Ηχηρές αποχωρήσεις από την Sony Interactive Entertainment

Αλλαγές στις θέσεις των προέδρων των Worldwide Studios και SIE Japan-Asia.

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε παράξενα για τη Sony, καθώς έγινε γνωστό ότι αποχώρησαν από τις θέσεις τους οι Shawn Layden -Πρόεδρος των Worldwide Studios- και ο Atsushi Morita -Πρόεδρος και Εταιρικός Διευθυντής της Sony Interactive Entertainment

Japan Asia. Ο πρώτος αποχώρησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ ο δεύτερος λόγω συνταξιοδότησης.

Ο Layden είχε ξεκινήσει να εργάζεται μέσα στους κόλπους της Sony από το 1987, με την πρώτη του ιδιότητα να είναι βοηθός επικοινωνίας για τον συν-ιδρυτή της εταιρείας, Akio Morita. Μεταξύ του 1996 και 1999 είχε αναλάβει καθήκοντα παραγωγού στο Studio της Sony Computer Entertainment στο Λονδίνο, οπότε πήρε προαγωγή σε Αντιπρόεδρος της Sony Computer Entertainment Europe. Ο Layden έγινε πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Japan για τρία χρόνια μεταξύ 2007 και 2010, ενώ το 2014, μετά την αναχώρηση του Jack Tretton, ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Sony Computer Entertainment America.

Με την πάροδο του χρόνου ανατέθηκε στον Layden να επικεντρωθεί στα Worldwide Studios του PlayStation για να “παρέχει” περιεχόμενο που θα καθορίζει την πλατφόρμα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της SIE. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν υπεύθυνος για τη συνεχή επιτυχία του PlayStation 4, με παιχνίδια όπως τα Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 και The Last Guardian που αναπτύχτηκαν υπό την καθοδήγησή του.

Μέχρι στιγμής η Sony δεν έχει ανακοινώσει τον λόγο που ο Layden αποφάσισε να αφήσει την εταιρεία, αλλά ούτε και το ποιος θα αναλάβει να καλύψει τη θέση του.

It is with great emotion that we announce that Worldwide Studios Chairman Shawn Layden will be departing SIE. His visionary leadership will be greatly missed. We wish him success in future endeavors and are deeply grateful for his years of service. Thanks for everything, Shawn!

PlayStation (@PlayStation) September 30, 2019

Όσον αφορά στην αποχώρηση –συνταξιοδότηση του Morita, μπορούμε να πούμε ότι η 1η Οκτωβρίου είναι η ήμερα της έναρξης του δευτέρου εξαμήνου του οικονομικού έτους για πολλές ιαπωνικές εταιρείες, και αποτελεί συχνά μια εποχή που ανακοινώνονται επίσημα αλλαγές στη «φρουρά» των εταιρειών. Τη θέση και τα καθήκοντα του Morita ως Εταιρικού Διευθυντή θα αναλάβει ο Kazuhiko Taekda, αλλά το όνομα που θα αναλάβει τη θέση του νέου πρόεδρου της Sony Interactive Entertainment Japan Asia δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Ο Morita στην καριέρα του είχε συμμετάσχει ενεργά με τη δουλειά του στην Sony Interactive Entertainment, επιβλέποντας projects όπως τα Persona 5, Gran Turismo: Sport και Gravity Rush 2, ενώ έχει λάβει ιδιαίτερες ευχαριστίες σε παιχνίδια όπως το Bloodborne, το Shadow of the Colossus και το Detroit: Become Human.

ps4
Keywords
Τυχαία Θέματα