Cine-TV #248

Επιστροφή του Cine-TV για το 2023, σε μία χρονιά που ελπίζουμε να είναι πλούσια, ιδίως από αξιόλογες κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς στα πλαίσια των τηλεοπτικών σειρών πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερα παράπονα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια το Beau is Afraid, καθώς ο Ari Aster αποτελεί σίγουρα έναν σκηνοθέτη που έχει καταφέρει να τραβάει την προσοχή με κάθε νέα του ταινία ενώ και το trailer προδίδει ιδιαίτερα σουρεάλ καταστάσεις, σε μία, κατά τα φαινόμενα, διαφορετικού ύφους ιστορία σε σχέση με τις

προηγούμενες δουλειές του.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε και τις απονομές των Χρυσών Σφαιρών όπου μεγάλος νικητής ήταν το The Fabelmans του Steven Spielberg, αποσπώντας τα δύο από τα πιο περίοπτα βραβεία, σκηνοθεσίας και καλύτερου δράματος. Κατά τη γνώμη μας μεγάλος αδικημένος ήταν το Better Call Saul, έχοντας μόλις δύο υποψηφιότητες και καμία νίκη.

Κριτική για το WeCrashed

Σύνοψη: Η σειρά εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της εταιρείας παροχής χώρων εργασίας WeWork και του συνιδρυτή της Adam Neumann.

Ο Adam (Jared Leto), προσπαθώντας να επιτύχει σαν επιχειρηματίας με κάθε τρόπο, δοκιμάζει διάφορες ιδέες. Ωστόσο οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά ο ίδιος δεν τα βάζει εύκολα κάτω. Τα πάντα θα αλλάξουν όταν θα γνωρίσει την Rebekah (Anne Hathaway) αλλά και οδηγηθεί στη συνεργασία με τον Miguel (Kyle Marvin), τον χρήσιμο “low profile” συνιδρυτή της WeWork.

Η WeWork ουσιαστικά παρείχε κοινόχρηστους χώρους εργασίας για πολλούς ανθρώπους. Ο Adam θα καταφέρει γρήγορα να μεγαλώσει την εταιρεία και να την επεκτείνει σε όλες τις άκρες της υφηλίου, με τη βοήθεια τεράστιων επενδύσεων από μεγάλα χρηματοπιστωτικά funds, μετατρέποντας την εταιρεία σε μια από τις μεγαλύτερες του πλανήτη.

Ο Jared Leto υποδύεται τον Adam Neumann ως έναν γεμάτο ενέργεια και ιδέες, φέρελπι επιχειρηματία, που κάνει ότι χρειάζεται για να πάρει αυτό που θέλει, ενώ διαφημίζει την «κοινότητα του εμείς» ως το κέντρο της επιχειρηματικότητάς του και των δημιουργικών του στόχων. Η Rebekah Neumann της Anne Hathaway προσφέρει μια περίπλοκη απεικόνιση μιας γυναίκας αποφασισμένης να πετύχει τους στόχους της, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί τους άντρες γύρω της, να περιμένουν από αυτήν να τους βοηθήσει να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.

Το ζευγάρι γνωρίζει ακριβώς τις δυνατότητές του και τα εκατέρωθεν ελαττώματά τους. Αλλά αντί να κάνουν ο ένας τον άλλο να γίνουν καλύτεροι, εν τέλει διογκώνουν τη δική τους αίσθηση του εαυτού τους με τρόπο που καταστρέφουν τον κόσμο που δημιούργησαν γύρω τους. Αν και σε μερικά σημεία η σειρά πλατειάζει και θα μπορούσε ίσως να ήταν συντομότερη σε έκταση, εν τέλη καταφέρνει να μεταφέρει την πραγματική ιστορία του ζευγαριού, τα δικά τους θέλω, τους στόχους τους και τις παραξενιές τους. Από τη μετεωρική άνοδο τους μέχρι την εκκωφαντική τους καταστροφή.

Το WeCrashed δεν είναι τέλειο, αλλά η ερμηνεία της Hathaway (και του Leto, σε μικρότερο βαθμό) και το γεγονός ότι η ιστορία, όσο απίστευτη και αν φαίνεται σε σημεία, αφηγείται τα αληθινά γεγονότα, μέσω από εξιστόρηση τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή. Ταυτόχρονα καταφέρνει να μεταφέρει την τρέλα που επικρατούσε στο μυαλό των Adam και Rebekah αλλά και της ευκολίας με την οποία πιστεύουν και επενδύουν σε άτομα, ιδέες και εταιρίες δίχως να ενδιαφέρονται πραγματικά στο τι επενδύουν.

Η πραγματική αποτίμηση είναι απλώς το ποσό που κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει, για να σε αποκτήσει.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Trailers

Beau is Afraid
Σκηνοθέτης: Ari Aster (Hereditary)
Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Zoe Lister-Jones
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου (Αμερική)

Το Beau is Afraid ακολουθεί την ιστορία του Beau (Joaquin Phoenix), ένας φιλήσυχος ενήλικας που είχε μία ταραχώδη σχέση με την ιδιαίτερα φορτική μητέρα του. Όταν αυτή πεθάνει ο Beau θα επιστρέψει στην παιδική του κατοικία, σε ένα ταξίδι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με πολλές μεταφυσικές απειλές.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως μία σουρεαλιστική κωμωδία τρόμου και έρχεται από τον Ari Aster, ένας σκηνοθέτης που έχει αποδείξει έως τώρα με τις μόλις δύο ταινίες του, τα Hereditary (2018) και Midsommar (2019), ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για το είδος του horror.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Σκηνοθέτης: Peyton Reed (Ant-Man)
Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Pena, Walton Goggins, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas
Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Οι Scott Lang (Paul Rudd) και Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), μαζί με την ενήλικα -πλέον- κόρη του Scott, την Cassie (Kathryn Newton), θα κληθούν να εξερευνήσουν το Κβαντικό σύμπαν και να έρθουν αντιμέτωποι με τον Kang the Conqueror (Jonathan Majors). Αναμφίβολα το MCU δείχνει μία όλο και αυξανόμενη τάση να φύγει από τα στεγανά της Γης, κάτι που ίσως λειτουργήσει θετικά στη γενικότερη στασιμότητα και ομοιογένεια που έχει επικρατήσει.

Renfield
Σκηνοθέτης: Chris McKay (The Tomorrow War)
Πρωταγωνιστούν: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz
Πρεμιέρα: 14 Απριλίου (Αμερική)

Η νέα εκδοχή του Δράκουλα (Nicolas Cage) θα επικεντρώνεται στο βοηθό του, τον Renfield (Nicholas Hoult), τις περιπέτειες του οποίου θα δούμε στη σύγχρονη Νέα Ορλεάνη. Εκεί θα τον δούμε να ερωτεύεται μία τροχονόμο (Awkwafina), κάτι που θα οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη βασική του ενασχόληση που αφορά στα καθήκοντά του ως υπηρέτης του Δράκουλα. Το trailer προδίδει έντονες σκηνές δράσης και έναν Nicolas Cage που υπόσχεται να είναι 110%… Nicolas Cage.

Jung_E
Σκηνοθέτης: Sang-ho Yeon (Train to Busan)
Πρωταγωνιστούν: Kang Soo-yeon, Kim Hyun-joo
Πρεμιέρα: 20 Ιανουαρίου (Netflix)

Η νέα sci fi περιπέτεια του Netflix θα μας μεταφέρει στο 2194 όπου η Γη είναι πλέον κατεστραμμένη, λόγω της κλιματικής αλλαγής, οδηγώντας τους ανθρώπους στην εξαναγκαστική επιβίωση σε καταφύγια. Υποθέτουμε ότι επικρατεί και κάποιος πόλεμος μεταξύ διαφορετικών ομάδων καθώς η επιβίωση της ανθρωπότητας θα αφεθεί στη δημιουργία ρομποτικών κλώνων που θα έχουν ως βάση τη θρυλική μισθοφόρο Jung_E.

Daughter
Σκηνοθέτης: Corey Deshon (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Casper Van Dien, Vivien Ngo, Elyse Dinh
Πρεμιέρα: 10 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Μία νεαρή γυναίκα θα απαχθεί και θα ενσωματωθεί βιαίως σε μία ιδιόρρυθμη οικογένεια ως η νέα τους κόρη. Η επίσημη περιγραφή υπόσχεται την αποκάλυψη φρικιαστικών μυστικών που θα οδηγήσουν σε ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις.

Carnival Row, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου (Amazon Prime)

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την 1η σεζόν του Carnival Row θα επιστρέψει για τη 2η και τελευταία σεζόν του, κάτι που ίσως μαρτυρά μία όχι ιδιαίτερα μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτυχία του, από πλευράς Amazon (τουλάχιστον είναι σίγουρα θετικό ότι δεν είδε την ακύρωση σε σχέση με πολλοστά projects άλλης συνδρομητικής υπηρεσίας).

Cine-TV Νέα

Το Avatar: The Way of Water αποτελεί ήδη μία μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Ο James Cameron συνεχίζει να είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές για τη δημιουργία κερδοφόρων blockbusters, κάτι που αποδεικνύει το Avatar: The Way of Water, το οποίο κατάφερε να φέρει εισπράξεις που ξεπερνάνε το $1,5 δισεκατομμύριο, καθιστώντας το, μέχρι στιγμής, ως την έβδομη πιο επιτυχημένη -εισπρακτικά- ταινία όλων των εποχών. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο Avatar (2009) βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας με έσοδα της τάξης των $2,9 δισεκατομμυρίων.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η τεράστια επιτυχία παγιώνει τα σχέδια για τουλάχιστον το επόμενο sequel, που αναμένεται να προβληθεί το Δεκέμβριο του ερχόμενου έτους. Άλλωστε, τα γυρίσματα του επόμενου Avatar έχουν ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται πλέον στο στάδιο του post-production. Συνολικά το franchise είναι προγραμματισμένο να φτάσει τουλάχιστον ως το Avatar 5, το οποίο αναμένεται να προβληθεί το 2028.

Βρέθηκε ο πρωταγωνιστής του Gladiator 2.

Όπως φαίνεται η παραγωγή του Gladiator 2 προχωράει κανονικά, έχοντας βρει πλέον τον πρωταγωνιστή της στο πρόσωπο του Paul Mescal (Lost Daughter). Η είδηση που προκύπτει βέβαια είναι κυρίως ότι ο Ridley Scott προχωράει κανονικά στην παραγωγή του sequel του οσκαρικού Gladiator (2000), επιχειρώντας να μας μεταφέρει την ιστορία του Lucius, χαρακτήρα που είχαμε δει ως παιδί στην προηγούμενη ταινία και ήταν ο ανιψιός του Commodus (Joaquin Phoenix).

Η ταινία του Borderlands περνάει δεύτερο γύρο γυρισμάτων με άλλο σκηνοθέτη.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Borderlands είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της, έχοντας ως σκηνοθέτη τον Eli Roth (Hostel), αλλά τελικά φαίνεται ότι χρειάστηκε να ξαναγυρίσουν στα πλατό οι ηθοποιοί. Σύμφωνα με το Deadline τα νέα γυρίσματα ανέλαβε ο Tim Miller (Deadpool), αν και, σύμφωνα πάντα με τις πηγές της ιστοσελίδας, η αλλαγή στη σκηνοθετική καρέκλα δεν έγινε λόγω διαφωνιών αλλά επειδή ο Eli Roth έπρεπε να ξεκινήσει τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του, του horror Thanksgiving.

Να θυμίσουμε ότι στην ταινία θα δούμε τους Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black (ως η φωνή του Claptrap) και Jamie Lee Curtis.

Ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο Dungeons & Dragons.

Το πασίγνωστο Dungeons & Dragons θα λάβει την πρώτη του live action μεταφορά ως τηλεοπτική σειρά, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η Paramount. Τα σκηνοθετικά καθήκοντα, τουλάχιστον για το πιλοτικό επεισόδιο, έχει αναλάβει ο Rawson Marshall Thurber (Red Notice) και θα αποτελείται συνολικά από 8 επεισόδια.

