Οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της περασμένης χρονιάς

18:44 27/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Παγκόσμια μέρα θεάτρου σήμερα, και γιορτάζουμε κοιτάζοντας πίσω στις αγαπημένες παραστάσεις που απολαύσαμε την περσινή χρονιά (από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο του 2011).

25. Να Ζει Κανείς ή Να Μην Ζει – Κάτια Δανδουλάκη

Μια υπερ-κλασσική κινηματογραφική κωμωδία φρεσκαρισμένη σε αψεγάδιαστο πατρόν φάρσας και με μοντέρνο ρετούς (πετυχημένης αυτής της φοράς) μανιέρας Ρέππα-Παπαθανασίου.

24. H Kαλή Oικογένεια – Χώρα 

Η εξοντωτική και διασκεδαστική αποστειρωμένη συντηρητική οικογένεια που θα φτάσει σε οποιοδήποτε άκρο για να διατηρήσει την ψευδαίσθηση της κανονικότητας και της

μετριότητας της.

23. Alarme – Άττις 

Η ταξική ανισότητα, η δίψα για εξουσία, η αναρρίχηση στην κορυφή, ένα ζωντανό ταμπλό παρατήρησης για δυο γυναίκες παγιδευμένες στην κλεψύδρα της ιστορίας. Η Μαρία Στιούαρτ και η βασίλισσα Ελισάβετ Α’, δυο έχιδνες σε αέναο αλληλοεριστικό κωλοσούρσιμο, απεσταγμένο στα πιο βασικά συναισθήματα και ήχους και έννοιες και ορμές.

22. Όταν Έκλαψε ο Νίτσε - Θησείον

Ένας ψυχολογικός χορός με κινήσεις σκατσιστικές ανάμεσα σε δυο μεγάλες προσωπικότητες που προσπαθούν ο ένας να σώσει τον άλλο, και θα έπρεπε να ήξεραν καλύτερα. Ο Μπρόιερ αναλαμβάνει μια αδύνατη αποστολή, να προσπαθήσει να ψυχαναλύσει τον Νίτσε ενάντια στην θέληση του, χωρίς ο ίδιος να καταλάβει τι συμβαίνει. Και όλα εξαιτίας και για χάρη, τι άλλο, μιας γυναίκας.

21. Spectacle (Vasistas) - Bios / Φεστιβάλ Αθηνών

Ένα παρανοϊκό δίκτυο εκπαίδευσης του ατόμου για να γίνει σωστό και αποδεκτό μέλος της κοινωνίας. Οι προσμονές και απαιτήσεις που έχει ο ένας από τον άλλο και τα βίαια ακραία μέτρα στα οποία θα φτάσουν για να τον κάνουν να υπακούσει στις επιθυμίες τους, σε μια κωμικά και ανατριχιαστικά αποκομμένη και ακραία αναπαράσταση/θέαμα των εσωτερικών μας αδυναμιών και αναγκών για επαφή και αποδοχή.

20. RedΣκουφίτσα – Nueva Trova

Το αληθινό, σκοτεινό πρόσωπο της Κοκκινοσκουφίτσας, της σέξυ, ύπουλης και πανούργας βλαχοπούλας που παραπλανά τον αθώο και χαζοβιόλη Λύκο (αφηγητή της ιστορίας) για να δολοφονήσει για χάρη της τη γιαγιά και να αρπάξει τα λεφτά της κληρονομιάς. Το πιο κάφρικο και ότι-να-ναι bar theatre της χρονιάς, με καταιγιστικές ποπ αναφορές, βραζιλιάνικα σίριαλ, Νικολούλη, live τραγούδι και ξεκαρδιστικές ατάκες.

19. Έσπασε - Σημείο

Τα τραύματα και οι ανησυχίες και οι ψυχώσεις μιας ολόκληρης γενιάς που μόλις γίνεται τριάντα.

18. Το Υπόγειο της Οδού Coco – Δίπυλον 

Επαναστάτες χωρίς αιτία και ελπίδα, αλλά με άψογο fashion sense. Ξεκαρδιστική και αφοπλιστική ηλιθιότητα και επαναστατικό πνεύμα. Εξαιρετική στις ισορροπίες της κωμική σκηνοθεσία της παράνοιας.

17. Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης - Μικρό Παλλάς

Τα νεύρα τους, τα χάπια τους (στο μίξερ με γκασπάτσο) και ένα (μισό) τάξι να αλωνίσουν την Μαδρίτη.

16. Συρανό Ντε Μπερζεράκ – Εθνικό Θέατρο

Ο άντρας, η μύτη, το θρυλικό ρομάντζο. Ο Συρανό Ντε Μπερζεράκ, ο έρωτας του για την Ρωξάνη, ο χαζογκόμενος κολλητός και φε

Keywords
Τυχαία Θέματα