Καθυστέρηση επ’ αόριστον για το remake του Star Wars: Knights of the Old Republic

Το Star Wars: Knights of the Old Republic ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για PS5 και PC, με τον τίτλο να βρίσκεται σε ανάπτυξη για τρία χρόνια από την Aspyr, με έδρα το Όστιν του Τέξας. Το remake ήταν αρχικά προγραμματισμένο  για κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2022.

Ωστόσο, έντονες φημολογίες θέλουν τον τίτλο να καθυστερεί πλέον επ’ αόριστον. Οι επικεφαλής του στούντιο της Aspyr λέγεται ότι ενημέρωσαν το προσωπικό πως η επίδειξη του τελευταίου

demo του τίτλου δεν ανταποκρίθηκε στις εσωτερικές προσδοκίες που υπήρχαν και ότι οι εργασίες για το παιχνίδι έχουν σταματήσει, με την εταιρεία να σχεδιάζει να αναζητήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης άλλων τίτλων.

Σύμφωνα με μια πηγή του Bloomberg, υπάρχουν πληροφορίες πως είχε επενδυθεί πάρα πολύς χρόνος και χρήματα στο demo και ότι πλέον ένα πιο ρεαλιστικό παράθυρο κυκλοφορίας του τίτλου θα ήταν το 2025.

Ως συνέχεια των παραπάνω, η ανάπτυξη του remake του Star Wars: Knights of the Old Republic φέρεται να έχει διακοπεί, με το μέλλον του παιχνιδιού να λέγεται ότι είναι στον “αέρα”. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Aspyr Media απέλυσε τον διευθυντή σχεδιασμού του παιχνιδιού, Brad Prince, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Jason Minor. Οι δύο απολύσεις φαίνεται να έγιναν λίγο μετά την ολοκλήρωση του demo του παιχνιδιού, το οποίο και προβλήθηκε στη Lucasfilm και τη Sony και απογοήτευσε όσους το είδαν.

Η Aspyr είναι θυγατρική της Saber Interactive, της ομάδας πίσω από τα Evil Dead: The Game, World War Z και του port του Witcher 3 στο Switch, και η οποία επίσης βοηθούσε στην ανάπτυξη του remake του KOTOR. Κάποιοι στην Aspyr φέρεται πλέον να πιστεύουν ότι η Saber θα μπορούσε να αναλάβει πλήρως την ανάπτυξη του remake.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saber, Matthew Karch είχε δηλώσει τον Μάιο σε μία συνέντευξη του πως: «Η Aspyr έχει προχωρήσει αρκετά για να κάνει το παιχνίδι όσο καλύτερο μπορούσε να γίνει», ενώ τόνισε πως: «Όταν αποκτήσαμε την Aspyr, ξέραμε από την αρχή ότι θα χρειαζόταν τη βοήθειά μας. Η Saber έχει τεράστια τεχνογνωσία στη δημιουργία προϊόντων αυτού του τύπου. Το έχουμε κάνει στο Halo – σε πολλά προϊόντα Halo – οπότε ξοδεύουμε πολύ χρόνο δουλεύοντας μαζί τους για να ετοιμάσουμε και αυτόν τον τίτλο».

The post Καθυστέρηση επ’ αόριστον για το remake του Star Wars: Knights of the Old Republic appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα