PlayStation Portal | Εντυπώσεις από το “φορητό σύστημα” της Sony

Σχετικά σύντομα, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του PlayStation 5 Slim, η Sony επανέρχεται στο προσκήνιο -σε ό,τι αφορά το hardware- με μια ακόμα πρόταση. Αυτή τη φορά έχουμε το PlayStation Portal, μια ιδιαίτερη συσκευή, που η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σήμερα, μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία της στην Αμερική, προκαλεί κάποια σύγχυση ως προς τη φύση της.

Ας προσπαθήσουμε,

αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το PlayStation Portal | ΕντυπώσειςΔΕΝ είναι η “νέα φορητή κονσόλα” της Sony. Δεν είναι ο διάδοχος του PS Vita και δεν είναι ένα προϊόν που έρχεται για να ανταγωνιστεί το Nintendo Switch. Αντιθέτως, το PS Portal είναι μια πρόταση remote play “out of the box”, δηλαδή, μια συσκευή που επί της ουσίας κάνει ό,τι κάνει ένα κινητό τηλέφωνο που το συνδέουμε με ένα χειριστήριο και με το PS5, μέσω Wi-Fi, και μας επιτρέπει να παίζουμε μέσω streaming τα παιχνίδια της κονσόλας.

Έχοντας κάνει αυτήν την παραδοχή, εν συνεχεία πρέπει να εξετάσουμε το PlayStaion Portal για αυτό που είναι, έναν remote player δηλαδή, και το πόσο καλά εκτελεί αυτά του τα “καθήκοντα”. Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του, το σύστημα είναι ουσιαστικά ένα Dual Sense “κομμένο” στη μέση, έχοντας στο κέντρο του μια οθόνη αφής LCD 8 ιντσών. Ειδικά η οθόνη του, μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την υψηλή φωτεινότητά της, τα πλούσια χρώματα και το βαθύ μαύρο, στοιχεία που η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από ένα πάνελ τεχνολογίας LCD.

Από εκεί και πέρα, η κατασκευή του είναι στιβαρή, ενώ μιλώντας για το χειριστήριο, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά, αφού είναι επί της ουσίας ένα Dual Sense, με όλα τα χαρακτηριστικά που εδώ και καιρό γνωρίζουμε από το χειριστήριο της Sony για το PS5.

Ο τρόπος επικοινωνίας του συστήματος με την κονσόλα PlayStation 5 γίνεται μέσω Wi-Fi και με ορισμένα πολύ απλά βήματα. Εν ολίγοις, θα είστε έτοιμοι και θα παίζετε, αφήνοντας την τηλεόραση με την οποία έχετε συνδέσει το PS5 ελεύθερη για άλλη χρήση, μέσα σε ελάχιστα λεπτά μετά το αρχικό set up και σε δευτερόλεπτα κάθε φορά που θα το ενεργοποιείτε από εκεί και πέρα.

Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία και πληροφορίες που είμαστε σε θέση να σας μεταφέρουμε για τον remote player της Sony έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες δοκιμών (πώς ακριβώς λειτουργεί, τις επιδόσεις του στα παιχνίδια, την αίσθηση που αφήνει στον χρήστη, τα θετικά και αρνητικά του σημεία), τις οποίες θα βρείτε στο αναλυτικό Video Review που ετοιμάσαμε και θα βρείτε παρακάτω.

Το PlayStation Portal | Εντυπώσειςκυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις 12/1/24, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 219€. Η μονάδα της παρουσίασης παραχωρήθηκε στο GameOver από το PlayStation Greece.

The post PlayStation Portal | Εντυπώσεις από το “φορητό σύστημα” της Sony first appeared on GameOver.

The post PlayStation Portal | Εντυπώσεις από το “φορητό σύστημα” της Sony appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα