Νέο αλφάβητο από τον Dirk Bell

22:34 14/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Με το πιo πρωτότυπο και καυστικό σχόλιο για την τρέλα της καθημερινής τριβής μέσα από το αλφάβητο διπλής ανάγνωσης που δημιούργησε, ο Dirk Bell επισκέπτεται την χώρα μας με μια έκθεση που αφορά λέξεις, κωδικούς πρόσβασης (pass-words), νέες αλφάβητους, assemblages, τρόπους σύνθεσης, δομές, σλόγκαν, φραστικά στοιχεία και που οδηγούν προς μία επαναστατική δυνατότητα πέρα από τις συμβατικές.

“Ο ρομαντικός καλλιτέχνης Dirk Bell δείχνει γιά πρώτη φορά στην Αθήνα μιά σειρά νέων γλυπτών

βασισμένα σε μιά αλφάβητο που έχει εμπνευστεί και σχεδιάσει ο ίδιος. Κομμένα με laser από φύλλα χάλυβα, οι φράσεις που συνθέτει, BURNOUTOPIA, THEENDISNEAR, BRUTALISMART, προκύπτουν παρατηρώντας μία κοινωνία διαμορφωμένη από συστήματα που καταστούν τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης όλο και δυσκολότερες. Η αλφάβητος του  Bell εξοστρακίζει το γράμμα “Α” αντικαθιστώντας το με το σύμβολο/γράμμα LOVE. Κάτω από κάθε λέξη/διαταγή υπάρχει μία λέξη κλειδί. ”

Στο εγχείρημα του αυτό ο Bell προσκάλεσε και θα πλαισιωθεί από τα διαγράμματα του φιλόσοφου Marcus Steinweg τα οποία δημιουργήθηκαν και συντάχτηκαν αποκλειστικά για την παρουσίαση στην γκαλερί. Άμεσα συνδεδεμένα στο περιεχόμενο τους και στην μορφή τους με τα υπόλοιπα σκέλη της έκθεσης, τα αναλυτικά διαγράμματα που αναφέρονται στην Ελληνική φιλοσοφία, σε ερωτήματα εξουσίας και στο μέλλον της Ευρώπης, συμπορεύονται με το δημιούργημα του σκηνοθέτη Frederic D., ο οποίος συμμετέχει επίσης στην έκθεση με ένα φίλμ γυρισμένο εξ’ολοκλήρου στο στούντιο που μοιράζεται με τον Bell στο Wedding του Βερολίνου.

“Η ταινία είναι μία συνάθροιση εικόνων από έργα τέχνης σε εξέλιξη, ηθοποιούς και χορευτές που κινούνται μέσα σε εγκαταστάσεις καθώς και μία μανούβρα (ελιγμό) ανάμεσα στην κλασική χρήση του χρώματος/μπογιάς στις καλές τέχνες και στις θεαματικές τεχνικές ταινιών του Hollywood (ειδικά εφέ).”

Ο Dirk Bell γεννήθηκε στο Μόναχο το 1969, ζεί και εργάζεται στο Βερολίνο. Πρόσφατες εκθέσεις συμπεριλαμβάνουν Retour, Pinakothek der Moderne, Μόναχο, Made in Germany, Baltic Centre for Contemporary Art, Γκέιτσχέντ,  Paradise Lost, Kunstverein Arnsberg (με την Juliette Blightman), 7

Keywords
Τυχαία Θέματα