Ο Αζάρ παραδέχθηκε πως δεν έδινε βάση σε άσκηση και διατροφή τα καλοκαίρια

14:43 19/2/2024 - Πηγή: Contra

Ο Έντεν Αζάρ σε πρόσφατο podcast ενός πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, τον Τζον Μικέλ, προχώρησε σε μερικές αποκαλύψεις αναφορικά με τον τρόπο που αντιλαμβανόταν την φυσική του κατάσταση όσο ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής.

Ο πρώην διεθνής Βέλγος αντιμετώπιζε σε ετήσια βάση, σε Τσέλσι και Ρεάλ, θέματα σχετικά με τη φυσική του κατάσταση μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου. Αυτή η κριτική εντάθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, καθώς η ανάκτηση της φόρμας και της φυσικής κατάστασης

αποδείχθηκε δύσκολη.

Ο Αζάρ αποκάλυψε πως επέστρεφε πάντοτε στην καλοκαιρινή προετοιμασία με τουλάχιστον 5 παραπανίσια κιλά. Ήταν αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο κάθε διάλειμμα από την αγωνιστική δράση. Όταν ήταν μετά από μία ολόκληρη σεζόν ελεύθερος, δεν έδειχνε προθυμία να κάνει κάθε είδους σοβαρή άσκηση και προτιμούσε τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

"Ήταν αλήθεια. Αλλά εγώ, κάθε καλοκαίρι έπαιρνα τέσσερα ή πέντε κιλά γιατί σκεφτόμουν ότι δίνεις τόσα πολλά για 10 μήνες, βάζεις το σώμα σου στο υψηλότερο επίπεδο και ο κόσμος σε κλωτσάει, οπότε το διάλειμμα είναι το διάλειμμά σου. Μη μου ζητάτε να κάνω τίποτα. Μου αρέσει να είμαι με την οικογένειά μου, να πηγαίνω στην παραλία, οπότε μη μου ζητάτε να τρέξω αυτές τις τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο στην παραλία με τα παιδιά μου, κανένα πρόβλημα, αλλά μη μου ζητάτε να τρέξω”.

Δηλώσεις γεμάτο ειλικρίνεια

"Αλλά αν κοιτάξετε σε όλη την καριέρα μου, ο πρώτος μήνας της σεζόν είναι το κομμάτι όπου σκεφτόμουν ότι είναι μόνο η αρχή, και στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο πετούσα, επειδή χρειαζόμουν χρόνο για να προετοιμάσω το σώμα και το μυαλό μου καλύτερα. Οπότε ναι, είναι αλήθεια, επέστρεψα μετά τις διακοπές με πέντε κιλά, το ήξερα. Ως Βέλγος, αγαπάμε τις μπύρες, γιατί η χώρα μου έχει τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο, οπότε δεν σας λέω ότι έπινα κάθε μέρα, γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά μερικές φορές μετά από ένα καλό παιχνίδι, μία ή δύο είναι ωραία".

Διαβάστε περισσότερα
Keywords
Τυχαία Θέματα