Xbox Series X|S: Το μεγαλύτερο launch κονσόλας στην ιστορία της MS

Μετρώντας μόλις δύο ημέρες στη αγορά, ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, αποκάλυψε με σχετική δημοσίευση από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ότι το λανσάρισμα των νέων Xbox Series X|S|Xbox Series X|S αποτέλεσε το μεγαλύτερο λανσάρισμα κονσόλας σε ολόκληρη την ιστορία της Microsoft.

Όπως αναφέρει ο

ίδιος στην εν λόγω δημοσίευση: “Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη του μεγαλύτερου launch στην ιστορία του Xbox. Εργαζόμαστε με τους retailers για να ανεφοδιάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Εξακολουθείτε να μας δείχνετε ότι η συνδετική δύναμη του παιχνιδιού είναι πιο σημαντική από ποτέ.”

Thank you for supporting the largest launch in Xbox history. In 24 hrs more new consoles sold, in more countries, than ever before. We’re working with retail to resupply as quickly as possible. You continue to show us the connective power of play is more important than ever.

Phil Spencer (@XboxP3) November 12, 2020

Δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός πωλήσεων των νέων συστημάτων Xbox, ούτε και ποιά από τις δύο κονσόλες προηγείται αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Πράγμα που δεν φαίνεται “περίεργο”, καθώς ο Spencer έχει δηλώσει πρόσφατα -και για ακόμα μία φορά- πως η ομάδα του δεν επιθυμεί να εστιάζει στις πωλήσεις των συστημάτων, αλλά στον αριθμό των παικτών και κατά πόσο αυτοί είναι ενεργοί. Τα τελευταία σχετικά, στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν ήταν στο ξεκίνημα του Xbox One στην αγορά. “Αποκαλύπτουμε δημοσίως τους αριθμούς των παικτών. Αυτό είναι το πράγμα που θέλω να μας καθοδηγεί, όχι πόσα μεμονωμένα κομμάτια πλαστικού έχουμε πουλήσει.” είχε αναφέρει. “Δεν πρόκειται να ανταγωνιστώ τους αριθμούς τους με βάση τον αριθμό των Xbox Series X|S που έχω πουλήσει. Η [Google] δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσει για πόσα Chromecast Pro έχουν πωληθεί. Θα μιλήσουν για πόσους παίκτες έχουν. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που θέλουν να μας βάλουν εναντίον της Sony με βάση το ποιος πούλησε τις περισσότερες κονσόλες έχουν χάσει τον ορισμό για το τι είναι το παιχνίδι σήμερα. Υπάρχουν τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι που παίζουν παιχνίδια στον πλανήτη σήμερα, αλλά ίσως [μόνο] 200 εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών. Κατά κάποιον τρόπο, ο χώρος της κονσόλας γίνεται όλο και μικρότερο ποσοστό στο συνολικό χώρο των παιχνιδιών.”

Τα Xbox Series X|S κυκλοφορούν από τις 10 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες κονσόλες της Microsoft για την επόμενη γενιά μπορείτε να βρείτε στο review μας, έπειτα από μία εβδομάδα, και, πλέον εκτενών δοκιμών, κάνοντας κλικ εδώ.

The post Xbox Series X|S: Το μεγαλύτερο launch κονσόλας στην ιστορία της MS appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα