Tiger Blade | Review

Το Tiger Blade είναι εμπνευσμένο από τον καλύτερο κορεατικό νεο-νουάρ κινηματογράφο δράσης, που συνδυάζει γρήγορο ρυθμό μάχης με σπαθί και δυνατό shooting, με τους παίκτες να κόβουν και να ανατινάζουν τον δρόμο τους μέσα σε γεμάτες εχθρούς αγορές, αποβάθρες, σοκάκια και στενά. Στα χαρτιά η περιγραφή που έδωσαν οι developers ακούγεται πολλά υποσχόμενη, η εκτέλεση όμως θα λέγαμε ότι χωλαίνει.

Ξεκινώντας από το σενάριο, ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός εκτελεστή της Tiger

Clan με την αποστολή να κλέψει ένα πακέτο από μια αντίπαλη φατρία. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι άλλο, η ιστορία υπάρχει απλά για να υπάρχει -τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Στο gameplay κομμάτι του, το Tiger Blade είναι ένας παραδοσιακός arcade hack & slash τίτλος. Free movement στον χώρο δεν διαθέτει, με την κίνηση να γίνεται αυτόματα όταν σκοτώνουμε κάποιον εχθρό ή με ένα grappling hook. Ως αναμενόμενο, μπορούμε να κάνουμε deflect τις σφαίρες των εχθρών με το katana μας και να χρησιμοποιήσουμε ένα πιστόλι με άπειρα πυρομαχικά.

Τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια του playthrough είναι μόνο το σπαθί και το πιστόλι. Η επιλογή αυτή των developers μειώνει αισθητά τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά από την άλλη μας οδηγεί στο να επικεντρωθούμε στην αποτελεσματικότερη χρήση αυτών των δύο όπλων.

Ο σχεδιασμός των δέκα levels έχει ενδιαφέρον και εξυπηρετεί καλά το όλο concept, με τη διάρκειά του, όπως καταλαβαίνετε, να είναι πολύ μικρή. Ο τίτλος έχει ουσιαστικά δημιουργηθεί με το speedrunning ως κεντρική του προτεραιότητα, και ως συνέπεια την ίδια λογική ακολουθούν το gameplay και τα levels.

Στο οπτικό κομμάτι το Tiger Blade δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, σε πολλούς θα θυμίσει mobile game, διαθέτει καθαρή εικόνα που δεν κουράζει, η απόδοση του είναι σταθερή χωρίς πτώσεις fps, ενώ η έλλειψη free movement τον καθιστά ιδανικό για αρχάριους στον χώρο του VR.

Το βασικότερο πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν αυτό του κεντραρίσματός μας στον χώρο. Το συγκεκριμένο ζήτημα μείωσε κατά πολύ την εμπειρία που είχαμε με τον τίτλο, αφού υπήρξαν φορές που παλεύαμε να βρεθούμε στο κέντρο της κάθε περιοχής για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει τους εχθρούς.

Επίσης, δεν διαθέτει επιλογές για να παίζουμε καθιστοί, και μαζί με το προηγούμενο ζήτημα που αναφέραμε, απαιτείται οπωσδήποτε χώρος ώστε να είμαστε όρθιοι για να μπορούμε να κάνουμε βήματα και να κεντραριστούμε σωστά μέσα στο παιχνίδι.

Θα λέγαμε ότι το Tiger Blade έχει προοπτικές με κάποια updates να γίνει ένα καλό speedrunning arcade VR game. Όταν το κεντράρισμα στον χώρο λειτουργεί όπως πρέπει, τότε το gameplay του επιτρέπει να καθαρίζεις γρήγορα τους εχθρούς και τις πίστες, ανοίγοντας την όρεξη για άλλο ένα run. Όταν όμως δεν δουλεύει σωστά ο ρυθμός πέφτει απότομα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το Tiger Blade κυκλοφορεί από τις 20/12/23 για το PS5 και το PSVR2. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από την Big Sugar.

The post Tiger Blade | Review first appeared on GameOver.

The post Tiger Blade | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα