Una fazza una razza

10:48 18/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια ιταλική γιορτή, με όνομα «Tutto ItaliaCinema e Cultura» στήνεται στο κέντρο της Αθήνας και η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα έχει ως βασικό της όχημα τον κινηματογράφο και απώτερο σκοπό τη μύηση του ελληνικού κοινού στην ιταλική κουλτούρα.

Μια «fiesta del cinema italiano» φαίνεται να προετοιμάζει μια ομάδα ανθρώπων του κινηματογράφου,

η οποία αποτελείται από ανεξάρτητες οντότητες που – τα τελευταία  κάμποσα χρόνια – συμβάλλουν, ξεχωριστά, στη διάδοση του κινηματογραφικού προϊόντος, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Οι Πέτρος Αντωνιάδης (πρώην δ/ντης του φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας) και Παναγιώτης Τιμογιαννάκης (μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Κριτικός Κινηματογράφου) συνεργάζονται φέτος για πρώτη φορά, προκειμένου να ενεργοποιήσουν έναν Έλληνο-ιταλικό δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων.

Σε πρώτη φάση, σκοπεύουν να καθιερώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός με άρωμα Ιταλίας, το οποίο πέραν ενός μεγάλου τμήματος κινηματογραφικών προβολών και παρουσίασης εκλεκτών καλεσμένων από τη γείτονα χώρα, θα φιλοξενεί ιδιαίτερες εκθέσεις, sessions γευσιγνωσίας και δράσεις με σκοπό την εξοικείωση με την κουζίνα και τον πολιτισμό κατ’ επέκταση της παράδοσης των γειτόνων μας.

Οι πρώτες πληροφορίες αποκαλύπτουν τρεις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα «David di Donatello», τα αντίστοιχα Όσκαρ της Ιταλίας, ενώ παράλληλα σημείωσαν και αρκετά μεγάλη επιτυχία στο ιταλικό box office. Περισσότερες πληροφορίες για το Tutto Italia, καθώς επίσης και νέα από την ιταλική καθημερινότητα, θα βρείτε στο site, το blog, το facebook ή το twitter account τους.

Άρωμα Ιταλίας λοιπόν, εν προκειμένω, από τις 14 έως 21 Μαρτίου ενώ άμεσα αναμένουμε πληροφορίες για τις επερχόμενες, καθιερωμένες πλέον διοργανώσεις, του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, οι οποίες είναι επίσης προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα