Τα 10 Καλύτερα Creator-Owned Comics του 2011

11:13 18/1/2012 - Πηγή: Mixtape



8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους 10 καλύτερους creator-owned τίτλους comics από Dark Horse, IDW, Image και τις υπόλοιπες εταιρίες της χρονιάς, μακρία από τις μεγάλες δύο Marvel και DC

η κριτική επιτροπή:

@manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog
@dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original

DimitrisDX
@mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα – μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο
@Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books
@amatyultar - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος - amatynews
@georgethebeast – η Τζένη Μπαλατσινού - βαρεμένα ημερολόγια
@iliaskyriazis - o Πέτρος Κωστόπουλος - iliaskyriazis.com
@kingmob25 - ο Χρήστος Δάντης - Sadly, Cairo


ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ: 
Μέρα 1η: οι 10 καλύτεροι τίτλοι από DC Comics
Μέρα 2η: οι 10 αγαπημένοι writers και artists
Μέρα 3η: οι 10 καλύτεροι τίτλοι από Marvel Comics

Σήμερα: οι 11 creator-owned τίτλοι comics που εκδίδονται (τυχαίνει) όλοι από μεγάλες εταιρίες όπως Dark Horse, Image, IDW, Avatar.

11-10. HELLBOY – THE FURY

@hell_b0y: Με την τελευταία σειρά Hellboy, o Mike Mignola  αποφάσισε να κλείσει storylines που τυραννούσαν πολλά χρόνια τον ήρωα αλλά και τους αναγνώστες και το κάνει με τρόπο τέτοιο ώστε ο Duncan Fegredo να μεγαλουργήσει στα σχεδιαστικά του καθήκοντα. Πιο επικό και στην τελική πιο ουσιαστικό το Hellboy – The Fury ίσως να είναι ότι καλύτερο από την εποχή του Wake the Devil.

11-10. MORNING GLORIES 

@dimitrisdx: Όταν το Runaways συναντιέται με το Lost, δημιουργείται το Morning Glories, όπου κάθε σελίδα είναι τόσο καλά γραμμένη που γίνεται ακαταμάχητη ακόμα και με το εντελώς διαδικαστικό σχέδιο. Η μόνη ανησυχία είναι να μην έρθει η στιγμή που θα απογοητεύσει όλους εμάς τους φαν, σε typical lost mode.

9. NEONOMICON

@hell_b0y: Ο Alan Moore, παρέα με τον Jacen Burrows στο σχέδιο, δίνει σε μια σειρά τεσσάρων τευχών μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, πάει το μέσο στα άκρα, εμπνέεται και δείχνει σεβασμό στο έργο του Lovecraft αλλά ταυτόγχρονα το σατιρίζει και του κάνει και κριτική! Παράξενο, ε; Οι fans θα το λατρέψουν, οι υπόλοιποι θα αδιαφορήσουν, θα το μισήσουν ή στην τελική θα μισήσουν το ότι, κατά την γνώμη τους, ο Moore, χαραμίζεται κάνοντας “μικρές” ιστορίες για την Avatar Press.
@KingMob25: Συμφωνώ και θεωρώ ότι  λειτούργησε αρνητικά το όνομα του Moore. Αν ήταν από νεαρό άσχετο συγγραφέα και δεν υπήρχαν προσδοκίες θα είχε πάρει πολύ καλύτερες κριτικές.
@mitsaso: ψαρόπουτσα

8. INVINCIBLE

@amatyultar: Σταθερά στις καρδιές μας εδώ και σχεδόν 10 χρόνια που βγήκε, το Invincible δεν χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του, ειδικά από την στιγμή που προφανώς πήρε ο McFarlane τον Kirkman και του είπε “κάνε ότι θες με το σύμπαν μου”, και ο δεύτερος δεν χάνει ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί, ανεβάζοντας πάντα τον πήχη στα μεγάλα γεγονότα (π.χ. προσφάτως έσβησε απ’ τον χάρτη το Λας Βέγκας και το Παρίσι), δημιουργώντας συνεχώς νέους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και φροντίζοντας πάντα να συμπεριλάβει

Keywords
Τυχαία Θέματα