Η Atari απέκτησε τη Nightdive Studios

Όπως έγινε γνωστό η Atari προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά του ειδικού στο ρετρό remaster Nightdive Studios.

This is a big win for our team! As we look to continue producing high-quality, new, and remastered games that do justice to the original

IP; we could think of no better long-term partner than @atari https://t.co/icK4zbQBe2

— Nightdive Studios (@NightdiveStudio) March 23, 2023

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου, προβλέπει ότι η Atari θα αποκτήσει το στούντιο έναντι 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα καταβληθούν κατά το ήμισυ σε μετρητά και κατά το ήμισυ σε μετοχές της Atari. Στη συνέχεια, η Atari θα καταβάλει έως και άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με βάση τις μελλοντικές επιδόσεις της Nightdive.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Atari ανέφερε: “η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της Nightdive και το επιτυχημένο ιστορικό της στην εμπορική αξιοποίηση των retro IP ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική της Atari και είμαι βέβαιος ότι ο συνδυασμός του ταλέντου και της τεχνογνωσίας της ομάδας με το χαρτοφυλάκιο των IP μας θα συμβάλουν στη μελλοντική επιτυχία της Atari“.

Σε μια κοινή δήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Nightdive, Stephen Kick και ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, Larry Kuperman, ανέφεραν: “Η Nightdive και η Atari έχουν μακρά κοινή ιστορία και γνωρίζουμε ότι η Atari μοιράζεται το πάθος μας για τα retro παιχνίδια και την εστίασή μας στην παραγωγή νέων και remastered παιχνιδιών υψηλής ποιότητας. Καθώς επιδιώκουμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας και να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο μακροπρόθεσμο συνεργάτη από την Atari“.

Η Nightdive ιδρύθηκε το 2012 από τα πρώην μέλη της Sony Online Entertainment Stephen και Alix Kick. Το στούντιο ειδικεύεται στο remastering παλαιών παιχνιδιών με βελτιωμένες αναλύσεις και ρυθμούς καρέ.

Οι πρόσφατες μεταφορές τίτλων της Nightdive περιλαμβάνουν τα Turok Dinosaur Hunter, Turok 2: Seeds of Evil, Forsaken Remastered, Doom 64, Quake, Shadow Man Remastered, PowerSlave Exhumed και System Shock: Enhanced Edition. Αυτή τη στιγμή η ομάδα εργάζεται για τα remasters των System Shock 2, Rise of the Triad και SiN.

The post Η Atari απέκτησε τη Nightdive Studios appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα