Workshop με τους Action Hero

14:23 6/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Be your own stunt! Ένα workshop για τον κίνδυνο στην διαδικασία της επινόησης.

To Βρετανικό Συμβούλιο, η ανατρεπτική Βρετανική ομάδα περφόρμανς Action Hero και το BIOS διοργανώνουν δύο τρίωρα workshops πάνω στο θέατρο της επινόησης (devised theatre).

Το workshop θα εστιάσει στο

πως οι άνθρωποι που  ασχολούνται με την περφόρμανς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κίνδυνο ως εργαλείο για να παράγουν έργο που να προκαλεί την πρακτική τους και να τους ενθαρρύνει να υπερβούν τα όρια τους.

Χρησιμοποιώντας την επικινδυνότητα ως μεθοδολογία, οι  Action Hero θα πραγματοποιήσουν δύο workshop διάρκειας τριών ωρών στα οποία προτείνουν στους συμμετέχοντες να γίνουν ο κασκαντέρ του εαυτού τους με σκοπό να διευρύνουν την έρευνα τους σε νέες κατευθύνσεις και να βελτιωθούν στην πρακτική της επινόησης.

Το workshop θα καλύψει την επικινδυνότητα σε όλες της τις φόρμες, εξερευνώντας το ρίσκο στο κείμενο, στον χώρο, στη σχέση με το κοινό, στον σωματικό κίνδυνο  και στα προσωπικά όρια ως μέθοδο πρακτικής. Το  workshop θα χρησιμοποιήσει υλικό από το Watch Me Fall και το A Western ως σημεία αφετηρίας για την επινόηση, δουλεύοντας με την αίσθηση των συμμετεχόντων για το τι είναι επικίνδυνο κατά τους ίδιους στη διαδικασία της  περφόρμανς. Θα δημιουργηθούν σύντομες περφόρμανς  που θα παρουσιαστούν στο τέλος του workshop.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με συγκεκριμένα κομμάτια του κειμένου μεταφρασμένα στα ελληνικά για τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το BIOS.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του χώρου και προσφέρεται δωρεάν.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 15.00 – 18.00
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 10.00-13.00

Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό
Πειραιώς 84, Κεραμεικός
Τηλ: 210 3425335
www.bios.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα