Hogwarts Legacy – Όλα όσα γνωρίζουμε

Η άφιξη του 2023 πρόκειται να είναι άλλη μια εξαιρετική χρονιά για τους RPG τίτλους ανοιχτού κόσμου, μιας και μέσα στην χρονιά, έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία αρκετοί τίτλοι του είδους, συμπεριλαμβανομένου του πολυαναμενόμενου Hogwarts Legacy της Avalanche Software.

Λαμβάνοντας μέρος στον κόσμο των Μάγων (Wizarding World), ο τίτλος αποτελεί

ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους fans του Harry Potter, καθώς θα μας επιτρέψει να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα της θρυλικής σχολής witchcraft και wizardry και να ζήσουμε την ατμόσφαιρά της, όπως τη μάθαμε από τις περιπέτειες των Harry Potter, Hermione Granger και Ron Weasley.

Ημερομηνία διαθέσεις, Πλατφόρμες, Εκδόσεις

Το Hogwarts Legacy είχε ανακοινωθεί αρχικά κατά τη διάρκεια του PlayStation 5 Showcase, τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο τίτλος βέβαια ήταν ήδη στα σκαριά, καθώς ένα μυστηριώδες trailer για έναν νέο Harry Potter τίτλο είχε διαρρεύσει το 2018. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2021 για PC (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/ S, Xbox One και Nintendo Switch, αλλάζοντας όμως κατά την πορεία την ημερομηνία διάθεσής του, αρχικά για το 2022 και αργότερα για τις 10 Φεβρουαρίου, 2023. Να σημειώσουμε ότι η έκδοση του τίτλου για τις πλατφόρμες της προηγούμενης γενιάς -PlayStation 4 και Xbox One- θα γίνει διαθέσιμη στις 4 Απριλίου 2023, ενώ όσοι θέλουν να δουν τον τίτλο στο Nintendo Switch θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Το Hogwarts Legacy θα έρθει σε διαφορές εκδόσεις. Η Standard Edition θα περιλαμβάνει ένα αντίγραφο του παιχνιδιού και το Onyx Hippogriff Mount ως pre-order bonus. Η Standard Edition του PlayStation 5 (και η έκδοση PlayStation 4 όταν κυκλοφορήσει) θα περιλαμβάνει επίσης ένα αποκλειστικό quest, το “The Haunted Hogsmeade Shop” και το Felix Felicis potion recipe ως pre-order bonus.

Η Hogwarts Legacy Deluxe Edition διαθέτει ορισμένα πρόσθετα bonuses, όπως early access στον τίτλο 72 ωρών πριν την επίσημη κυκλοφορία του και το πακέτο Dark Arts, που περιλαμβάνει τα Thestral Mount, Dark Arts Battle Arena, Dark Arts Cosmetic Set και Dark Arts Garrison Hat. Το πακέτο Dark Arts θα διατίθεται επίσης για αγορά μεμονωμένα.

Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης της Hogwarts Legacy Collector’s Edition, η οποίαθα προσφέρει ακόμα περισσότερα bonus από αυτά που θα περιέχονται στην Deluxe Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση θα περιλαμβάνει, επιπλέον της Deluxe, ένα “μαγικό ραβδί” σε φυσικό μέγεθος με βάση ένα βιβλίο, ένα steel case και το cosmetic DLC, Kelpie Robe.

Μηχανισμοί, είδος και πεδίο δράσης του τίτλου

Το Hogwarts Legacy θα είναι ένα single player RPG, ανοιχτού κόσμου που διαδραματίζεται στον κόσμο των Μάγων (Wizarding World). Βέβαια δεν θα πρέπει να περιμένουμε να συναντήσουμε πολλά γνωστά πρόσωπα από τα βιβλία και τις ταινίες, εκτός από φαντάσματα, όπως τον Σχεδόν Ακέφαλος Νικ (Nearly Headless Nick), τον Peeves και τον Professor Cuthbert Binns, καθώς το σενάριο διαδραματίζεται στα τέλη του 1800, σχεδόν έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα των βιβλίων. Σε αυτήν την πρωτότυπη ιστορία, θα πάρουμε τον έλεγχο ενός custom created χαρακτήρα καθώς ξεκινάει τη φοίτησή του στο πέμπτο έτος στο Hogwarts αφού έχει επιζήσει από ένα μυστηριώδες περιστατικό.

Ο χαρακτήρας μας θα λάβει ένα late admittance, καθώς είναι συνδεδεμένος με την αρχαία μαγεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εξέγερσης των καλικάντζαρων (goblins) με επικεφαλής τον Ranrok και τον Dark Wizard Victor Rookwood. Και οι δύο παραπάνω villains αναζητούν τη μαγεία που προσπαθούν να κρύψουν οι μάγοι, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του κόσμου των μάγων αν πέσει σε λάθος χέρια.

Ενώ οι fans του Harry Potter δεν θα πρέπει να περιμένουν να συναντήσουν, όπως προείπαμε, τους χαρακτήρες που έχουν αγαπήσει με τα χρόνια, η σχολική ζωή στο Hogwarts Legacy είναι βέβαιο ότι θα τους φανεί αρκετά οικεία. Αφού δημιουργήσουν τον χαρακτήρα τους, ο οποίος μπορεί να παραμετροποιηθεί με διάφορους τρόπους, οι παίκτες θα μπορούν να διαλέξουν τον Κοιτώνα τους, να παρακολουθήσουν μαθήματα προκειμένου να μάθουν νέα ξόρκια και φίλτρα, να μάθουν πως να αμύνονται ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες και ούτω καθεξής. Η εκτενέστερη γνωριμία με μαθητές όπως οι Natsai Onai, Poppy Sweeting και Sebastian Sallow θα έχει πολλά οφέλη, καθώς θα μπορούν να μας διδάξουν νέα ξόρκια και ικανότητες καθώς και να μας ακολουθήσουν στις περιπέτειές μας ως companions.

Τα μαγικά ξόρκια θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, όπως είναι φυσικό, στην εμπειρία του Hogwarts Legacy. Θα περιλαμβάνεται μια μεγάλη ποικιλία από ξόρκια, επιτρέποντας στους παίκτες να προσεγγίσουν με διαφορετικούς τρόπους πολλά από τα combat challenges και γρίφους. Είτε επιλέξουν να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς κατά μέτωπο είτε να τους βγάλουν από τη μέση έναν προς έναν με stealth προσέγγιση, το Hogwarts Legacy θα προσφέρει διάφορες επιλογές. Και αν έχουμε κλήση προς τις Σκοτεινές Τέχνες, μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι, καθώς το Hogwarts Legacy υπόσχεται να παρέχει “άφθονη ελευθερία” στο πώς θέλουμε να ζήσουμε τη “μαγική μας ζωή”.

Οι μάχες, ωστόσο, θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού υλικού που θα προσφέρει το Hogwarts Legacy στις ανερχόμενες μάγισσες και μάγους. Όταν δεν είναι απασχολημένοι με μαθήματα και εργασίες, οι παίκτες θα μπορούν να εξερευνήσουν όχι μόνο το σύνολο των κτιρίων της Σχόλης, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι εμβληματικές τοποθεσίες που εμφανίζονται στις ταινίες, αλλά και το χωριό Hogsmeade και άλλα μικρότερα χωριά γεμάτα με NPCs και αποστολές για ολοκλήρωση.

Έχοντας στη διάθεση μας πολλές διαθέσιμες επιλογές ταξιδιού, όπως σκούπες και μαγικά όντα, όπως hippogriffs, η εξερεύνηση του πανέμορφου κόσμου του Hogwarts Legacy θα είναι τόσο συναρπαστική όσο η εξάλειψη εχθρών και η ολοκλήρωση όλων των ειδών γρίφων. Παρότι, όμως, θα υπάρχουν διαθέσιμα challenges για την πτήση με σκούπα και τους αγώνες με σκούπες, δυστυχώς το Quidditch θα λάμπει διά της απουσίας του.

Οι customization επιλογές στο Hogwarts Legacy δεν θα περιορίζονται στον κύριο χαρακτήρα, καθώς το παιχνίδι θα διαθέτει το Room of Requirement, τον κύριο χώρο διαβίωσης που μπορεί να παραμετροποιηθεί πλήρως με διαφορετικές cosmetic επιλογές. Επιπλέον, θα είναι δυνατό να προσθέσουμε αντικείμενα, όπως μία βάση φίλτρων (potion station), κήπους και πολλά άλλα ώστε να διαμορφώσουμε το Room of Requirement κατά τις προσωπικές μας επιλογές. Επίσης μέσω του Room of Requirement θα είναι προσβάσιμο το Vivarium, ένα μέρος όπου ο χαρακτήρας μας θα μπορεί να αλληλεπιδρά με διασωθέντα θηρία.

Αποκλειστικά χαρακτηριστικά του τίτλου για το PlayStation 5

Το Hogwarts Legacy θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις αποκλειστικές δυνατότητες του PlayStation 5 προκειμένου να εμπλουτίσει την εμπειρία. Τα adaptive triggers του DualSense θα επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στις μάχες, ενώ το haptic feedback θα κάνει κάθε ξόρκι να “έχει μοναδική αίσθηση”, απομονώνοντας όλα τα εφέ στη δεξιά πλευρά του χειριστηρίου για να προσομοιώσει τη χρήση του ραβδιού με το δεξί χέρι.

Πολλές άλλες in-game δραστηριότητες, όπως η σύνθλιψη συστατικών για φίλτρα ή η πτήση, θα έχουν το αντίστοιχο haptic feedback, ενισχύοντας περαιτέρω το immersion. Η λυχνία του DualSense θα αναβοσβήνει επίσης όταν χρησιμοποιούμε ξόρκια και θα δείχνει ένα λαμπερό χρώμα του επιλεγμένου Κοιτώνα μας όταν δεν βρισκόμαστε σε μάχη. Αυτές οι δυνατότητες μπορεί να είναι διαθέσιμες και για την έκδοση του τίτλου σε PC όταν χρησιμοποιείτε ένα DualSense controller.

Η έκδοση του Hogwarts Legacy για το PlayStation 5 θα υποστηρίζει δυο display modes, Fidelity και Performance, οι οποίες θα στοχεύουν σε ανάλυση 4K και 60 fps gameplay, καθώς και υποστήριξη για τις λειτουργίες Activity Cards και Game Help.

Απαιτήσεις συστήματος της PC έκδοσης

Οι απαιτήσεις συστήματος, τόσο ελάχιστες όσο και προτεινόμενες, είναι μάλλον ελαφρώς υψηλότερες από το αναμενόμενο. Ενώ ο τίτλος υποστηρίζει HDD, συνιστάται ένας SSD ώστε να μειωθούν οι χρόνοι φόρτωσης και να καταστήσει την εμπειρία ομαλότερη. Θα υποστηρίζονται τεχνολογίες upsvraling όπως AMD FSR και NVIDIA DLSS, συμπεριλαμβανομένου του νέου DLSS 3.0, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοι καρτών RTX 40xx για ακόμα καλύτερη απόδοση.

Ελάχιστες απαιτήσεις:

OS: Windows 10Processor: Intel Core i5-8400 OR AMD Ryzen 5 2600Memory: 8 GB RAMGraphics: NVIDIA GeForce GTX 1070 or AMD RX Vega 56DirectX: Version 12Storage: 85 GB available spaceAdditional Notes: SSD (Preferred), HDD (Supported), 1080p/60 fps, Low Quality Settings, Upscale Performance Setting

Προτεινόμενες απαιτήσεις:

OS: Windows 10Processor: Intel Core i7-8700 OR AMD Ryzen 5 3600Memory: 16 GB RAMGraphics: NVIDIA GeForce 1080 Ti or AMD RX 5700 XTDirectX: Version 12Storage: 85 GB available spaceAdditional Notes: SSD, 1080p/60 fps, High Quality Settings, Upscale Quality Setting

Trailers

Το Hogwarts Legacy αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου για τα PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, στις 4 Απριλίου για τα PlayStation 4 και Xbox One και στις 25 Ιουλίου για το Nintendo Switch.

The post Hogwarts Legacy – Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
hogwarts, hogwarts, τελος του κοσμου, harry potter, playstation 4, xbox one, nvidia geforce, άφιξη, rpg, software, world, playstation, steam, games, store, xbox, series, nintendo, switch, bonus, quest, haunted, felix, access, arena, set, hat, dlc, single, player, nick, professor, custom, wizard, νέα, sebastian, room, controller, fidelity, performance, fps, game, hdd, ssd, amd, nvidia, windows, intel, geforce, vega, notes, low, gameover, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, playstation 4, με το δεξι, ξορκια, ονειρο, ταινιες, amd, dlc, fps, games, game, harry potter, nvidia, nvidia geforce, quest, rpg, ssd, αγορα, αγωνες, αρχαια, ατμοσφαιρα, άφιξη, βιβλιο, γεγονοτα, γινει, γινεται, γνωριμια, δυνατοτητα, δυστυχως, δειχνει, εφε, υπαρχει, ετος, ζωη, ειδος, υπομονη, εκδοσεις, λαθος, λυχνια, μαγεια, μεμονωμενα, μικρο, φιλτρα, πεδιο, πλατφορμες, πτηση, ρολο, σεναριο, τιτλος, φαντασματα, φυσικο, χερι, χρωμα, οντα, access, arena, bonus, custom, felix, fidelity, geforce, gameover, hat, haunted, hdd, intel, wizard, switch, controller, κληση, ξορκι, low, windows, nintendo, notes, room, order, πακετο, παιχνιδι, player, professor, sebastian, series, set, single, software, vega, χερια, performance
Τυχαία Θέματα