Vasistas, Spectacle

Το Spectacle της ομάδας Vasistas διερευνά τους μηχανισμούς εκπαίδευσης του ατόμου στην καθημερινότητα. Η ομάδα στήνει μιαν εύπλαστη κινούμενη εγκατάσταση με ανθρώπους. Ένα παράλογο αυθύπαρκτο δίκτυο δράσης όπου οι εισερχόμενοι  πραγματοποιούν συγκεκριμένες ασκήσεις εκπαίδευσης των ατόμων.  Οι ελεγκτές γίνονται ελεγχόμενοι, οι ερευνητές πειραματόζωα και η ενστικτώδης πλευρά των ανθρώπων θέαμα και μέσο χειραγώγησης.

Ένας  παράλογος κόσμος που λειτουργεί σαν παραμορφωτικός καθρέφτης μιας πραγματικότητας και που συνδιαλέγεται με την αστεία πλευρά του ανθρώπου που αναζητά να υπάρξει συγκρουόμενος

διαρκώς στη δίνη της αλληλεξάρτησης και της αποδοτικής παραγωγικότητας. Μπορεί να ιδωθεί απλώς και σαν ένα αθώο και αστείο παιχνίδι. Επίκεντρο, η θεαματοποίηση της  εσωτερικότητας και η σύγκρουση των ενστίκτων με τους κοινωνικούς κανόνες. Στην αναζήτηση της διαπροσωπικής επικοινωνίας.

Η δραματουργία βασίζεται σε επιστημονικά πειράματα, σύμβολα, εικόνες και λειτουργίες της πραγματικότητας που μας περιβάλλει, έργα και κείμενα ερευνητών και διανοητών του 20ου αιώνα.

Την συνέντευξη της ομάδας Vasistas στη Νάντια Δρακούλα, με αφορμή την παράσταση Spectacle που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Σύλληψη/ Δραματουργία/ Μουσική: ομάδα vasistas
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Δάλλα
Παραγωγή/Management: Αλέξανδρος Βρεττός
Φωτογραφίες για την παράσταση: Γιώργος Λάνθιμος
Φωτογραφίες από την παράσταση: Χρήστος Βουδούρης

Παίζουν: Naima Carbajal, Ariane Labed, Πέτρο Σταθακόπουλο, Ευθύμη Θέου και Αργυρώ Χιώτη

3 – 20 Νοεμβρίου 2011

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21.00

Τιμές εισιτηρίων
15 €,  10 € (φοιτητικό)

Κερδίστε Διπλές Προσκλήσεις

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Bios προσφέρει από μια διπλή πρόσκληση για τις παραστάσεις: Παρασκευή 4-11/ Κυριακή  6-11/ Παρασκευή 11-11/ Κυριακή 13-11/ Παρασκευή 18-11/ Κυριακή 20-11

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα «Vasistas» και αναφέροντας φυσικά το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ενημερωθούν με email και προκειμένου να ισχύσει η πρόσκληση τους θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσουν με το ταμείο του θεάτρου για να επιβεβαιώσουν την κράτησή τους.

BIOS Main
Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό
Πειραιώς 84, Γκάζι
Τηλ: 210 3425335
www.bios.gr
www.vas.eu.com

Keywords
Τυχαία Θέματα