Νηστίσιμες συνταγές

Σουπιές γιαχνί με φασόλια μαυρομάτικα και σάλτσα από το μελάνι τους Υλικά4 σουπιές φρέσκες με το μελάνι4 κρεμμύδια μέτρια4 κρεμμύδια φρέσκα100 γρ ελαιόλαδο1 κτλ του γλυκού Πελτέ ντομάτας1 μεγάλη ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένηαλάτι, πιπέρι200 γρ φασόλια μαυρομάτικα1 ποτήρι κρασί1 ποτήρι νερόΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τις σουπιές και Φυλάμε τα σακουλάκια με το μελάνι τους.Τις ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους
κύβους.Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια.Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες λεπτές και τα τσιγαρίζουμε ελαφριά με το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις σουπιές, τις ανακατεύουμε προσθέτοντας τον πελτέ και την φρέσκια ντομάτα και αφού πάρουν βράση σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι .Το μελάνι το χτυπάμε στο μπλέντερ με νερό το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στην συνέχεια και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφήσουν το νερό.Σερβίρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετώντας μια στρώση φασόλια μαυρομάτ
Keywords
Τυχαία Θέματα