AOC C27G2AE Curved Gaming Monitor – Review

Διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της AOC C27G2AE με μια πρώτη ματιά, θα λέγαμε ότι η τιμή της είναι δυσανάλογη με αυτά που προσφέρει. Και πώς εξάλλου να μην σκεφτούμε κάτι τέτοιο, όταν διαθέτει VA panel με ανάλυση 1080p, ρυθμό ανανέωσης 165Hz, υποστήριξη AMD FreeSync και NVIDIA G-sync, με τιμή κοντά στα 250 ευρώ. Στην πράξη, όμως, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα όπως θα ανακαλύψετε στη συνέχεια της κριτικής μας.

Ας δούμε όμως πρώτα

αναλυτικά τα specs της οθόνης:

Screen size (inch) 27 inchResolution 1920×1080Refresh rate 165HzResponse Time (MPRT) 1 msPanel Type VASync Range 48-165Sync Technology FreeSync PremiumBacklight WLEDsRGB Coverage (%) 120Flicker-freeAspect ratio 16:9Brightness (typical) 250Contrast (dynamic) 80M:1Pixels per Inch 81Contrast (static) 4000:1Pixel Pitch 0.3114Active Screen Area (HxW) 597.888(H)mm x 336.312(V)mm mmViewing angle (CR10) 178/178 ºDisplay Colours 16.7 MillionAdobe RGB Coverage (%) 89Internal Speakers: 2Watts x2

Εξωτερικά η AOC C27G2AE διαθέτει μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη, με την γενικότερη κατασκευή της να αφήνει ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει.

Ο σχεδιασμός της ακολουθεί τη minimal φιλοσοφία των monitors της AOC, χωρίς έντονα χρώματα και αποφεύγοντας την gaming αισθητική, καθιστώντας ιδανική για οποιοδήποτε χώρο.

Στην κάτω δεξιά μεριά του μόνιτορ υπάρχουν πέντε μικρά κουμπιά για την πλοήγηση στο μενού επιλογών, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις εξής θύρες: την τροφοδοσία (η οθόνη διαθέτει εσωτερικό τροφοδοτικό), δύο HDMI 2.0, μία είσοδο DisplayPort 1.2, μία είσοδο VGA, μια έξοδο ήχου 3.5mm, μία είσοδο ήχου 3.5mm και δύο ηχεία των 2 Watts.

Αυτό που λείπει είναι τουλάχιστον μία θύρα USB, την ύπαρξη της οποίας θεωρούμε πλέον ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητη σε monitors ανεξαρτήτως τιμής.

Η βάση της οθόνης είναι σταθερή με δυνατότητα ρύθμισης κλίσης μόνο, δεν διαθέτει καμία ρύθμιση ύψους ή περιστροφής 90 μοιρών, και υποστηρίζει VESA mount 100×100. Τα κουμπιά λειτουργούν ικανοποιητικά, αλλά το μικρό μέγεθος τους μας ταλαιπώρησε στη χρήση, ενώ το γεγονός ότι οι σημάνσεις των λειτουργιών τους είναι στο ίδιο χρώμα με το κάτω περιθώριο, μας εμπόδιζε στο να μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε οπτικά.

Το UI του μενού ανοίγει στο κάτω μέρος της οθόνης κατά μήκος και περιέχει τις κλασικές επιλογές που γνωρίζουμε όλοι μας. Τέλος, τα ηχεία, όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχουν καλή απόδοση ήχου, όποτε θα προτείναμε τη χρήση τους μόνο σε περίπτωση που δεν διαθέτετε κάποια άλλα εξωτερικά.

Το monitor φοράει VA curved panel 27 ιντσών, με ανάλυση 1920×1080 pixels, ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, κυρτότητα 1500R, anti-glare επίστρωση, και χρωματική κάλυψη 89% sRGB. Η ανάλυση, σε συνδυασμό με το μέγεθος της οθόνης, δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδανική, αφού διαθέτει χαμηλό pixel density.

Σε οθόνες 27 ιντσών προτιμούμε αναλύσεις από 1440p και άνω, ώστε να μην κουράζουν στην ανάγνωση και εργασία, ειδικά αν είμαστε σε κοντινή απόσταση. Όσον αφορά την κυρτότητα, βοηθάει τον χρήστη οπτικά, ώστε να μην αναγκάζεται να γυρνάει πολύ το κεφάλι του για να δει περιεχόμενο που βρίσκεται στις άκρες της οθόνης.

Η μέγιστη φωτεινότητα της είναι χαμηλή στα 250 nits, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται, ενώ ως VA panel πάσχει από μέτριες γωνίες θέασης, αλλά διαθέτει καλό contrast.

Δοκιμάζοντας λοιπόν την C27G2AE με αρκετούς τίτλους, βρήκαμε την απόδοση της καλή, αλλά με κάποια θέματα. Η οθόνη υποστηρίζει 165Hz, AMD FreeSync και είναι συμβατή και με G-Sync όπως μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε με την κάρτα της NVIDIA που διαθέτει ο υπολογιστής της δοκιμής μας.

Παίζοντας τίτλους όπως το Cyberpunk 2077, διακρίναμε ghosting και “θολούρα” στην εικόνα κατά τη διάρκεια πολύ γρήγορων και απότομων κινήσεων, ακόμα και με ενεργοποιημένο το overdrive στο μέγιστο. Το κατά πόσο αυτό θα ενοχλεί τον χρήστη ή αν μπορεί να το συνηθίσει με την πάροδο του χρόνου δεν το γνωρίζουμε, διότι ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετική ευαισθησία σε τέτοια οπτικά θέματα.

Εν κατακλείδι, και αναλογιζόμενοι ότι η τιμή της κυμαίνεται γύρω στα 250 ευρώ, η AOC C27G2AE αποτελεί μία καλή VA οθόνη για gaming με περιορισμούς, την οποία όμως δυσκολευόμαστε να την προτείνουμε χωρίς επιφύλαξη.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις τιμές που βλέπουμε στην αγορά τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, σε παρόμοια ή πολύ κοντινή τιμή μπορείτε να αγοράσετε την AOC C27G2U που πρόκειται για την ίδια ακριβώς οθόνη, αλλά διαθέτει δυνατότητα ρύθμισης ύψους, καθώς και 4 x USB 3.2 Gen1.

Με βάση λοιπόν το συγκεκριμένο γεγονός, θα σας παροτρύναμε να προτιμήσετε τη συγκεκριμένη έκδοση, την οποία και θεωρούμε ως την πιο ολοκληρωμένη πρόταση.

The post AOC C27G2AE Curved Gaming Monitor – Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα