realme GT 2 5G | Review

To smartphone είναι μια συσκευή η οποία έχει γίνει τη σήμερον ημέρα επέκταση του χεριού μας και μπορεί να ικανοποιήσει όσες τεχνολογικές ανάγκες έχουμε. Σε αυτές τις ανάγκες συμπεριλαμβάνεται τώρα πια ακόμα και το gaming -και το realme GT 2 5G είναι το ιδανικό smartphone για το mobile gaming στην κατηγορία τιμής του. Με δυνατό επεξεργαστή και mode ειδικά φτιαγμένο να τον αξιοποιεί κατά τη διάρκεια του gaming, το realme GT2 5G είναι ζωντανό παράδειγμα ενός κινητού φτιαγμένου για τους mobile

gamers που δεν θέλουν και να ξοδευτούν.

Βέβαια, το realme GT 2 έχει πολλά περισσότερα προτερήματα πέρα από την βελτιστοποίηση του mobile gaming (το οποίο θα αναλύσουμε αργότερα), ξεκινώντας από την οθόνη του. Το εν λόγω μοντέλο διαθέτει επίπεδη 2K LPTO AMOLED οθόνη 6,62 ιντσών η οποία είναι AMOLED FHD+. Με αυτή την αρκετά μεγάλη οθόνη λοιπόν, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει την παρακολούθηση βίντεο και βέβαια να παίξει τα αγαπημένα του mobile παιχνίδια σε 120Hz ρυθμό ανανέωσης.

Άξια αναφοράς είναι και η αίσθηση του realme GT 2 στο χέρι. Είναι σχετικά ελαφρύ αλλά σου δίνει την εντύπωση πως κρατάς μία αρκετά ποιοτική συσκευή. Σχετικά με τον σχεδιασμό του, η realme συνεργάστηκε με τον διάσημο σχεδιαστή Naoto Fukasawa, και το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής φαίνεται καθαρότατα, καθώς έχουμε ένα ιδιαίτερο, με ξεχωριστή στην αφή αίσθηση, και όμορφο smartphone στα χέρια μας.

Πέρα από αυτά, ως γνωστόν, σημαντικό κομμάτι στην επιλογή ενός smartphone για τους χρήστες είναι η ποιότητα της κάμερας. Και στο realme GT 2 έχουμε μία πολύ καλή περίπτωση. Στην πίσω πλευρά υπάρχει ένα τριπλό σύστημα κάμερας, με τον κεντρικό φακό να διαθέτει ανάλυση 50 MP, με έναν υπερευρυγώνιο φακό στα 8 ΜΡ και έναν φακό για macro λήψεις στα 2 MP. Η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζει η πίσω κάμερα δηλαδή, όπως διαπιστώσαμε με τις δοκιμές μας, είναι σίγουρο πως θα ωθήσει τους χρήστες να επιθυμούν να τις αναρτήσουν στα σόσιαλ μίντια. Όσον αφορά την εσωτερική selfie κάμερα (η οποία δεν βρίσκεται σε notch αλλα μέσα στην ίδια την οθονη), η ανάλυση φθάνει στα 13 MP, που με τη χρήση της και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι λήψεις υψηλής ποιότητας.

Όμως ο τομέας στον οποίο το realme GT 2 5G κάνει τη μεγάλη διαφορά παραμένει στις επιδόσεις του. Το κινητό αυτό διαθέτει τον επεξεργαστή Snapdragon 888 5G, έναν από τους κορυφαίους επεξεργαστές στην αγορά παγκοσμίως. Η μνήμη επίσης στην συσκευή που δοκιμάσαμε έφτανε στα 12 GB, επομένως δεν αντιμέτωπίσαμε κανένα προβλημα σχετικό με την ταχύτητα και τις επιδόσεις του (ακόμα και με πάνω απο 15 εφαρμογές ανοιχτές να τρέχουν στο παρασκήνιο). Το realme GT 2 5G επίσης περιλαμβάνει σύστημα ψύξης Vapor Cooling Plus από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο ουσιαστικά κράτησε τη συσκευή από το να ζεσταίνεται σχεδόν πάντα (μετά απο πολλές ώρες χρήσης). Ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης, η οποία είναι πολύ συντομη, δεν προσέξαμε μεγάλες αυξήσεις στη θερμοκρασία του.

Ο αποθηκευτικός χώρος του μοντέλου που λάβαμε για δοκιμή βρίσκεται στα 256 GB, ο οποίος φαίνεται σχεδόν απίθανο να γεμίσει από τον μέσο χρήστη. Και αυτό ακόμα και αν -αξιοποιώντας τις δυνατότητες 5G του τηλεφώνου- κατεβάζει συνεχώς μεγάλα αρχεία.

Όσον αφορά την μπαταρία, το realme GT 2 προσφέρει χωρητικότητα στα 5000 mAh, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα αναγκάζεται να έχει πάντα στα χέρια του έναν φορτιστή. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η διάρκεια φόρτισης είναι αρκετά μικρή καθώς η συσκευασία του smartphone διαθέτει φορτιστή SUPERDART USB-C, ο οποίος προσφέρει γρήγορη φόρτιση στα 65W, χωρίς να επιβαρύνει τη μπαταρία. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, πως σε ώρα ανάγκης, με ελάχιστη φόρτιση, το realme GT 2 θα είναι έτοιμο για χρήση.

Το σημαντικότερο για εμάς ,όμως, ήταν πως ο συνδυασμός όλων των παραπάνω specs μάς προσέφερε μία άρτια gaming εμπειρία. Συνδυάζοντας δηλαδή τον επεξεργαστή Snapdragon 888 5G, την επίπεδη 2K LPTO AMOLED οθόνη 6,62 ιντσών με refresh rate 120 Hz, το ειδικά σχεδιασμένο gaming mode, την αίσθηση στα χέρια και το χαμηλό βάρος του, καθώς και το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, έχουμε συνολικά μια άρτια εμπειρία και για τον μέσο χρήστη αλλά ειδικότερα για τους mobile gamers, σε σχετικά λογική τιμή, η οποία όμως είναι σίγουρα μικρότερη αν εκτιμήσουμε συνολικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συσκευής αυτής.

Το realme GT 2 είναι λοιπόν ένα smartphone που αξίζει σίγουρα την προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι επιθυμούν μία ολοκληρωμένη, καλοδουλεμένη, προσεγμένη, ποιοτική συσκευή, που για την κατηγορία τιμής της νικά την πλειονότητα του ανταγωνισμού. Πρόκειται για ένα πλήρες smartphone (που στη συσκευασία του περιλαμβάνει και θήκη), το οποίο θα καλύψει -και με το παραπάνω- τις ανάγκες των χρηστών και σίγουρα δε θα τους απογοητεύσει σε κανέναν τομέα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του. Και γι’αυτό αξίζει να το συμπεριλάβετε στις επιλογές σας όταν αναζητήσετε το καινούριο smartphone σας.

To realme GT2 5G κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €630 για την έκδοση 12/256GB. Το μοντέλο της δοκιμής στάλθηκε στο GameOver από τη realme.

The post realme GT 2 5G | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα