Τέλος εποχής για τις Halo Xbox 360 game services

Η 343 Industries ανακοίνωσε ότι θα «σταματήσει» τα game services των Halo τίτλων του Xbox 360 σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Με άλλα λόγια τα Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo:

Reach, Halo Wars, Halo: Spartan Assault και Halo: Combat Evolved Anniversary θα βγουν όλα offline – το παραπάνω προφανώς καλύπτει το Xbox 360 και το backward compatibility στα Xbox One και Xbox Series X/S.

Ενώ το online matchmaking θα σταματήσει να λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2021, θα εξακολουθούμε να μπορούμε να παίζουμε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη των Halo στο Xbox 360, αν και χωρίς τις online multiplayer λειτουργίες. Να σημειώσουμε ότι για το Halo 3, θα έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του παιχνιδιού τον Σεπτέμβριο του 2007.

Το στούντιο εξήγησε σε μια δημοσίευση του στο Halo Waypoint ότι “η χρήση από μήνα σε μήνα αυτών των παλαιών Xbox 360 game services συνεχίζει να μειώνεται”, καθιστώντας δύσκολη την αιτιολόγηση του χρόνου, της εργασίας και των ατόμων που απαιτούνται για τη διατήρησή τους. Ως εκ τούτου, οι ψηφιακές πωλήσεις των Halo τίτλων στο Xbox 360 θα σταματήσουν επίσης.

Αυτό θα επιτρέψει στην 343 Industries να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην υποστήριξη του Halo: The Master Chief Collection και όταν έρθει η ώρα, στο Halo Infinite. “Καθώς αυτά τα παιχνίδια συνεχίζουν να γερνούν, και καθώς οι βελτιωμένες σύγχρονες αντικαταστάσεις για πολλές από αυτές τις εμπειρίες έχουν προχωρήσει στο προσκήνιο, όλο και λιγότεροι άνθρωποι επενδύουν χρόνο στους πρωτότυπους ιστορικούς τίτλους”, πρόσθετει η 343 Industries.

“Οι ψηφιακές πωλήσεις έχουν επιβραδυνθεί πολύ και οι φυσικές πωλήσεις αυτών των ιστορικών τίτλων του Xbox 360 έχουν σταματήσει το 2018.”, συνεχίζει η ανάρτηση. “Κάθε κύκλος που δαπανάται για τη συντήρηση και την υποστήριξη των Xbox 360 legacy υπηρεσιών είναι χρόνος και ενέργεια που δεν δαπανάται για το μέλλον του Halo”. Να σημειώσουμε ότι το Halo: The Master Chief Collection θα συνεχίσει να λαμβάνει υποστήριξη.

Η online υποστήριξη των Halo τίτλων στο Xbox 360 θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2021.

The post Τέλος εποχής για τις Halo Xbox 360 game services appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα