Οδύσσεια sneak peek

Αν γράφετε ή γνωρίζετε κάποιον που να γράφει για θέατρο αλλά να μην είναι αυτή η μοναδική ασχολία του θα ξέρετε ήδη πως εκτός από τις εκατοντάδες, κυριολεκτικά, παραστάσεις που καλείται να προλάβει να δει κάθε σεζόν, προσκαλείται και σε αντίστοιχο αριθμό συνεντεύξεων τύπου για αυτές τις παραστάσεις. Γεγονός αυταπόδεικτο είναι, λοιπόν, πως αν έδινε το παρόν παντού και να γράψει κιόλας μετά συνεντεύξεις, παρουσιάσεις κλπ θα έπρεπε να παραμερίσει ό,τι άλλο κάνει.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Διότι στην περίπτωση της Οδύσσειας,

μιας από τις πιο πολυσυζητημένες και αναμενόμενες παραστάσεις της χρονιάς η συνέντευξη τύπου είχε πρωταγωνιστή το δημιουργό της, τον Αμερικανό σκηνοθέτη Robert Wilson και αυτό έκανε πολύ εύκολη την απόφαση να παρατήσει, για χάρη του, κανείς όλα τα άλλα και να βρεθεί εκεί.

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μαζί με τον διευθυντή του ιταλικού Piccolo Teatro που έχει αναλάβει τη συμπαραγωγή της παράστασης που θα παρουσιαστεί και εκεί για τρεις εβδομάδες προτού ταξιδέψει και σε άλλα μέρη του κόσμου, μας μίλησαν για την απόφασή τους να ανεβάσουν ένα “λαϊκό” κυριολεκτικά θέαμα όπως η το ομηρικό έπος που γνωρίζουν σε όλα τα πέρατα της γης, αυτή τη δύσκολη συγκυρία που καθένας από εμάς κάνει το προσωπικό του ταξίδι δίχως να γνωρίζει που θα μας οδηγήσει.

Ο Bob Wilson μίλησε για τη μέθοδο με την οποία δουλεύει, για το φορμαλιστικό θέατρο εικόνας που κάνει, για το πώς επιλέγει τους ηθοποιούς του αλλά και για το πόση σημασία έχει να ξέρει κανείς να στέκεται πάνω στη σκηνή, κάτι που δε διδάσκεται πουθενά. Τα πολλά και ενδιαφέροντα που μοιράστηκαν μαζί μας μας επέτειναν την επιθυμία να παρακολουθήσουμε την επική παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου.

Πριν από όλους, όμως, θα έχουν την ευκαιρία οι περισσότερο βιαστικοί θεατές να βρεθούν στο Εθνικό σε μία από τις τέσσερις ανοιχτές πρόβες της παράστασης την Κυριακή 21, την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30. Όχι μόνο θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να είναι μέρος της, αφού ακόμα θα βρίσκεται η Οδύσσεια στο στάδιο των τελευταίων τελειοποιήσεων αλλά θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό και με ένα εισιτήριο πολύ προσιτό, στην τιμή των 7€ (το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τις 19 Οκτωβρίου).

Διαβάστε περισσότερα για την Οδύσσεια εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα