι και βλέπει Breaking Bad. Δεν του μιλάμε. Εμείς όμως σταθεροί στο ραντεβού μας με 8 αναλυτικές κριτικές comics και 21 (!) γρήγορες ματιές στους υπόλοιπους τίτλους της εβδομάδας.

Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να τους βρείτε στα ελληνικά καταστήματα comics (Jemma Καλλιθέα-Πειραιά, Solaris, Tilt και Relax Your Soul Comics στο κέντρο, Comicsworld στον Κορυδαλλό, Dojo στο Μαρούσι, Star στην Αγία Παρασκευή, Metropolis και Comics Cave στην Θεσσαλονίκη) αλλά και να τους αγοράσετε και διαβάσετε online στους υπολογιστές, τα iphone και τα ipad σας μέσα από τον επίσημο διανομέα digital comics ‘Comixology’.

ΠΑΜΕ!

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER SEASON 9 #1-2

@manolisBuffy’s back! Μετά το τέλος της τηλεοπτικής 7ης σεζόν, ο Joss Whedon λάνσαρε την επίσημη συνέχεια των περιπετειών της όχι-πια-έφηβης βαμπιροφόνισσας σε μορφή comics. Η προηγούμενη 8η σεζόν ξεκίνησε υπέροχα αλλά κράσαρε στα τάρταρα μέχρι το τέλος της. Η νέα σεζόν που ξεκινάει τώρα (μαζί με το αδελφάκι της Angel & Faith) υπόσχεται ότι έχει μάθει από τα λάθη της περασμένης. “Having discovered that I can do it differently than the TV show, I’ve discovered that I don’t really want to”, δήλωσε με χειροκροτήματα στο San Diego.

Γνώση των βασικών της τηλεοπτικής σειράς είναι απαραίτητη αλλά από την προηγούμενη comics-ική δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα πέραν του ότι η Buffy την είχε δει στρατηγός σε ένα κάστρο γεμάτο καινούριες Slayers αλλά όλη η ιστορία τέλειωσε με τις περισσότερες σφαγιασμένες και το ‘Seed’ που είναι η πηγή όλης της μαγείας στον κόσμο τους κατεστραμμένο. Όχι άλλη μαγεία, όχι άλλες Slayers, όχι άλλες σατανικές πύλες.

Έτσι η νέα σειρά βρίσκει την Buffy με νέα ζωή, νέους συγκάτοικους και νέες απειλές: εξοντωτικά μεθύσια και πάρτυ και χανγκόβερ ερωτικά μπλεξίματα, δαίμονικούς φοροσυλλέκτες (κάπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί πλέον) και έναν μυστηριώδη νέο δολοφόνο που σκοτώνει βρυκόλακες με το να τους ξανακάνει ανθρώπους. Huh? Όλα βέβαια (και πάλι) με τους κλασσικούς διασκεδαστικούς και φρέσκους (ακόμα και μετά από δεκατόσο χρόνια!) διαλόγους του Whedon και το μάτι του για ανατρεπτικές και ανθρώπινες ιστορίες ακόμα και μέσα σε εξωφρενικά αλλόκοσμες καταστάσεις. Μου’λειψαν δεν το κρύβω, και η Buffy, και η Willow, ο Xander, που πηδάει πλέον την Dawn, o Spike… 8/10

@georgethebeastΤα ειπες ΟΛΑ! Ίσως να είναι ότι πιο κόντα γράφτηκε πότε στη σείρα. Όλοι οι ήρωες πια μαζεμένοι , χώ

Keywords
Τυχαία Θέματα