ArcheAge preview

Ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο του sandbox MMORPG της XL Games.

Το όνομά μου είναι Qisna και είμαι εδώ για να σας πω μια ιστορία. Ο κόσμος που ζούσα ονομάζεται Lost Continent. Εκεί συνυπήρχαμε ειρηνικά όλες οι φυλές για εκατοντάδες χρόνια, αλλά η δίψα των ανθρώπων και των Θεών για περισσότερη δύναμη, τα κατέστρεψε όλα. Θεοί, δαίμονες και άγγελοι πολέμησαν μεταξύ τους και ένα τραγικό γεγονός είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος μου να αρχίσει

να καταρρέει.

Όλοι μας χάσαμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς τις τελευταίες ώρες μας στην Lost Continent. Η Angel of Nui όμως μας έδωσε ελπίδα. Μας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία θυσιάζοντας τον εαυτό της ώστε να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε. Μπορεί να χάθηκαν χιλιάδες ψυχές στον τελευταίο πόλεμο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.

Μετά την μεγάλη Έξοδο (όπως ονομάστηκε), βρεθήκαμε σε έναν νέο κόσμο, αυτόν του Erenor. Σε αυτή τη νέα... Γη της Επαγγελίας, ο καθένας μας πρέπει να βρει τον δρόμο του, να βρει τρόπους να επιβιώσει ξεκινώντας ξανά από το μηδέν. Κάπως έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι μου προς το άγνωστο, στον τεράστιο αυτό κόσμο που έμελλε να με φέρει η μοίρα.

https://www.youtube.com/watch?v=hRd4e2-CayM

Το ArcheAge είναι ένα Free-to-Play Sandbox MMORPG που περιλαμβάνει και στοιχεία themepark. Αυτό σημαίνει ότι ενώ δίνουν το παρόν πολλά γνώριμα χαρακτηριστικά άλλων MMORPG, όπως τα quests, τα dungeons και τα raid bosses, έχετε μεγάλη ελευθερία να κάνετε ό,τι θέλετε, να γίνετε μέρος του κόσμου του παιχνιδιού και να γράψετε την δική σας ιστορία.

Character creation και classes
Όπως σε όλα τα games του είδους, το πρώτο που πρέπει να κάνετε ξεκινώντας για πρώτη φορά, είναι να δημιουργήσετε έναν χαρακτήρα. Τα δύο βασικά factions είναι αυτά των West και East που ξεκινούν στις ηπείρους Nuia και Haranya αντίστοιχα. Καθένα από τα δύο factions διαθέτει δύο races. Η πλευρά των West έχει τους Nuian και τα Elves, ενώ στους East συναντάμε τους Harani και τους... γατόμορφους Firran. Αργότερα στο παιχνίδι, θα έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε και τα δικά σας player-made factions, τα οποία μπορούν να περιέχουν παίκτες και από τα δύο βασικά factions. Κάθε race διαθέτει δύο διαφορετικά racial skills. Για παράδειγμα, οι Firran έχουν την ικανότητα να σκαρφαλώσουν πιο γρήγορα και οι Nuian μπορούν να χτίσουν κτήρια σε μικρότερο χρόνο.

Αντί για μεμονωμένα classes, το ArcheAge διαθέτει τα λεγόμενα skillsets, ο αριθμός των οποίων φτάνει τα δέκα και είναι τα εξής: Battlerage, Witchcraft, Defense, Auramancy, Occultism, Archery, Sorcery, Shadowplay, Songcraft και Vitalism. Κάθε skillset περιλαμβάνει δώδεκα active και επτά passive abilities για να επιλέξετε στο build σας. Ο συνδυασμός τριών skillsets αποτελεί ένα class και υπάρχουν συνολικά 120 classes, οπότε είναι σίγουρο ότι θα έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν χαρακτήρα με το play style που επιθυμείτε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν Paladin με τα Battlerage-Defense-Vitalism skillsets, έναν Shaman επιλέγοντας τα Witchcraft-Sorcery-Vitalism ή έναν Trickster με τα skillsets των Archery-Shadowplay-Witchcraft. Μπορείτε επίσης να κάνετε reset τους πόντους που ξοδέψατε στα skillsets σας ώστε να τους κατανείμετε διαφορετικά ή να αλλάξετε skillsets οπότε το θελήσετε για να δοκιμάσετε κάποια άλλη class.

Η πλειοψηφία των abilities λειτουργεί ως combo τόσο με τα skills του ίδιου skillset, όσο και με αυτά των υπόλοιπων. Για παράδειγμα, το Flamebolt θα επιφέρει μεγαλύτερο damage αν πριν είχατε χρησιμοποιήσει κάποιο skill του νερού όπως το Freezing Arrow. Υπάρχουν εκατοντάδες combos που πέρα από το αυξημένο damage, μπορούν να προσθέσουν στα abilities διάφορα effects και επιπλέον δράσεις, όπως το να κάνετε stun στον αντίπαλό σας ή να σας επιστραφεί ένα ποσοστό του damage ως mana. Τα combos δε λειτουργούν μόνο στα δικά σας abilities, καθώς μπορούν να ενεργοποιηθούν και από άλλα μέλη του party σας. Έτσι, η σωστή διαχείριση τους μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια μάχη ενάντια σε άλλα parties. Τα παραπάνω στοιχεία προσθέτουν βάθος στο combat system, το οποίο γενικότερα ακολουθεί τις νόρμες άλλων κοινών MMORPG που διαθέτουν tab-targeting σύστημα μάχης.

Quests
Τα quests ακολουθούν ως ένα σημείο την δοκιμασμένη συνταγή των "σκότωσε Χ εχθρούς" ή "φέρε μου τα ματοτσίνορά τους", αλλά η επιπλέον προσπάθεια που μπορείτε να καταβάλετε θα σας ανταμείψει μέσω του συστήματος Overachieve. Το σύστημα αυτό σας επιτρέπει να ξεπεράσετε τα όρια που σας θέτουν τα quests και αν για παράδειγμα σας ζητηθεί να σκοτώσετε έξι goblins, μπορείτε να σκοτώσετε περισσότερα (έως 50% επιπλέον) και παραδίδοντας το quest, θα σας δοθούν extra experience points.

Επίσης, πολλές φορές ένα quest θα έχει δύο tasks και είναι στο χέρι σας ποιο από αυτά θα ολοκληρώσετε ή αν θα τα συνδυάσετε. Παραδείγματος χάριν, θα σας ζητηθεί να σκοτώσετε 10 Wild Pigs ή να... κουρέψετε 10 αρνιά για να συλλέξετε το μαλλί τους. Το παραπάνω σύστημα σας επιτρέπει αν το θελήσετε να σκοτώσετε ένα μέρος των ζητούμενων mobs και ταυτόχρονα να ασχοληθείτε με το δεύτερο task για να ολοκληρώσετε το quest. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει σε περιπτώσεις που δε βρίσκετε τα mobs του ενός task ή αν αυτά farmάρονται από πολλούς άλλους παίκτες, οπότε έχετε και μια εναλλακτική λύση για να τελειώσετε την αποστολή σας.

Farming, housing και crafting
Όντας ένα sandbox MMORPG, τα περισσότερα αντικείμενα του παιχνιδιού δημιουργούνται από εσάς τους ίδιους. Το ArcheAge διαθέτει συνολικά 21 crafting professions τα οποία θα σας επιτρέψουν να craftάρετε ό,τι περνάει από τον νου σας, από potions, όπλα, έπιπλα και armors, έως να κάνετε σύνθεση μουσικής ή να γράψετε ένα βιβλίο.

Το crafting αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της player-based οικονομίας. Σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας κομμάτι γης, στο οποίο μπορείτε να χτίσετε το σπίτι σας ή/και να έχετε μια φάρμα.To Farming profession σας επιτρέπει να φυτέψετε δέντρα και φυτά και να έχετε διάφορα ζώα (αρνιά, γουρούνια, πάπιες, αγελάδες κτλ). Τα παραπάνω θα σας δώσουν τα απαραίτητα resources για το crafting, τα οποία μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε οι ίδιοι, είτε να τα ρίξετε στην αγορά πουλώντας τα για να βγάλετε κέρδος. Όσον αφορά τα δέντρα, μπορείτε να τα κόψετε για να πάρετε ξύλα ή να μαζέψετε τους καρπούς τους. Αντίστοιχα, μπορείτε είτε να σφάξετε τα ζώα για το κρέας τους ή να συλλέξετε τα φτερά και το μαλλί τους, μεταξύ άλλων.

Μπορείτε επίσης να κάνετε τα λεγόμενα Trade Runs, τα οποία αποτελούνται από παραγγελίες αγαθών. Σκοπός σας είναι να μεταφέρετε τα αγαθά (που δημιουργείτε εσείς μέσω του farming και γενικά του crafting) από το ένα σημείο στο άλλο. Όσο πιο μακρινός είναι ο προορισμός σας, τόσο πιο μεγάλα θα είναι και τα κέρδη που θα αποκομίσετε. Η μεταφορά προϊόντων προς μακρινές περιοχές κρύβει αρκετούς κινδύνους λόγω της PvP φύσης του παιχνιδιού. Παίκτες από το αντίπαλο faction (και όχι μόνο) δε θα διστάσουν να σας επιτεθούν με σκοπό να σας σκοτώσουν και να κλέψουν το trade pack που κουβαλάτε.

Αν σας κλέψουν, θα έχουν την δυνατότητα να παραδώσουν αυτοί το πακέτο σας και σε αυτή την περίπτωση οι κλέφτες θα λάβουν το 80% της αμοιβής και εσείς μόλις το 20%. Αυτό το σύστημα προωθεί την συνεργασία, αφού είναι προτιμότερο να μεταφέρετε trade packs παρέα με τους φίλους σας για να προστατεύετε ο ένας τον άλλον από επικείμενες επιδρομές αντίπαλων παικτών, είτε στην στεριά, είτε στον τεράστιο ωκεανό όπου καραδοκούν πειρατές, το τρίτο faction του παιχνιδιού.

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες
Πειρατής μπορείτε να γίνετε αν κάνετε αρκετές παρανομίες, οι οποίες (όπως θα δούμε παρακάτω), δε περνούν απαρατήρητες. Οι pirates έχουν το δικό τους νησί και είναι kill on sight για όλους! Κάθε σας εγκληματική πράξη, όπως το να κλέψετε άλλους ή να σκοτώσετε παίκτες του faction σας (PK), αφήνει κάποια ίχνη πίσω σας. Αν σας... δώσουν στεγνά μερικοί παίκτες, θα περάσετε από δίκη. Εκεί, οι δικαστές (που παίρνουν τον ρόλο τους άλλοι παίκτες) θα δουν το ποινικό σας μητρώο και θα αποφασίσουν αν είστε αθώοι ή ένοχοι. Στο chat των δικαστηρίων έγινα μάρτυρας αρκετών αστείων συνομιλιών, όπως τον κατηγορούμενο να αναφέρει ότι... έκλεψε για να ταΐσει τα παιδιά του ή κάποιους άλλους παίκτες να απαιτούν να αθωωθεί ο αρχηγός τους ειδάλλως θα επαναστατήσουν και θα σκοτώσουν αθώο κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?v=G3hb42MOy4k

Αν κριθείτε ένοχος, θα σταλείτε στη φυλακή και τον χρόνο που θα περάσετε πίσω από τα σίδερα τον καθορίζουν οι δικαστές. Μπορεί να μείνετε φυλακισμένος από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες, ανάλογα με τα παραπτώματά σας, με τον χρόνο να μετράει μόνο όσο είστε online. Στη φυλακή μπορείτε να παίξετε... ποδόσφαιρο ή να καταστρώσετε σχέδιο απόδρασης σε συνεργασία με άλλους κρατούμενους.

Do you even PvP bro?
Το ArcheAge δίνει μεγάλο βάρος στο world PvP. Όσοι έχετε παίξει το Lineage II της NCSoft, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. H player-driven οικονομία παίζει σημαντικό ρόλο στο Player vs Player καθώς θα αγωνίζεστε για την γη και τον πλούτο που θα σας χαρίσουν δύναμη και εξουσία και θα κάνουν το guild σας πιο ισχυρό. Παίζοντας συνάντησα πολλές και διαφορετικές ομάδες παικτών. Άλλοι το παίζανε bounty hunters κυνηγώντας εγκληματίες, ενώ άλλοι κρύβονταν στα δάση και επιτίθονταν σε ανυποψίαστους ταξιδιώτες. Ασφαλείς είστε μόνο στις αρχικές περιοχές, καθώς από τα 30 level και έπειτα, το PvP είναι πάντα ενεργοποιημένο, είστε αυτό που λέμε "flagαρισμένος για PvP".

Μπορείτε να πάρετε μέρος σε PvP μάχες και σε μικρότερα levels αν το αποφασίσετε, ενεργοποιώντας χειροκίνητα το Bloodlust mode. Ενόσω βρίσκεστε σε zones της δικής σας ηπείρου, πρέπει να επιτεθείτε εσείς πρώτοι σε παίκτη του αντίπαλου faction για να μπορέσουν να σας χτυπήσουν, ενώ αν είστε σε περιοχή των αντιπάλων, έχουν αντίστοιχα αυτοί το πάνω χέρι αφού βρίσκεστε... στην έδρα τους.

Η βόρεια (και τρίτη) ήπειρος το παιχνιδιού είναι γεμάτη με κάστρα, τα οποία μπορείτε να πάρετε υπό την κατοχή σας μέσω siege. Έχοντας ένα κάστρο, το οποίο χτίζετε από την αρχή εσείς όπως θέλετε, το guild σας θα λαμβάνει τους φόρους της περιοχής. Για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά αντίπαλα guilds που θα πλειοδοτούν ανά δύο εβδομάδες για να σας κάνουν επίθεση με στόχο να πάρουν το κάστρο σας και να εκμεταλλευτούν αυτοί με την σειρά τους τα πλεονεκτήματα.

Μιας και παραπάνω αναφερθήκαμε στους πειρατές, το PvP πέρα από την στεριά, λαμβάνει χώρα και στον τεράστιο ωκεανό του παιχνιδιού, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια "ήπειρος" από μόνος του. Στις θάλασσες του ArcheAge θα βρείτε πειρατές (τόσο μεμονωμένους, όσο και σε pirate guilds) που θα προσπαθήσουν να κλέψουν τα εμπορεύματα που μεταφέρετε. Γενικά οι ναυμαχίες παίζουν καθημερινά στο μενού. Έγινα μάρτυρας αρκετών εντυπωσιακών μαχών όπου κάθε μέλος του πληρώματος κάθε πλοίου είχε έναν συγκεκριμένο ρόλο να φέρει εις πέρας. Με τον καπετάνιο να ελέγχει το πηδάλιο, πρέπει επίσης να αναλάβει κάποιος να ανεβάζει ή να κατεβάζει τα πανιά και κάποιοι άλλοι να ελέγχουν με την σειρά τους τα κανόνια του σκάφους.

