O Mercan Dede στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

09:43 23/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Ένας από τους σημαντικότερους και ιδιαίτερους μουσικούς της σύγχρονης μουσικής της Τουρκίας, ο Mercan Dede, θα εμφανιστεί την επόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Mercan Dede – a.k.a. Arkin Ilicali- μπορεί να κατοικεί στον Καναδά αλλά έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της τούρκικης μουσικής μέσα στη δεκαετία του 2000, η οποία ήρθε μέσω… Γερμανίας με τη βοήθεια των Fatih Akin και Alexander Hacke και το ντοκιμαντέρ

“Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul”. Ερωτεύτηκε από μικρός τα παραδοσιακά ανατολίτικα όργανα νέυ και μπεντίρ, και ενσωμάτωσε τον ήχο τους σε πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές μουσικές φόρμες.

Ο Dede δεν περιορίζει τις μουσικές του αναφορές σε ένα συγκεκριμένο είδος αλλά εδώ και χρόνια εξερευνά νέους δρόμους είτε ως dj Arkin Allen, είτε ως μέλος των Mercan Dede Trio, της Secret Tribe και του Mercan Dede Ensemble. Ως Mercan Dede έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 9 άλμπουμ, με τα δύο τελευταία να κυκλοφορούν από τη σημαντική τούρκικη δισκογραφική εταιρία Doublemoon Records. Το πιο πρόσφατο μάλιστα που φέρει τον τίτλο “800″ βραβεύτηκε ως το “World’s Best World Music Album of 2008″ από το WOMEX.

Στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Mercan Dede με τους παρακάτω μουσικούς:

Oray Yay: perküsyon (κρουστά)
Cafer Nazlıbaş: kemane (τουρκικό βιολί), cümbüs
Tanju Yıldız: bağlama (τουρκική κιθάρα)
Burak Malçok: νέυ
Ergun Senlendirici: κλαρίνο

Χορευτής
Ceyhun Varışlı: περιστρεφόμενος δερβίσης

Info:

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 18 – 25 – 32 €, Μειωμ. 10 – 15 €

Links:

sgt.gr/gr/programme/event/319

mercandede.com

doublemoon.com

Videos:

Keywords
Τυχαία Θέματα