Cine-TV #243

Ιδιαίτερα χλιαρή η εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά sτην επικαιρότητα, αν και ξεχωρίζουν δύο περιπτώσεις. Το White Noise δημιουργεί ενδιαφέρον χάρη στην αισθητική του μαύρου χιούμορ που φαίνεται να αποπνέει, ως μία εναλλακτική road trip ταινία μιας οικογένειας που προσπαθεί να ξεφύγει από έναν καταστροφικό κίνδυνο. Αν μη τι άλλο, ο Adam Driver, που πρωταγωνιστεί,

έχει εξελιχθεί ως ένας ηθοποιός που μπορεί να τραβήξει από μόνος του το ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του.

Έτερη ενδιαφέρουσα περίπτωση αφορά στο Copenhagen Cowboy, τη σειρά του Nicolas Winding Refn. Μπορεί να μην είμαστε φαν όλων ταινιών του, αλλά δεν παύει να είναι ένας σκηνοθέτης που έχει το δικό του ξεχωριστό ύφος στις δημιουργίες του. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την παραγνωρισμένη τριλογία του Pusher.

Κριτική για το 1899, 1η σεζόν

Σύνοψη: Όταν διάφορα μυστηριώδη γεγονότα αλλάξουν την πορεία ενός πλοίου γεμάτο ταξιδιώτες με προορισμό τη Νέα Υόρκη, κατά το 1899, οι σαστισμένοι επιβάτες του θα αντιμετωπίσουν έναν εξωπραγματικό γρίφο.

Οι δημιουργοί του 1899, Jantje Friese και Baran bo Odar, γνωστοί από τη γερμανόφωνη δημοφιλή σειρά Dark, δημιουργούν αυτήν τη φορά μια σειρά με διεθνές cast, μεγάλο budget και ακριβά σκηνικά. Για μία ακόμα φορά συνθέτουν ένα περίπλοκο σενάριο και ίσως μερικές φόρες δυσνόητο ή δύσκολο στην παρακολούθηση, το οποίο ωστόσο είναι πάντα γεμάτο ενδιαφέρον, ανατροπές και πλούσιο σε αφηγήσεις.

Με φόντο την τελευταία στροφή του 19ου αιώνα, ένα ατμόπλοιο με ταξιδιώτες και μετανάστες από ετερόκλητες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, ξεκινάει το ταξίδι του προς τα δυτικά, αφήνοντας πίσω του τη Γηραιά Ήπειρο, με τελικό προορισμό την Αμερική και την υπόσχεση για μια νέα ζωή. Οι επιβάτες, ένα κράμα -κυρίως- Ευρωπαίων αλλά και ανθρώπων από όλες τις γωνιές της Γης, μοιράζονται τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα εν όψει της χαραυγής του νέου αιώνα και της καινούργιας ζωής τους στο εξωτερικό. Το ταξίδι τους όμως θα πάρει μια απρόσμενη τροπή όταν θα συναντήσουν στη θάλασσα ένα ακυβέρνητο, μυστηριώδες πλοίο με βαρύ και άγνωστο παρελθόν. Αυτό που θα αντικρίσουν θα μετατρέψει το ταξίδι τους προς τη “Γη της Επαγγελίας” σε έναν τρομερό εφιάλτη.

Κατά τη διάρκεια της σειράς διάφορα ερωτήματα θα ξεδιπλωθούν, και οι πρωταγωνιστές θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και τις δύσκολες και επίπονες αποφάσεις που πήραν σε αυτό, οι οποίες επηρέασαν για πάντα τη ζωή τους και άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στις ψυχές και το μυαλό τους. Το να αποπειραθεί κάνεις να εξηγήσει το σενάριο, που με μαεστρία γράψανε οι δημιουργοί, είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν επιχειρηθεί να γίνει χωρίς spoiler ή την οποιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένες σκηνές και εξελίξεις. Αυτό αποτελεί ένα γεγονός που γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσοι είχαν δει το Dark.

Ωστόσο, μπορούμε να αναφέρουμε ότι όλοι οι κύριοι πρωταγωνιστές της σειράς φαίνεται να έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι με το γνωστό ψυχολογικό παγόβουνο του “Εκείνο, του Εγώ και του Υπερεγώ”. Όσο βαθιά και καλά κρυμμένα και να κρύβουν κάποιες σκέψεις, βιώματα και εικόνες, κάποια στιγμή αυτά, τελικά, αποκαλύπτονται.

Αυτήν τη φορά στη σειρά υπάρχει ένα μεγάλο, πολυεθνικό καστ που αποτελεί το βασικό αμάλγαμα εθνικοτήτων που υπάρχει στα καταστρώματα του πλοίου, μιλώντας διάφορες γλώσσες, ντυμένο σε ρούχα εποχής και πάντα ανάλογα με την ταξική και οικονομική προέλευση του καθενός. Η σειρά, σας καλεί να ακολουθήσετε τον λαγό στην τρύπα του σαν μία άλλη Αλίκη στη χωρά των θαυμάτων και να βυθιστείτε σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, αντλώντας όσες περισσότερες απαντήσεις μπορείτε. Με τη σειρά τους, οι μουσικές επιλογές ξεχωρίζουν και δένουν ιδανικά με τις σκηνές στις οποίες εμφανίζονται, δίνοντας ένα ακόμα επίπεδο ερμηνείας στο θεατή.

Όπως και με το Dark έτσι και αυτήν τη φορά με το 1899, η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να μην είναι για όλους, ακόμα κι αν πρόκειται για φανατικούς φίλους της επιστημονικής φαντασίας, ιδίως λόγω των σεναριακών διακλαδώσεων και της θεματικής της. Ωστόσο το σενάριο, γεμάτο ανατροπές και αλλαγές, η ακριβή παραγωγή, τα πλούσια και καλοφτιαγμένα οπτικά εφέ αλλά και η σκηνοθετική επιμέλεια της σειράς, θα αποζημιώσουν μέχρι και πραγματικά το τελευταίο λεπτό όσους αποφασίσουν να την παρακολουθήσουν.

Η πρώτη σεζόν θα σας γεμίσει απορίες και ερωτήματα, πολλά εκ των οποίων θα απαντηθούν κατά την εξέλιξης της σειράς και άλλα φυσικά που θα μείνουν αναπάντητα για τη συνέχεια της ιστορίας στην αναπόφευκτη επόμενη σεζόν. Αυτό που ξέρουμε είναι μια σταγόνα. Αυτό που δεν ξέρουμε, ένας ωκεανός.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Trailers

The Devil Conspiracy
Σκηνοθέτης: Nathan Frankowski (Montford: The Chickasaw Rancher)
Πρωταγωνιστούν: Joe Doyle, Alice Orr-Ewing, Peter Mensah
Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου, 2023 (Αμερική)

Ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ του Αρχάγγελου Μιχαήλ και του Σατανά θα κορυφωθεί στο σήμερα, όταν οι σατανικές δυνάμεις κλέψουν το DNA του Χριστού από ένα τεχνούργημα προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τον Αντίχριστο. Βιβλικών διαστάσεων η σεναριακή σύλληψη.

White Noise
Σκηνοθέτης: Noah Baumbach (Marriage Story)
Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Greta Gerwig
Πρεμιέρα: 30 Δεκεμβρίου (Netflix)

Το καταστρεπτικό ατύχημα ενός τραίνου που μεταφέρει χημικά θα οδηγήσει σε πανικό μια αμερικάνικη επαρχιακή πόλη. Εκεί η οικογένεια των Gladney θα προσπαθήσει να ξεφύγει με το αυτοκίνητό της, οδηγούμενh, όπως φαίνεται από το trailer, σε διάφορες απίθανες καταστάσεις. Το White Noise αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία του Noah Baumbach με τον πάντα συμπαθή Adam Driver και χαρακτηρίζεται ως μία μαύρη κωμωδία.

The Old Way
Σκηνοθέτης: Brett Donowho (5 Souls)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Ryan Kiera Armstrong, Shiloh Fernandez
Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου, 2023 (Αμερική)

Ο Colton Briggs (Nicolas Cage) είναι ένας μισθοφόρος που έχει παρατήσει το επάγγελμά του και ζει πλέον μία ήσυχη ζωή με την κόρη του. Σύντομα όμως θα έρθει η στιγμή να πάρει και πάλι τα εξάσφαιρά του όταν ο γιος ενός άνδρα, που δολοφόνησε πριν χρόνια, επιστρέψει για να πάρει την εκδίκησή του. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Nicolas Cage πρωταγωνιστεί σε western, αν και μάλλον είναι φρόνιμο να έχουμε μετριασμένες προσδοκίες δεδομένης της γνωστής ποιοτικής πορείας που έχει εδώ και χρόνια στο χώρο.

Money Heist: KoreaJoint Economic Area Part 2
Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου (Netflix), 6 επεισόδια

Η κορεάτικη εκδοχή του ιδιαίτερα επιτυχημένου Casa de Papel συνεχίζεται στο δεύτερο μέρος της. Ευελπιστούμε ότι αποτελεί μία διαφορετική εκδοχή και όχι μία ένας προς ένα μεταφορά.

Copenhagen Cowboy, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου, 2023 (Netflix), 6 επεισόδια

Ο δημοφιλής Δανός σκηνοθέτης Nicolas Winding Refn συνεργάζεται με το Netflix για να σκηνοθετήσει το Copenhagen Cowboy, μία μίνι neo-noir σειρά. Η πλοκή ακολουθεί την Miu (Angela Bundalovic), μία αινιγματική προσωπικότητα που προσπαθεί να εντοπίσει τη νέμεσή της, Rakel (Lola Corfixen), περιφερόμενη στον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης. Η πάντα ενδιαφέρουσα αισθητική του Refn αναμφίβολα προκαλεί αβίαστα το ενδιαφέρον.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται ταινία βασισμένη στον χαρακτήρα του Bullitt από τον Steven Spielberg

Σύμφωνα με το Variety, ο Steven Spielberg έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία μίας ταινίας βασισμένης στον χαρακτήρα του Bullitt, ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο. Ο συγκεκριμένος μυθιστορηματικός χαρακτήρας έγινε πασίγνωστος στην ομώνυμη ταινία του 1963 όπου πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen.

Η ταινία έμεινε στην ιστορία κυρίως για την εμβληματική και εκτενή καταδίωξη με αυτοκίνητα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Στη νέα ταινία θα δούμε τον Bradley Cooper στο ρόλο του Bullitt.

Βρέθηκε ο νέος σκηνοθέτης του Blade

Όπως είχε γίνει γνωστό, η Marvel Studios ετοιμάζει ένα reboot του Blade με τον Mahershala Ali (The Green Book) στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και η παραγωγή βρισκόταν ήδη στα αρχικά στάδια, χρειάστηκε να μπει στον πάγο όταν ο σκηνοθέτης Bassam Tariq (Mogul Mowgli) αποχώρησε.

Πλέον η παραγωγή φαίνεται να παίρνει και πάλι μπροστά, καθώς έγινε γνωστό πως τα γυρίσματα της ταινίας ανατέθηκαν στον Yann Demange, γνωστός κυρίως από τη σκηνοθετική του δουλειά στη σειρά Lovecraft Country.

The post Cine-TV #243 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, road trip, nicolas cage, bradley cooper, white, noise, road, trip, adam, συμμετοχή, copenhagen, cowboy, νέα, budget, devil, dna, συλληψεις, noah, cage, ryan, korea, joint, netflix, casa, miu, lola, mcqueen, marvel, studios, reboot, blade, green, book, gameover, κορεα, Καλή Χρονιά, νεος παπας, αυτοκινητα, αυτοκινητο, γωνιες, δουλεια, εικονες, ηθοποιος, θαλασσα, καριερα, ονειρα, ρουχα, ωκεανος, dna, mcqueen, ryan, αβιαστα, αισθητικη, αμερικη, ατυχημα, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γυρισματα, δευτερο, εγινε, εγχειρημα, εφε, υπαρχει, εβδομαδα, ερχονται, ζωη, ζωης, ιδια, υφος, κωμωδια, μινι, μπορειτε, μυαλο, νεα υορκη, νεμεση, ντετεκτιβ, παντα, οικογενεια, οπτικα, πλοιο, πρωταγωνιστες, ρολο, σεζον, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθεσια, φυσικα, φοντο, φορα, χερι, χημικα, χιουμορ, green, αγνωστο, adam, budget, blade, bradley cooper, white, cage, cowboy, casa, copenhagen, devil, εκδικηση, road, γλωσσες, gameover, ηπειρο, χωρα, ιδιαιτερα, joint, korea, marvel, miu, μπροστα, neo, netflix, nicolas cage, noah, noise, ομαδες, road trip, reboot, studios, σκηνικα, ταξιδι, trip, βιωματα, ψυχες
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over
Cine-TV #243,