The Liarbirds @ Six d.o.g.s.

Είναι που είναι δύσκολη μέρα από μόνη της η Πέμπτη, ήρθε και η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – από αυτές που τείνουν να γίνουν πλέον εβδομαδιαίο φαινόμενο – για να μας αποτελειώσει. Ευτυχώς, παρά τον αρχικό φόβο για το αντίθετο, οι δυσμενείς μας προβλέψεις  τελικά διαψεύστηκαν αφού ήταν αρκετός ο κόσμος που βρήκε τον τρόπο να φτάσει μέχρι την Αβραμιώτου για να

απολαύσει την επιστροφή των The Liarbirds στην σκηνή.

Μία επιστροφή που λαμβάνει χώρα ύστερα από ένα σχετικά μεγάλο διάλειμμα, κατά το οποίο τα νέα από το στρατόπεδο της μπάντας ήταν μάλλον λίγα και ασαφή. Αυτό όμως είναι κάτι που μέλλει να αλλάξει αισθητά από εδώ και στο εξής, όπως μας υποσχέθηκαν και οι ίδιοι.

Το έναυσμα για την εμφάνιση αυτή των Liarbirds στην σκηνή του Six D.O.G.S. δεν ήταν άλλο από την κυκλοφορία του πρώτου και πολυαναμενόμενου full-length τους, Allegedly, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων αυτή την εβδομάδα μέσω της Restless Wind. Και σίγουρα δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορταστεί το γεγονός αυτό από μία ζωντανή εμφάνιση, σαν και αυτές στις οποίες βασίστηκε η παρέα από την Αθήνα για να χτίσει το εξαιρετικά σεβαστό όνομα που την συνοδεύει τα τελευταία χρόνια.

Σε μία χαλαρή και πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, αφού βρισκόντουσαν κυρίως ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς, οι οποίοι πραγματικά αδημονούσαν να τους ξαναδούν από κοντά, οι Liarbirds ξεκίνησαν παίζοντας αρχικά κάποια παλιότερα κομμάτια τους, για να προχωρήσουν στην συνέχεια στην παρουσίαση ολόκληρου του Allegedly, παίζοντας απλώς τα τραγούδια του album αλλά με διαφορετική σειρά από αυτή του CD. Φυσικά πολλά από τα κομμάτια που το απαρτίζουν είναι ήδη γνωστά στους οπαδούς της μπάντας, αφού αποτελούν μέρους του live setlist των Αθηναίων εδώ και καιρό. Από αυτή την άποψη, οι εκπλήξεις θα έλεγε κανείς ότι ήταν ελάχιστες, αλλά αυτό καθόλου σημασία δεν έχει αφού ο κόσμος που γέμισε το Six D.O.G.S. ήξερε ακριβώς τί θα ακούσει και εννοείται ότι γι’αυτόν τον λόγο και είχε έρθει.

Τα highlights της βραδιάς είναι μάλλον ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα, αλλά εντελώς προσωπικά θα έλεγα ότι οι καλύτερες στιγμές του live ήταν κατά την διάρκεια των Estuary In Me (σίγουρα το καλύτερο κομμάτι του album και με διαφορά!), Running Mind, The Times, Soul Keeper,  αλλά και του πανέμορφου Out of Sight, Out of Mind από το EP ‘Second Quartet’ που παίχτηκε στο τέλος. Το εκπληκτικό με τους Liarbirds είναι ότι καταφέρνουν  να παντρέψουν τις γλυκιές pop μελωδίες τις δεκαετίας του ’60 με το Rock και τον σύγχρονο indie ήχο τόσο μαγευτικά και τόσο επιτυχημένα που καταλήγουν να γίνoνται αρεστοί σε ένα τεράστιο, ετερόκλητο και εντελώς ανομοιογενές κοινό με τελείως διαφορετικά μουσικά γούστα. Οι συνθέσεις τους δε είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε από τη μία να βγάζουν ένα μοναδικό συναίσθημα νοσταλγίας και από την άλλη να δημιουργούν μία απίστευτη αίσθηση ευφορίας στους ακροατές, σε τέτοιο βαθμό που μέχρι το τέλος της βραδιάς αμφιβάλλω αν υπήρχε έστω και ένα άτομο μέσα στο bar που να μην είχε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Liarbirds @ Six,