Οι νικητές των Golden Globes

Καλύτερη ταινία – The Fabelmans
Καλύτερο μιούζικαλ/κωμωδία – The Banshees of Inisherin
Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία – Cate Blanchett (Tar)
Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία – Austin Butler (Elvis)
Καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ/κωμωδία – Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once)
Καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ/κωμωδία – Colin Farrell (The Banshees of Inisherin)
Καλύτερη ηθοποιός σε δεύτερο ρόλο σε ταινία – Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever)
Καλύτερος ηθοποιός σε δεύτερο ρόλο σε ταινία – Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once)
Καλύτερος σκηνοθέτης – Steven Spielberg (The Fabelmans)
Καλύτερο σενάριο για ταινία – Martin McDonagh (The Banshees of Inisherin)
Καλύτερη animated ταινία – Guillermo del Toro’s Pinocchio
Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία – Argentina, 1985Καλύτερο soundtrack – Justin Hurwitz (Babylon)
Καλύτερο τραγούδι σε ταινία – Naatu Naatu (RRR)
Καλύτερη δραματική σειρά – House of the Dragon
Καλύτερη σειρά μιούζικαλ/κωμωδία – Abbot Elementary
Καλύτερη μίνι σειρά – The White Lotus
Καλύτερη ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι σειρά – Amanda Seyfried (The Dropout)
Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι σειρά – Evan Peters (Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story)
Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά – Zendaya (Euphoria)
Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά – Kevin Costner (Yellowstone)
Καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ/κωμωδία – Quinta Brunson (Abbott Elementary)
Καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ/κωμωδία – Jeremy Allen White (The Bear)
Καλύτερη ηθοποιός σε δεύτερο ρόλο σε τηλεταινία ή μίνι σειρά – Jennifer Coolidge (The White Lotus)
Καλύτερος ηθοποιός σε δεύτερο ρόλο σε τηλεταινία ή μίνι σειρά – Paul Walter Hauser (Black Bird)
Καλύτερη ηθοποιός σε δεύτερο ρόλο σε τηλεοπτική σειρά – Julia Garner (Ozark)
Καλύτερος ηθοποιός σε δεύτερο ρόλο σε τηλεοπτική σειρά – Tyler James Williams (Abbot Elementary)

The post Cine-TV #248 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, jared leto, joaquin phoenix, nicolas cage, ridley scott, cate blanchett, jack black, colin farrell, amanda seyfried, kevin costner, νέα, adam, leto, εταιρεία, funds, εκκωφαντική, joaquin, phoenix, zoe, wasp, reed, paul, lilly, pfeiffer, scott, hope, newton, tomorrow, cage, kim, netflix, row, amazon, avatar, water, james, sequel, franchise, gladiator, lost, ανιψιός, tim, jack, black, lee, dragons, live, red, golden, butler, argentina, justin, house, white, monster, jeffrey, abbott, jennifer, julia, tyler, gameover, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, γνωμη, γυναικα, εβδομη, εμπορικη, ηθοποιοι, ηθοποιος, μητερα, τα νεα, ταινιες, amazon, james, jared leto, julia, scott, ανιψιός, αποκαλυψη, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γυρισματα, δευτερο, δικη, δειχνει, εγινε, ευκολα, εκκωφαντική, εβδομαδα, ενεργεια, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, ιδεες, ειδος, η φωνη, θετικο, κεφαλαιο, κωμωδια, μινι, μυαλο, νικη, παντα, οικογενεια, ορλεανη, ουσιαστικα, παιδι, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, σειρα, σκηνες, συμπαν, σχεδια, ταση, τρελα, φυσικο, φωνη, avatar, αντρες, amanda seyfried, adam, argentina, black, butler, white, cage, cate blanchett, water, sequel, colin farrell, δουλειες, dragons, επεισοδια, phoenix, franchise, jack, gladiator, gameover, golden, house, joaquin phoenix, joaquin, hope, ιδιαιτερα, jack black, justin, jeffrey, jennifer, kevin costner, kim, lee, leto, lilly, monster, netflix, nicolas cage, paul, pfeiffer, πηγες, reed, ridley scott, row, ταξιδι, funds, tim, tomorrow, tyler, θετικα, wasp, ζευγαρι, zoe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over