Οι The KVB και οι The Light Asylum στο DeathDisco

12:11 12/5/2013 - Πηγή: Mixtape

Όσοι διαβάσατε το εξαιρετικό άρθρο της Βίκης Στρατάκη για τις ‘10+1 μπάντες του νέου σκοτεινού ήχου’ που ανέβηκε πρόσφατα σε τούτο εδώ το site πιθανώς να θυμούνται και τα ονόματα των The KVB και των Light Asylum, τα οποία κατέλαβαν την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα στην λίστα με τα προτεινόμενα σχήματα που αξίζει να τσεκάρει κανείς. Και να πώς τα φέρνει η θεά τύχη μερικές φορές, που σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία

να απολαύσουμε και τις δύο αυτές μπάντες ζωντανά… και μάλιστα με διαφορά δύο μόλις ημερών!!

Το Λονδρέζικο δίδυμο των The KVB εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας πέρσι τον Απρίλιο (σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα), αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στους λίγους τυχερούς που είχαν την χαρά να τους παρακολουθήσουν. Φέτος επιστρέφουν, ως καλεσμένοι της Ean Presents, κρατώντας παραμάσχαλα το νέο, ολοκαίνουριο album τους με τίτλο Immaterial Visions, το οποίο έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές από μία μεγάλη μερίδα του underground μουσικού τύπου. Οι The KVB συνδυάζουν dark wave/post-punk και shoegaze ήχους με μινιμαλιστικούς synth ρυθμούς και φωνητικά που παραπέμπουν απευθείας στον Ian Curtis και τους Joy Division. Η Αθηναϊκή τους εμφάνιση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Μαϊού στο DeathDisco, ενώ το προηγούμενο ακριβώς βράδυ θα εμφανιστούν και στο Coo Bar στην Θεσσαλονίκη. Την συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Strawberry Pills.

The KVB live @ DeathDisco
Παρασκευή 24 Μαίου
Έναρξη: 22:30
Είσοδος: 10 Ευρώ

Δύο ακριβώς μέρες μετά, την Κυριακή 26 Μαϊού θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην χώρα μας την μοναδική Shannon Funchess και τους εκ Brooklyn προερχόμενους Light Asylum. Ξακουστή για τις εκρηκτικές και παθιασμένες εμφανίσεις της, η Shannon Funchess είχε προλάβει να συνεργαστεί και να περιοδεύσει με ονόματα όπως οι TV On The Radio και οι !!! (Chk Chk Chk) προτού πάρει την απόφαση να σχηματίσει τους Light Asylum μαζί με τον Bruno Coviello στα μέσα του 2007. Με επιρροές προερχόμενες κατευθείαν από τα 80’s και με έναν ήχο που καταφέρνει να συνδυάσει synth pop, gothic και punk rock στοιχεία δημιουργώντας έτσι ένα ασυναγώνιστο όσο και απαράμιλλο αποτέλεσμα, το Νεοϋορκέζικο δίδυμο αποτελεί αυτή την στιγμή πιθανότατα το πιο γρήγορα ανερχόμενο σχήμα στο χώρο του synth/goth/industrial/dark wave ήχου. Το πρώτο επίσημο full-length album τους κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, και ήδη θεωρείται από πολλούς ώς ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων ετών. Η πρώτη τους εμφάνιση επί Ελληνικού εδάφους προβλέπεται να μένει ιστορική!

Light Asylum live @ DeathDisco
Κυριακή 26 Μαίου
Είσοδος: 13 Ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα