Παρί: 2-7-2 με Ντοναρούμα παγκότερμα; Αυτά έλεγε κάποτε ο υποψήφιος προπονητής

11:01 25/2/2023 - Πηγή: Contra

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στον διεθνή Τύπο μία φήμη που αφορά τον πρώην προπονητή της Κ19 της Παρί και τον παρουσιάζει μεταξύ των διεκδικητών της καρέκλας του Κριστόφ Γκαλτιέ. Ο νυν κόουτς Μπολόνια, μάλιστα, αρνήθηκε να μιλήσει σχετικά σημειώνοντας πως είναι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Το γεγονός πως ο Μότα συνδέθηκε με την Παρί δεν γινόταν να μην μας θυμίσει την εποχή που ηγούταν στο προαναφερθέν τμήμα της παριζιάνικης ακαδημίας. Ήταν τότε που ο 40χρονος Ιταλοβραζιλιάνος μίλησε για την επανάσταση που ήθελε να φέρει στο ποδόσφαιρο,

παίζοντας το περίφημο 2-7-2 που στη μετέπειτα πορεία του ως τεχνικός πρώτης ομάδας δεν ακολούθησε.

Κι αν ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έμενε πιστός στο όραμά του και η Παρί πράγματι του έδινε τη θέση πώς θα ήταν τα πράγματα στο γήπεδο; Ο Ντοναρούμα θα έπαιζε στα χαφ. Θα ήταν κάτι σαν το... παγκότερμα που έλεγαν οι παλιότεροι στις αλάνες. Ο κίπερ, δηλαδή, θα είχε άμεση εμπλοκή με τους μέσους.

Η χαρακτηριστικά ατάκα του Τιάγκο Μότα για το σκεπτικό του στην Gazzetta dello Sport ήταν η εξής: "Για μένα ο επιθετικός είναι ο πρώτος αμυντικός και ο τερματοφύλακας ο πρώτος επιθετικός". Βέβαια, όπως αναφέραμε παραπάνω ο κόουτς Μότα δεν ακολούθησε τη συνταγή και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί το 4-2-3-1.

Διαβάστε περισσότερα

Τσέλσι: Τρομακτικό πρωτοσέλιδο για τον Πότερ που δείχνει την αρρώστια στο άθλημα

Λίβερπουλ: Γκβάρντιολ; Άλλος είναι ο αριστεροπόδαρος στόπερ που θέλει ο Κλοπ

Ντόρτμουντ: Κόλπο - γκρόσο με δύο μεταγραφάρες εντελώς free

Keywords
Τυχαία Θέματα