Όταν η Griffon συνάντησε την Καμεράτα εγένετο πυρ

Να μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο και το κλασικό με το σύγχρονο. Η Καμεράτα παίζει με όργανα εποχής, υπό τη μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου Γιώργου Πέτρου, έργα του Μπετόβεν συνοδεύοντας μουσικά την ευφάνταστη χορογραφία της Ιωάννας Πορτόλου που δίνει πνοή στο μπαλέτο Τα πλάσματα του Προμηθέα.

Είναι η  πρώτη φόρα στην Ελλάδα που θα ακουστεί η μουσική του Μπετόβεν με τους ορχηστρικούς ήχους των αρχών του 19ου αιώνα παιγμένη από κλασικά όργανα, όμοια με αυτά

για τα οποία συνέθεσε της περίφημης Έβδομης Συμφωνίας του.

Όταν η ορχήστρα κατεβαίνει στο orchestra pit, τη θέση της στη σκηνή παίρνει η ομάδα χορού Griffon, η οποία, σε χορογραφία της Ιωάννας Πορτόλου, δίνει νέα πνοή στο μπαλέτο Τα πλάσματα του Προμηθέα. Το μπαλέτο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Hoftheater της Βιέννης, το 1801, μετά από παραγγελία του Ναπολιτάνου χορογράφου Salvatore Viganò πάνω σε λιμπρέτο του ίδιου, και είναι εμπνευσμένο από το μύθο του Προμηθέα.

Το έργο, το οποίο ο Μπετόβεν αφιέρωσε στην αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, σημείωσε εξαιρετική επιτυχία σε εκείνη την πρώτη του παρουσίαση, φτάνοντας συνολικά τις 29 παραστάσεις. Ο ίδιος ο συνθέτης θεωρούσε τη θυσία του Προμηθέα ως την ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, op. 92
Τα πλάσματα του Προμηθέα [Die Geschoepfe des Prometheus], op. 43 – Μπαλέτο

Συμπαραγωγή με την: Ομάδα χορού Griffon

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Σκιαδά
Ερμηνεύουν: Αιμίλιος Αράπογλου, Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαΐδης, Διογένης Σκαλτσάς

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
4 – 5 Ιανουαρίου 2012, 20.30

Τιμές εισιτηρίων
15 – 18 – 28 €, Φοιτητικό 10 – 15 €

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Tηλ: 210 9005800
www.sgt.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα