Αποχωρεί από την ηγεσία της Sony ο Kaz Hirai

Αποκτά νέο, συμβουλευτικό ρόλο στην εταιρία.

Μία αρκετά σημαντική εξέλιξη προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μετόχων της Sony, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο τρέχον CEO της εταιρίας, ο Kazuo Hirai, θα σταματήσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση μετά την 1η Απριλίου του 2018, ημέρα έναρξης του επόμενου οικονομικού έτους. Το κενό που προέκυψε στη θέση του CEO της ιαπωνικής εταιρίας, θα καλύψει ο Kenichiro Yoshida, που μέχρι

πρότινος εκτελούσε χρέη οικονομικού διευθυντή.

Ο Kaz Hirai δήλωσε πως πήρε αυτή την απόφαση για να αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, ωστόσο θα παραμείνει στις τάξεις της εταιρίας, ως πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της. Στη συνέχεια, ανέφερε πως του ζητήθηκε να παραμείνει σε αυτή τη θέση και να προσφέρει τη βοήθειά του στον νέο CEO της εταιρίας, για όσο αυτό είναι απαραίτητο. Κλείνοντας υποστήριξε πως από τη νέα του θέση θα μπορεί να παρέχει συμβουλές για το τμήμα gaming, networking και entertainment της εταιρίας, ενώ θα συνεχίσει να παρευρίσκεται σε αρκετά events και συναντήσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, λόγω του φιλικού χαρακτήρα που προέβαλλε, Kaz, πριν βρεθεί στη θέση του CEO της Sony το 2011, ήταν πρόεδρος της Sony Computer Entertainment από το 2007, ενώ προηγουμένως ήταν εργαζόμενος της ιαπωνικής εταιρίας για 12 χρόνια.

Από τη μεριά του ο Yoshida δήλωσε πως στόχος του είναι να συνεχίσει να χτίζει πάνω στις επιχειρηματικές βάσεις που δημιούργησε ο Kaz, ενώ θα λάβει νέα μέτρα ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, σημείωσε, πως θα αποκαλύψει το πλάνο του για το μέλλον της Sony, σε ένα meeting που θα γίνει τον Απρίλιο, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το οικονομικό έτος 2017.

ps4
Keywords
Τυχαία Θέματα