Οι θάλασσες όμως δεν είναι μόνο για τους πειρατές, καθώς από εκεί θα περνάτε και ως έμποροι ή απλά ως εξερευνητές για να βρείτε τα κρυμμένα νησιά και τους θησαυρούς που βρίσκονται εκεί, αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα πλοία και τις βάρκες τα φτιάχνετε εσείς μέσω του crafting και μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια για τα πανιά τους ανεβάζοντας το δικό σας logo.

Ένας όμορφα πλασμένος κόσμος για εξερεύνηση
Το ArcheAge αναπτύχθηκε πάνω στην μηχανή γραφικών CryEngine 3 και ως εκ τούτου παρουσιάζει μια αρκετά όμορφη εικόνα όσον αφορά το τεχνικό τομέα. Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι τεράστιος και μπροστά σας θα βρείτε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες και γραφικά χωριουδάκια που με την βοήθεια των αξιόλογων φωτοσκιάσεων και του ambient occlusion, μεταφέρουν στις οθόνες σας ένα αξιομνημόνευτο και ολοκληρωμένο πακέτο. Ο κόσμος έχει σχεδιαστεί με αρκετή λεπτομέρεια και θα θαυμάσετε ένα αρκετά όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.

Let me tell you a story
Η δημιουργία της XL Games αφήνει υποσχέσεις προσπαθώντας να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στους θαυμαστές των sandbox MMORPG. Διαθέτοντας αρκετό βάθος στο crafting και το class system και δίνοντας βάρος στην player-driven οικονομία και το world PvP, θα προσπαθήσει να γίνει το επόμενο σας "σπίτι", αν αναζητάτε μια sandbox εμπειρία που σας βάζει σε έναν τεράστιο κόσμο όπου σας δίνεται η δυνατότητα να γράψετε την δική σας ιστορία.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες του παιχνιδιού στο group του ArcheAge στο Community του GameWorld και να πάρετε μέρος στη συζήτηση στο αντίστοιχο forum topic.

Το ArcheAge θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη για PC στις 16 Σεπτεμβρίου.

Keywords
mmorpg, games, lost, angel, νέα, https, youtube, σημαίνει, raid, creation, west, race, build, class, play, style, arrow, party, system, quest, extra, wild, pigs, λύση, pvp, pirates, chat, online, world, lineage, ncsoft, player, pirate, συγκεκριμένο, logo, group, community, forum, κινηση στους δρομους, www.youtube.com, ξανα, βιντεο, ncsoft, εδρα, επιπλα, ζωα, ηπειρος, ιχνη, νησι, νησια, οθονες, οικονομια, φυτα, φωτογραφιες, chat, games, lost, mmorpg, pirate, pvp, quest, youtube, αγελαδες, αγορα, αθωο, απλα, βαρκες, εβδομαδες, βιβλιο, βοηθεια, βορεια, βρειτε, γεγονος, γινει, δαιμονες, δευτερο, δεντρα, δυναμη, δυνατοτητα, διψα, δικη, δωδεκα, ευκαιρια, ελευθερια, ελπιδα, εξι, επτα, ευρωπη, εμποροι, εικονα, λύση, λογο, μεμονωμενα, μοιρα, μηδεν, μπορειτε, ξυλα, παντα, ομορφη, ονομα, ορια, παιδια, ποδοσφαιρο, πειρατες, πηδαλιο, πλοια, ρολο, σιγουρο, συγκεκριμένο, σιδερα, συζητηση, σειρα, συνταγη, σπιτι, σχεδια, σχεδιο, φυλακη, φαρμα, φτανει, φτερα, φορα, χερι, ομορφα, ωρες, group, αγγελοι, αγνωστο, angel, arrow, build, class, community, free, extra, forum, creation, γινετε, γουρουνια, style, χωρα, κλεφτες, κομματι, κρεας, lineage, logo, μπροστα, ομαδες, πακετο, παιχνιδι, pigs, pirates, play, player, party, raid, race, σημαίνει, system, tab, ταξιδι, online, θαλασσες, θεοι, west, wild, world, ξεκινησε, ψυχες, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα