Επινοώντας την παράσταση

10:58 22/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συνεχίζοντας και εξελίσσοντας το Φεστιβάλ Devised Theatre Παραστάσεις μικρού μήκους από νέους δημιουργούς, που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο 2009, διοργανώνει την εβδομάδα από 28 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου 2012 το Φεστιβάλ Επινοώντας την παράσταση, το οποίο περιλαμβάνει 14 παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές ομάδες, που προσεγγίζουν τη σύγχρονη

πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα μέσα από διάφορες κωμικές φόρμες, πάντα στο πλαίσιο του θεάτρου της επινόησης.

Νέοι καλλιτέχνες του θεάτρου χρησιμοποιούν τα εργαλεία της κωμωδίας για να   παρουσιάσουν «επινοημένες» παραστάσεις, μέσα απ’ τις οποίες σχολιάζουν και ερμηνεύουν την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα, προσδιορίζουν τη δική τους θέση μέσα σ’ αυτή και εκφράζουν τις απόψεις τους.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της χρονιάς, από τον Δεκέμβριο 2011 μέχρι και τον Απρίλιο 2012, πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ειδικά για τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, 5 εργαστήρια / σεμινάρια με θέμα την κωμωδία σε σχέση με την κοινωνία και την πολιτική από καλλιτέχνες με ανάλογη εμπειρία (Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Δημήτρη Δημόπουλο).

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Κάτω Χώρο και στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, όπου κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την παράστασή της 3 φορές σε διαφορετικές ώρες.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η παράσταση που θα διακριθεί θα παρουσιαστεί ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στις αρχές της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-2013.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις διαβάστε εδώ.

Οργανωτική Επιτροπή: Μαρία Παπαλέξη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Νικόλ Δημητρακοπούλου

Κριτική Επιτροπή: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Άννα Τσίχλη, Γιώργος Σαμπατακάκης, Δημήτρης Δημόπουλος & τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής

28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2012

Τιμές εισιτηρίων
10€ ισχύει για 2 παραστάσεις
50€ ισχύει για όλες τις παραστάσεις

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, ΦΙΞ
Τηλ: 210-9212900
www.theatroneoukosmou.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα