WarioWare: Move It! | Review

Ε, ναι, δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Λατρεύουμε τον Wario, τον πρωταγωνιστή του WarioWare: Move It!, και τις περιπέτειές του από την πρώτη φορά που μας συστήθηκε ως σφετεριστής του Κάστρου Mario και των 6 Χρυσών Νομισμάτων. Τι και αν η ίδια του η ύπαρξη είναι αποκρουστική όσο και η καρδιά του; Τι και αν η λατρεία που επιδεικνύει σε κάθε τι χρυσό και πολύτιμο μπορεί να συναγωνίζεται σε επίπεδο απληστίας τον Σκρουτζ Μακ Ντακ; Και όπως παραδέχονται

και οι πειρατές της Captain Syrup: τι και αν η ανάγκη του να φτιάξει το κομπόδεμά του με όλο το χρυσάφι που κουρσεύουν εκείνοι, τον οδηγεί συχνά σε απαίσιες, χυδαίες και απάνθρωπες συμπεριφορές απέναντί τους;

Όπως και να έχει η κατάσταση, όσο καλός «κακός» και αν είναι ο Wario, έχει πάντα μια σημαντική θέση στην καρδιά μας. Αυτός και ο λόγος για τον οποίο τον ακολουθούμε σχεδόν σε όλες τις περιπέτειές του, ακόμα και στους εκάστοτε ρόλους που καλείται να παίξει. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν συγχωρούμε την άλλη, μεγάλη αγάπη του απέναντι στα minigames, όσο και αν μας λείπει μια παραδοσιακή, αγνή και διασκεδαστική platform περιπέτεια.

Η Nintendo, βέβαια, ήδη από την εποχή του Game Boy Advance έχει αφήσει την υπόνοια ότι αυτό είναι και το μέλλον των παιχνιδιών με πρωταγωνιστή τον Wario, καθώς ούτε το Wario World, ούτε το Wario: Master of Disguise έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στη συνείδηση των παικτών όσο πρέπει… για να μην μιλήσουμε για το διασκεδαστικό μεν, αλλά κάπως «ξένο» ως προς τις απαρχές του, Wario Land: Shake It! Και μετά από μια πλειάδα τίτλων Wario Ware, φτάνουμε στο σήμερα και στο Move It!.

Μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του WarioWare: Get It Together!, του πρώτου τίτλου της σειράς για το Nintendo Switch, ο νέος τίτλος της σειράς έρχεται για να προσδώσει νέο νόημα στη διασκέδαση μέσα από θεοπάλαβα και ξέφρενα διασκεδαστικά mini-games. Πάνω στην ώρα δηλαδή. Γιατί, με τον προκάτοχό του να έχει ελάχιστα να προσφέρει σε αξιομνημόνευτες online multiplayer εμπειρίες, και με έναν πυρήνα παιχνιδιού που συνεχίζει να διχάζει ορισμένους παίκτες, το Move It! καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να επαναφέρει την απλότητα της σειράς, παρέα με το μοναδικό είδος διασκέδασης που την έχει κάνει διάσημη μέσα στα χρόνια.

Και, ειλικρινά, το Move It! κάνει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του, φροντίζοντας να φέρει πίσω την ανυπέρβλητη παλαβομάρα με το πρωτοποριακό και άκρως διασκεδαστικό σύστημα ελέγχου του Smooth Moves στο Wii και να μας προσφέρει περισσότερους τρόπους αλληλεπίδρασης με άλλους παίκτες. Και συνεχίζοντας με την ίδια δόση ειλικρίνειας, η εμπειρία που αποκομίζουμε από το Move It! φαντάζει όμοια με την κλασική εμπειρία του Wii, αλλά αρκετά πιο ανανεωμένη και πληρέστερη τόσο ως προς το περιεχόμενό της, όσο και από τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιείται το παιχνίδι πολλαπλών παικτών.

Όσον αφορά στην πλοκή και το setting του παιχνιδιού, το Move It! δεν έρχεται να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τους προκατόχους του. Το νέο ταξίδι του Wario ξεκινά με τον ίδιο και την παρέα του να ανυπομονούν για ξέφρενη διασκέδαση στον επόμενο προορισμό τους, καθώς ταξιδεύουν σε έναν υπέροχα πολύχρωμο, εξωτικό νησί. Μόλις φτάνουν, ο Wario ανακαλύπτει μυστηριώδεις λίθους, γνωστούς και ως Form Stones (τα Joycon με πιο απλά λόγια…) αλλά και τα πνεύματα-φύλακες που προστατεύουν τα μυστικά του νησιού.

Και κάπως έτσι, τα μέλη της παρέας ξεχύνονται μέσα στο νησί και συμμετέχουν σε πάνω από 200 πολύ αστεία και έξυπνα mini-games, καθώς παίρνουν τον παίκτη από το χέρι και τον ταξιδεύουν σε έναν κόσμο που τα έχει όλα: το υποτυπώδες story mode που αποτελεί την πρώτη μας επαφή με τα διαθέσιμα mini-games, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον multiplayer board game, αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα γίνονται σταδιακά διαθέσιμες.

Πολύ γρήγορα ο παίκτης θα συνειδητοποιήσει πως, όπως συνέβαινε και στο Smooth Moves, το Move It! ζητά από τον παίκτη να εκτελέσει διάφορες κινήσεις με τα Joycon ανα χείρας, πριν ξεκινήσει να ασχολείται με τα motion controls των mini-games της εκάστοτε κατηγορίας, προκειμένου να εκτελέσει με επιτυχία τις κινήσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του mini-game. Οι κινήσεις αυτές, αν και δύσκολο να αναφερθούν όλες καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι αρκετά ευφάνταστες και απαιτούν σωστό κράτημα αλλά και τη θέση του παίκτη ενώπιον της κονσόλας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο παίκτης είναι να κρατά τα Joycons με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν χρειάζονται ούτε δύσκολες, ούτε πολύπλοκες κινήσεις – αρκεί μια προσεκτική ματιά στην οθόνη, για να κατανοήσει κανείς το είδος της κίνησης και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει κάποιος να κρατά το χειριστήριο, για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» τις συγκεκριμένες μορφές και τα αντίστοιχα mini-games και να τα απολαύσει στο μέγιστο βαθμό. Οι μορφές αυτές προστίθενται με τη σειρά τους στη μουσειακή βιβλιοθήκη του παιχνιδιού και είναι προσβάσιμες ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν ο παίκτης δεν μπορεί να θυμηθεί ποια είναι η σωστή κίνηση μερικά δεκάδες mini-games αργότερα.

Το στοιχείο της κίνησης χεριών και σώματος είναι επίσης κάτι που το Move It! θεωρεί δεδομένο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί έκπληξη στους βετεράνους του Smooth Moves, κάτι που μας χαροποίησε από την πρώτη σχεδόν στιγμή. Το μοναδικό μας παράπονο με τη συγκεκριμένη gameplay μέθοδο αποτελεί το ότι η ανάλυση συγκεκριμένων στάσεων του σώματος από το παιχνίδι, απαιτεί από τον παίκτη να βρίσκεται συχνά σε συγκεκριμένη απόσταση και υπό συγκεκριμένη οπτική γωνία από την κονσόλα, δυσχεραίνοντας την εμπειρία μας, ειδικά όταν παίζουμε σε tabletop mode.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, τις περισσότερες φορές απαιτείται να βρισκόμαστε μπροστά από το dock, με αρκετή απόσταση από άλλα εμπόδια μέσα στο χώρο. Και είναι κρίμα, ειδικά από τη στιγμή που τα motion controls λειτουργούν πιο σωστά και με μεγαλύτερη ακρίβεια από κάθε προηγούμενο τίτλο στο Nintendo Switch μέχρι και αυτή τη στιγμή, γεγονός που εξακολουθεί να λειτουργεί μάλλον περιοριστικά σε έναν πιο ελεύθερο και απόλυτα διασκεδαστικό τρόπο παιχνιδιού.

Παρά τους όποιους… χωροταξικούς περιορισμούς, ωστόσο, απολαύσαμε σχεδόν κάθε λεπτό που περάσαμε με το παιχνίδι. Στο single player mode, το Move It! είναι ο απόλυτος χαβαλές: ένα campaign γεμάτο από αστείες προκλήσεις, διασκεδαστικά requirements και άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με bosses που αυξάνουν την πολυπλοκότητα και το εύρος των παιχνιδιών για μεγάλες αναμετρήσεις.

Τα mini-games είναι πιο αστεία από ποτέ, σε σημείο που ορισμένα αγγίζουν τα όρια της παλαβομάρας, ενώ το περιτύλιγμα της σοβαρότητας με το οποίο παρουσιάζεται κάθε νέα μορφή εν τέλει εκφράζει μόνο σοβαροφάνεια, και το μόνο που κατάφερε είναι να μας κάνει να γελάμε με τις περισσότερες από τις μορφές και τον τρόπο εκτέλεσης. Συχνά-πυκνά αισθανθήκαμε ότι είμαστε μέλη μιας θεατρικής ομάδας, όταν εκείνη εξασκείται σε κινησιολογία και σε αυτοσχεδιασμούς, αλλά με αστεία μονάχα αποτελέσματα.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως ορισμένα από τα motion controls δεν είναι για όλους τους παίκτες, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν κόπωση σε άτομα…μεγαλύτερης ηλικίας, ή παίκτες με συγκεκριμένα θέματα στην κίνηση που ενδεχομένως θα υποστούν κόπωση. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι κινήσεις, γίνονται με γνώμονα τη διασκέδαση και το γέλιο, απευθύνονται σε όλους και φωνάζουν από μακριά πως το Move It! συστήνει το παιχνίδι παρέα με άλλους παίκτες, σε αντίθεση με παλαιότερους τίτλους της σειράς.

Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο έρχεται να μας προσφέρει τη λειτουργία Party Mode, το οποίο φέρνει στη σειρά ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στα Mario Party. Στο Party Mode έως και τέσσερις παίκτες προσπαθούν να ολοκληρώσουν mini-games, αποφεύγοντας κινδύνους και άλλα…διασκεδαστικά εμπόδια που το παιχνίδι βάζει στον δρόμο τους. Οι παίκτες μπορούν να αναμετρηθούν μεταξύ τους, ή ακόμα και να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας ξεχωριστά Joycons για να παίξουν όλα τα διαθέσιμα mini-games.

Επιπρόσθετα, η ολοκλήρωση του κεντρικού campaign ξεκλειδώνει πρόσθετες λειτουργίες παιχνιδιού, όπως το Copycat Mirror, το οποίο φέρνει δύο παίκτες αντιμέτωπους, ή όπως το Thrill Ride, ένα mode που δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος από τον παίκτη. Και με ένα μουσείο γεμάτο mini-games, τα οποία ξεκλειδώνονται σταδιακά και που μπορούν να παίξουν περισσότεροι από ένας παίκτης, το Move It! προσφέρει σίγουρα πολλούς τρόπους για να απολαύσει κάποιος τα περισσότερα από 220 mini-games που προσφέρονται.

Και αν κάποιος επιθυμήσει να αυξήσει τη δυσκολία, ή τον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι αποφασίζει ποια mini-games θα προσφέρει ανά πάσα στιγμή, το παιχνίδι παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να παραμετροποιήσει κάποιος την εμπειρία που επιθυμεί. Εν τέλει, ωστόσο, όλες οι επιλογές παραμετροποίησης δεν θα είναι αρκετές για να απολαύσει κανείς μόνος του το παιχνίδι. Οι αστείες κινήσεις και η θεατρικότητα που επιβάλει η χρήση των motion controls και που μπορεί να μετατρέψει το σαλόνι σε παιδική χαρά έχουν περισσότερη βαρύτητα όταν το παιχνίδι παίζεται με παρέα.

Όσον αφορά, τέλος, στα πιο τεχνικά στοιχεία του τίτλου, το Move It! είναι σταθερότατο και απολαυστικότατο, όπως και όπου μπορούν να το παίξουν οι παίκτες. Είχαμε τη δυνατότητα να το παίξουμε στην τηλεόραση, αλλά και σε tabletop mode, με τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα, η απεικόνιση της εικόνας στην OLED κονσόλα καθώς παίζαμε σε tabletop mode ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που είχαμε δει, με τα πιο φωτεινά και ζεστά χρώματα που μπορεί και αναπαράγει η οθόνη να ζωντανεύουν περισσότερο την gameplay εμπειρία μας.

Καλώς ή κακώς, όμως, ένας μεγαλύτερος αριθμός παικτών που παίζει ταυτόχρονα θα εκτιμήσει περισσότερο το παιχνίδι σε docked mode, όπου μπορεί να γίνει περισσότερο αντιληπτή η εικόνα, οι λεπτομέρειες και το τι πρέπει κάποιος να κάνει σε ένα mini-game. Καταληκτικά, το Move It! είναι μια άλλη εξαιρετική προσθήκη σε αυτήν τη σειρά, που μετράει ήδη πολλά χρόνια και που φαίνεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Διορθώνοντας παλιά λάθη και ατέλειες, έρχεται να υποστηρίξει αποκλειστικά έναν τρόπο παιχνιδιού που στηρίζεται μεν στα motion controls, αλλά και που την ίδια στιγμή καταφέρνει να το κάνει τόσο σωστά και τόσο οργανικά που μας επέτρεψε, μετά από πολύ καιρόν, να απολαύσουμε το συγκεκριμένο είδος χειρισμού. Αν και ορισμένοι τεχνικοί περιορισμοί μπορούν να είναι αρκετοί για να χαλάσουν την εμπειρία των motion controls, μια πιο προσεκτική τοποθέτηση και κίνηση μέσα στο χώρο μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Κυρίως, όμως, είναι ένα παιχνίδι που δεν περιμένει κάποιος να έχει ένα ιδιαίτερο βάθος για να απολαύσει.

Η τρελή διασκέδαση και το αχαλίνωτο γέλιο είναι εδώ, δοσμένα σε άφθονες ποσότητες, που επιτρέπουν στον παίκτη και την παρέα του να χαλαρώσουν και να ξεδιπλώσουν τις κρυφές ικανότητές τους στην κίνηση και την απόδοση.

Υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές λειτουργίες που περιμένουν τον παίκτη να τις ανακαλύψει και να τις ξεκλειδώσει, τα mini-games είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε δει σε τίτλο της σειράς εδώ και καιρό και, επιτέλους, μπορούμε να πούμε πως ακόμα και το πιο κουραστικό ή βαρετό απόγευμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια βραδιά πανηγυριού και διασκέδασης, αλλάζοντας τη διάθεσή μας. Αυτή, άλλωστε, είναι μια από τις δυνάμεις του Wario: να τραβά τον παίκτη στα πιο ξαφνικά και αναπάντεχα ταξίδια διασκέδασης!

Το WarioWare: Move It! κυκλοφορεί από τις 3/11/23 για το Nintendo Switch. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post WarioWare: Move It! | Review first appeared on GameOver.

The post WarioWare: Move It! | Review appeared first on GameOver.

Keywords
mario, σκρουτζ, nintendo, game, world, master, land, shake, switch, online, smooth, wii, συγκεκριμένο, single, player, νέα, γνώμονα, party, mirror, ride, oled, media, gameover, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, γωνια, εργαλεια, νησι, πνευματα, σκρουτζ, τηλεοραση, χρωματα, ωρα, games, game, αγαπη, απλα, αστεια, βραδια, βρισκεται, γεγονος, γελιο, γινει, γινονται, γνώμονα, δαχτυλο, δεδομενο, δυνατοτητα, ειλικρινα, υπαρχει, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ζητα, ιδια, ιδιο, ειδος, εικονα, κινηση, κοπωση, λαθη, λαθος, λειτουργια, λεπτομερειες, λειπει, λογο, μακρια, ματια, μορφη, μυστικα, νοημα, παντα, οθονη, ορια, παιδικη χαρα, πειρατες, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, ταξιδια, τιτλος, φορα, χερι, χαρα, ομορφα, εξυπνα, φυλακες, γελαμε, gameover, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, switch, κειμενα, καρδια, land, mario, media, mini, mirror, μπροστα, master, nintendo, oled, παιχνιδι, player, party, ride, shake, single, smooth, σωστο, ταξιδι, της παρεας, online, θεματα, wii, world
Τυχαία Θέματα