Θάνος Ανεστόπουλος – Ως το τέλος

10:45 24/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Το ρισκάρουμε, και γράφουμε ότι η μεγαλύτερη έκπληξη της εγχώριας δισκογραφίας για φέτος είναι αυτό το πρώτο προσωπικό album του Θάνου Ανεστόπουλου.

Κυρίως διότι δεν το περιμέναμε, με τίποτα!

Πάμε πιο πίσω…

Ο Θάνος Ανεστόπουλος ως φωνή και εκ των συνθετών/στιχουργών των Διάφανων Κρίνων αποτέλεσε έναν από τους  πιο χαρακτηριστικούς ερμηνευτές μιας γενιάς. Έξι albums και 15 χρόνια πορείας μετά, ο Ανεστόπουλος αποχώρησε το 2009 με κάθε άλλο παρά κομψό τρόπο από το συγκρότημα, με μία ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ τους που σίγουρα δεν άρμοζε στην παρουσία τους. Αντίθετα

την πρόσβαλε.

Μέσα από αυτές τις συνθήκες και μετά από κάποια χρόνια σιωπής, ο Ανεστόπουλος επιστρέφει αυτό το μήνα με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του album με τίτλο «Ως Το Τέλος» στον Εξώστη της Inner Ear, η οποία για άλλη μία φορά αποδεικνύει πόσο προσεγμένη δουλειά κάνει στο artwork και στην συσκευασία, αφού η CD έκδοση που ήρθε στα χέρια μας είναι στην ουσία ένα μικρό βιβλίο τσέπης, μία ποιητική συλλογή, με το δισκάκι στην ουσία ένθετο στο οπισθόφυλλο.

Η ακρόαση του μετρημένου και δεμένου συνόλου των 9 τραγουδιών που δεν ξεπερνάνε τα 40 λεπτά, είναι αυτή που αποκαλύπτει το «μυστικό» που απογειώνει το album: Είναι η στενή και εμπνευσμένη συνεργασία του Ανεστόπουλου με τον Μανώλη Αγγελάκη και τον Στάθη Ιωάννου και τους υπόλοιπους μουσικούς που τον συντροφεύουν, που μεταφέρει την φωνή και τους στίχους σε άλλα τοπία.

Οι βρώμικες blues και slide κιθάρες κυριαρχούν,  το banjo του Ιωάννου είναι πραγματικά κολασμένο – ειδικά στο «Μια Σιωπή» -, το μουσικό πριόνι στοιχειώνει, το hammond γλυκαίνει  και ξάφνου έχουμε ένα μουσικά απρόσμενα εξαιρετικό album που φέρνει τα Απαλάχια στη Φωκίωνος Νέγρη, με μία gothic americana ατμόσφαιρα  να ξεπηδάει μέσα σε από σχεδόν όλα τα τραγούδια και να περικλείει τους – όπως συνήθως – σκοτεινούς ποιητικούς στίχους του Ανεστόπουλου, αλλά και των μελοποιημένων σε δύο τραγούδια ποιημάτων των Αρσένι Ταρκόφσκι και Νίκου Καββαδία.

Από το Α ως το Ω μία απροσδόκητα κερδισμένη παρτίδα για τον Ανεστόπουλο, με κρυμμένους όμως Άσους στο μανίκι τους Αγγελάκη και Ιωάννου.

Tracks for your mixtape: “Μια Σιωπή”, “Ξανάρθαν τα Σύννεφα”, “Η Αγάπη Θα Βλαστήσει”
Label: Εξώστης / Inner Ear
Θάνος Ανεστόπουλος – Ξανάρθαν Τα Σύννεφα by Inner Ear Records

Keywords
Τυχαία Θέματα