Αποκάλυψη νέας cloud gaming υπηρεσίας από την Amazon

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στην εν λόγω κατηγορία υπηρεσιών.

Σε αποκάλυψη νέας gaming υπηρεσίας με χρήση cloud τεχνολογίας προέβη η Amazon, που ακούει στο όνομα "Luna", η προετοιμασία της οποίας είχε διαρρεύσει από την περασμένη χρονιά υπό την ονομασία "Project Tempo".

Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω

συνδρομητική υπηρεσία της αμερικανικής εταιρείας θα τροφοδοτείται από την AWS (Amazon Web Services), την τρέχουσα διαδικτυακή πλατφόρμα της Amazon, και θα διατίθεται στην τιμή γνωριμίας των $5.99/ μήνα για όσο θα βρίσκεται σε στάδιο πρώιμης πρόσβασης, με τους προσφερόμενους τίτλους να είναι χωρισμένοι σε κανάλια. Επιλεγμένοι τίτλοι θα "τρέχουν" σε ανάλυση 4K και 60fps, ενώ οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν τη δυνατότητα να την χρησιμοποιούν σε έως και δύο συσκευές ταυτόχρονα, για τους τίτλους που θα προσφέρει η Amazon μέσα από το δικό της κανάλι (Luna Plus), το οποίο θα αποτελεί και το κύριο κανάλι της υπηρεσίας.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι περισσότερα από 100 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στο launch της υπηρεσίας μέσω του Luna Plus, περιλαμβάνοντας τίτλους όπως τα Resident Evil 7: Biohazard, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, Overcooked 2, Metro Exodus, GRID, Abzu και Brothers: A Tale of Two Sons, με τη βιβλιοθήκη της να εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο σταδιακά. Επιπροσθέτως, έγινε γνωστή η συμφωνία της Amazon με την Ubisoft, μέσω της οποίας η δεύτερη θα προσφέρει το δικό της κανάλι στην υπηρεσία με τα παιχνίδια της, ενώ θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα επερχόμενα Assassins Creed Valhalla, Far Cry 6 και Immortals Fenyx Rising την ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Στην υπηρεσία θα ενσωματώνεται και το Twitch, μέσω του οποίου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν livestreams, καθώς και να παίζουν στιγμιαία τα υποστηριζόμενα παιχνίδια της, δίνοντάς τους την επιλογή για χρήση τόσο για mouse/ keyboard όσο και για bluetooth controller. Επιπλέον, η Amazon ανακοίνωσε το νέο Luna Controller, το οποίο θα κοστίζει $49.99 κατά τη διάρκεια της πρώιμης πρόσβασης της υπηρεσίας. Το νέο χειριστήριο της εταιρείας θα υποστηρίζει την εικονική, βοηθητική τεχνολογία της (Alexa) και θα συνδέεται απευθείας στο cloud, καθιστώντας την εναλλαγή μεταξύ των διαθέσιμων συσκευών για την υπηρεσία σχεδόν ακαριαία, χωρίς σχετική διαδικασία σύζευξης και διαμόρφωσης. Θα έρχεται με σχεδιασμό πολλαπλών κεραιών, προσφέροντας προτεραιότητα στο δίκτυο Wi-Fi για παιχνίδι με χαμηλότερη καθυστέρηση. Σύμφωνα με σχετικές δοκιμές του νέου χειριστηρίου με απευθείας σύνδεση στο cloud, παρατηρήθηκε μείωση στην καθυστέρηση μετ' επιστροφής μεταξύ 17 έως 30 χιλιοστών του δευτερολέπτου, συγκριτικά με χρήση της σύνδεσης bluetooth.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία ή το πράθυρο κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας, ωστόσο, η Amazon ανακοίνωσε πως το Luna θα υποστηρίζεται σε PC, Mac, Fire TV, iPhone/ iPad (μέσω browser) και μελλoντικά και σε συσκευές Android.

pcmobilemac os x
Keywords
Τυχαία Θέματα