Victory Collapse – “Convenience has poisoned our souls”

11:24 4/12/2012 - Πηγή: Mixtape

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το 2012, με την κακώς ιδιαίτερα καθυστερημένη από την πλευρά μας παρουσίαση του self-released ντεμπούτου album των Victory Collapse. 

Σωτήριον έτος 2004 . Ολυμπιακοί Αγώνες , ευρωπαικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , Eurovision..την ίδια περίοδο , στην Αθήνα , τέσσερις φίλοι αποφασίζουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα ..αρπάζουν από ένα

όργανο και αφήνονται να μυηθούν στη μαγεία του rock ‘n’roll… και εγένετο Victory Collapse !

Από τότε , πολύ νερό κύλησε στ΄αυλάκι :  αρκετές εναλλαγές μελών , δεκάδες live εμφανίσεις σε ποικίλους χώρους ανά την Ελλάδα , support σε μεγάλα ονόματα που οι ίδιοι αναγνωρίζουν σαν βασικές τους επιρροές ( The Fall , Liars , Wire ) , ένα e.p το 2008 ( “Rumors” ) .. ώσπου φέτος την άνοιξη , ήρθε η στιγμή να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους που φέρει τον ευρηματικό τίτλο ” Convenience has poisoned our souls” .

Ο πρώτος , λοιπόν , δίσκος των Victory Collapse , τους βρίσκει ηχητικά να πιάνουν το νήμα και να συνεχίζουν από εκεί που μας άφησαν με το “Rumors” :  post-punk ρυθμοί που παραπέμπουν στους αγαπημένους τους Gang of Four , οι οποίοι , όμως , εμπλουτίζονται και με πιο ποπ και dance στοιχεία , αλλά και πιο σκληρές κιθάρες , όπως στο τσαμπουκαλεμένο εναρκτήριο ” The need of expression” . Στο σύνολο του, ο δίσκος αντικατοπτρίζει την τεχνική και συνθετική εξέλιξη του γκρουπ μέσα στο χρόνο , καθώς και την αναγκαία αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει , χάρη στη σταθερή – σχετικά – σύνθεση τους τα τελευταία χρόνια και τη πείρα των πολλών live εμφανίσεων .

Το “ Convenience has poisoned our souls” καταφέρνει στα δέκα κομμάτια που περιέχει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή , πράγμα δύσκολο για σύγχρονο rock δίσκο , χάρη και στην αμεσότητα που προσφέρει η μικρή διάρκεια των κομματιών ( που δεν ξεπερνούν τα 3μιση λεπτά -κάτι ήξεραν οι Ramones!) . Προσωπικά ξεχώρισα τα Brotherhood , το ” πάνκικο” Middle class espresso με την ωραία κορύφωση , το Colombo με το χαρακτηριστικό νιου-γουεηβάδικο σαξόφωνο , ενώ το Venus , με τα παιχνιδιάρικα κρουστά και την κοφτή κιθαριά του είναι , απλά , ένα από καλύτερα αγγλόφωνα ελληνικά κομμάτια που ακούσαμε , τουλάχιστο , για φέτος!

Oι Victory Collapse , μπορεί να άργησαν να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο, αλλά δεν έπαψαν να δουελεύουν αθόρυβα αυτά τα χρόνια και με την σεμνότητα και την τιμιότητα που τους διακρίνει καταλαμβάνουν επάξια τη θέση που τους αξίζει στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι και να έχουμε σύντομα και άλλα δισκογραφικά νέα από αυτούς .

Label: Self released
Tracks for your mixtape: “Venus”, “Brotherwood”, “Middle Class Espresso”

To promo video για το “Venus”

Το ” Convenience has poisoned our souls” κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση 300 βινυλίων , από το ίδιο το γκρουπ , αλλά μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο ( και να το παραγγείλετε ) στο bandcamp των VC:

Keywords
Τυχαία Θέματα