Ρεάλ: Οι τέσσερις λόγοι παραμονής του Καρλέτο στον πάγκο των Μαδριλένων

15:42 29/12/2023 - Πηγή: Contra

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κάρλο Αντσελότι μέχρι το καλοκαίρι του 2026 ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης λίγο πριν από το τέλος του 2023.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα και αποφάσισαν να δώσουν παράταση στην επιτυχημένη συνύπαρξή τους για άλλα δύο χρόνια.

Πολλά ήταν τα δημοσιεύματα όλο αυτό το διάστημα που ήθελαν τον Πέρεθ να είναι σκεπτικός ως προς το ενδεχόμενο

ανανέωσης του Ιταλού και να εξετάζει το ενδεχόμενο επιλογής ενός ανερχόμενου τεχνικού, με τον Τσάμπι Αλόνσο να είναι το όνομα που ακούστηκε περισσότερο από τους δημοσιογράφους.

Ο Πέρεθ τελικά πήρε την απόφαση να στηριχτεί στον Καρλέτο και για τα επόμενα χρόνια και αυτοί είναι οι λόγοι της επιλογής του:

Αρχικά ο Ιταλός έχει καταφέρει να διαχειριστεί με την εμπειρία του ιδανικά ουκ ολίγες δύσκολες καταστάσεις σε αγωνιστικό επίπεδο με αποκορύφωμα το ζήτημα των τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα τη φετινή σεζόν. Ποτέ δεν παραπονέθηκε και εμπιστεύτηκε μάλιστα παιδιά από τις ακαδημίες τα οποία και τον δικαίωσαν.

Ο δεύτερος λόγος είναι η διαχείριση των ταλέντων που αποκτήθηκαν. Οι Μαδριλένοι έχουν προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια σε ανοικοδόμηση του ρόστερ τους αποκτώντας ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, με τον Αντσελότι προς το παρόν να τους έχει αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο.

Κομβικό ρόλο στην παραμονή του Ιταλού τεχνικού έπαιξε και η αντιμετώπιση των "σημαιών" της ομάδας. Ο Αντσελότι γνωρίζει πως παίκτες που έφτασαν και κράτησαν την ομάδα στην κορυφή όπως είναι οι Κρόος και Μόντριτς, δεν πρέπει να παραγκωνιστούν, κάτι που δείχνει μέχρι στιγμής και με τον χρόνο συμμετοχής τους.

Ιδιαίτερα εκτιμήθηκε και ο τρόπος διαχείρισης της απώλειας του Καρίμ Μπενζέμα. Ο Γάλλος φορ πήρε την απόφαση να αφήσει τη Μαδρίτη και να πάει στη Μέση Ανατολή και την Αλ Ιτιχάντ, με την Ρεάλ να μην προχωρά ουσιαστικά στην αντικατάστασή του αλλά να εμπιστεύεται τον Χοσέλου, κάτι που τον δικαίωσε.

Μέχρι στιγμής στις δύο θητείες του στη Μαδρίτη ο Αντσελότι έχει κατακτήσει, μεταξύ άλλων 2 Champions League, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Τσέλσι βάζει λόγω FFP πωλητήριο σε ενδεκαδάτο άσο της

Ρόμα: "Ψήνεται" η μεγάλη επιστροφή αλλά ο Μουρίνιο τηρεί σιγή ιχθύος

Ρεάλ: Έγινε το μεγάλο ραντεβού Πέρεθ-Αντσελότι, τι συμφώνησαν

Keywords
Τυχαία Θέματα