Tennis On-Court | Review

Η τεχνολογία VR, λόγω του τρόπου χειρισμού και της οπτικής πρώτου προσώπου, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών όπως τα FPS και τα sports games. Αν αναλογιστούμε επίσης το κάθετο σχήμα που έχουν τα χειριστήρια, καταλαβαίνουμε ότι αθλητικά παιχνίδια όπως το golf και το tennis είναι υποψήφια για υψηλού

επιπέδου απόδοσης σε VR περιβάλλον. Το Tennis On-Court είναι το πρώτο tennis VR παιχνίδι που κάνει την εμφάνισή του στο PSVR2, τη νέα πλατφόρμα της Sony.

Ξεκινάμε λοιπόν την κριτική μας απευθείας με το gameplay, αφού όπως καταλαβαίνετε αν σε αυτό τον τομέα ο τίτλος πάσχει, δεν υπάρχει νόημα η οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση. Το Tennis On-Court έχει δύο είδη χειρισμών, arcade και realistic, δίνοντας στον παίκτη τη δυνατότητα να επιλέξει πόσο δύσκολος ή εύκολος θα είναι.

Ο τρόπος κίνησης στο χώρο γίνεται με τρεις τρόπους, teleport, manually και αυτόματα, επιλογή που επιτρέπει στο κάθε άτομο που θα δοκιμάσει τον τίτλο να τον προσαρμόσει στα μέτρα του, αποφεύγοντας παράλληλα και την οποιαδήποτε ζαλάδα για νεοεισερχόμενους στον κόσμο του VR. Όλες οι παραπάνω επιλογές, σε συνδυασμό με τα τρία επίπεδα δυσκολίας του τίτλου και τα διαφορετικά είδη assists που διαθέτει, επιτρέπει ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν επαφή με το άθλημα να ασχοληθούν με τον τίτλο.

Τα βασικά game modes που έχουμε στη διάθεσή μας είναι 1vs1 -είτε εναντίον AI είτε άλλων παικτών online- και 2vs2 μόνο online, tournaments, training καθώς και spectator mode, όπου μπορούμε να μπούμε σε κάποιο match που διεξάγεται ήδη από άλλους παίκτες και να παρακολουθήσουμε.

Τα matches εναντίον της ΑΙ είναι απλά ικανοποιητικά, θεωρούμε ότι είναι κατάλληλα για να μάθει ο παίκτης τον χειρισμό και την κίνηση στο χώρο. Το ζουμί του τίτλου, ωστόσο, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι εναντίον άλλων παικτών. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και η δημιουργία προσωπικού avatar, με περιορισμένες όμως επιλογές όσον αφορά την παραμετροποίηση και τον εξοπλισμό, ενώ ο τίτλος περιλαμβάνει 6 στάδια με διαφορετικό τερέν.

Στα υπέρ του Tennis On-Court ανήκει και η γενικότερη αίσθηση του χειρισμού, αφού δεν μας άφησε υπόνοια ότι χάσαμε κάποιο χτύπημα με τη ρακέτα εξαιτίας του gameplay αφού η χρήση της ρακέτας, είτε με ένα είτε με δύο χέρια, ήταν αρκετά ακριβής.

Η ακρίβεια αυτή βέβαια είναι και δίκοπο μαχαίρι, αφού χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε να ελέγχουμε τη ρακέτα και να χτυπάμε σωστά τη μπάλα, γεγονός όμως που δεν μπορούμε να το προσάψουμε ως αρνητικό αλλά ως μέρος της εκμάθησης του τίτλου. H μόνη ένστασή μας αφορά την κίνηση στον χώρο η οποία θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι απαιτείται χώρος για να παίξετε, προς αποφυγή ατυχημάτων και ζημιών.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, θα λέγαμε ότι είναι αδύναμο, αφού τα avatars τα σταδια και κοινό θυμίζουν άλλες εποχές. Τα avatar είναι άψυχα και τα στάδια απλά, ενώ η εμμονή των developers να δείχνουν από κοντά παίκτες και κοινό απλά χειροτερεύει την όλη κατάσταση εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου των γραφικών.

Λόγω του gameplay θα μπορούσε κάποιος να παραβλέψει αυτό το μειονέκτημα, αλλά και πάλι θεωρούμε ότι μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερη δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, ειδικά όταν έχουμε δει τις δυνατότητες του συστήματος σε τίτλους όπως οι Resident Evil Village και Horizon Call of the Mountain.

Εν κατακλείδι, θα προτείναμε το Tennis On-Court μόνο σε περίπτωση γενναίας μείωσης τιμής για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων PlayStation VR2, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο για όσους είναι πραγματικά φανατικοί με το άθλημα και δεν μπορούν να περιμένουν κάποια έκπτωση ή κάποιον επόμενο τίτλο τένις.

Το Tennis On-Court κυκλοφορεί από τις 20/10/23 για το PS5 (PSVR2). Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από την Perp Games.

The post Tennis On-Court | Review first appeared on GameOver.

The post Tennis On-Court | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα