Μία πρώτη ματιά στο UI του PlayStation 5

Δεκάλεπτη ξενάγηση στο περιβάλλον της νέας κονσόλας.

Συνεχίζοντας να δημοσιοποιεί πληροφορίες για τη νέα της κονσόλα σε ανύποπτο χρόνο, η Sony αποκάλυψε το γραφικό περιβάλλον του PlayStation 5 μέσα από ένα blog post στο PlayStation Blog.

Για πρώτη φορά βλέπουμε

το βασικό μενού της κονσόλας, το οποίο εκ πρώτης όψεως έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό του PlayStation 4. Φυσικά δεν λείπουν οι νέες πινελιές, όπως ο διαχωρισμός των Gaming και Media εφαρμογών σε δύο διαφορετικές "καρτέλες". Παράλληλα, το ανανεωμένο control center υπόσχεται να λύσει τα χέρια του παίκτη, μέσω ενός νέου feature που ονομάζεται "Activities". Πρόκειται για εικονικές κάρτες, οι οποίες μεταφέρουν τον παίκτη σε διαφορετικά σημεία ή επίπεδα του παιχνιδιού ή σε τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Κάποιες από αυτές περιέχουν βίντεο που μπορεί να προβληθεί παράλληλα με το βασικό gameplay, δηλαδή ως picture-in-picture. Για παράδειγμα αυτό γίνεται με τις νέες βοηθητικές κάρτες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι ενεργοί συνδρομητές PlayStation Plus και στόχο έχουν να βοηθήσουν τον παίκτη να ολοκληρώσει ένα level ή να βρει ένα collectible χωρίς να χρειαστεί να ψάξει σε έναν κανονικό browser για βοήθεια.

Τέλος, στο βίντεο έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για την καταγραφή βίντεο και screenshot σε ανάλυση έως 4Κ, αλλά και για την Request to Watch λειτουργία που επιστρέφει.

Θυμίζουμε πως το PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων στις 19 Νοεμβρίου του 2020.

PS5
Keywords
Τυχαία Θέματα