Call of Gods

Free-to-play browser RPG με Clans, Dungeons και City building.

Τα free-to-play games έχουν ανέβει πολύ το τελευταίο διάστημα και τα browser-based αποτελούν ενίοτε μια ευχάριστη απασχόληση που μπορεί να μας κρατήσει για λίγη ώρα.

Το Call of Gods είναι ένα Fantasy Browser

RPG με στοιχεία city building από την BoyojoyNetwork και Korean Game Limited. Αναπτύχθηκε το 2011 και το ελληνικό localisation στην Ελλάδα έγινε από την Blue Viper Games.

Στο Call of Gods έχετε τον ρόλο ενός νέου Άρχοντα που καλείται να υπερασπιστεί το βασίλειό του. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να αναπτύξει τόσο κτίρια, τεχνολογίες και μαγείες όσο και έναν ατρόμητο στρατό άξιο να κερδίσει κάθε αντίπαλο.

Γενική εικόνα
Η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού στο παιχνίδι είναι μια σύντομη και απλή διαδικασία. Αρχικά επιλέγεις τη φυλή που επιθυμείς να αντιπροσωπεύει ο χαρακτήρας σου ανάμεσα σε Ανθρώπους, Ξωτικά ή Απέθαντους.
Κάθε φυλή έχει τη δική της ιστορία μέσα στη χώρα της Μασούρε. Στα πρώτα σου βήματα μέσα στο παιχνίδι σε καθοδηγεί ο εκπαιδευτικός οδηγός για να γνωρίσεις τις βασικές λειτουργίες και το περιβάλλον του παιχνιδιού. Στη συνέχεια υπάρχουν πιο εξελιγμένες λειτουργίες που θα πρέπει να ανακαλύψεις μόνος σου.

Κάποια από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι:
Αποστολές, αγοροπωλησίες αντικείμενων, μάχες εναντίον άλλων παικτών με turn based μάχη, χτίσιμο κτιρίων, εκπαίδευση και εξοπλισμός Ηρώων.

Gameplay
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του παιχνιδιού είναι η πρόσληψη Ηρώων. Οι Ήρωες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες επιθετικοί, αμυντικοί, ισορροπημένοι και ευκίνητοι . Σε αυτούς αναθέτεις στρατιωτικές μονάδες, τους εξοπλίζεις με αντικείμενα στολής που αποκτάς στο παιχνίδι, τους εκπαιδεύεις με ικανότητες και τους τοποθετείς σε σχηματισμούς μάχης. Τα αντικείμενα επηρεάζουν άμεσα την απόδοση των μονάδων που ελέγχει ο κάθε

Ήρωας οπότε πρέπει να αποφασίσεις έξυπνα σε ποιόν θα αναθέσεις τι.

Δείτε το gameplay video με την εμπειρία μας απ' το Call of Gods:

{youtube}EzIInhtNZOU|500|300{/youtube}

Οι μάχες είναι αυτοματοποιημένες και μπορείς να επιλέξεις να τις παρακολουθήσεις ή να τις παραλείψεις. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να παρακολουθήσεις κάποιες μάχες μαγνητοσκοπημένα.
Η δράση του PvE χωρίζεται σε δύο είδη. Η μια περίπτωση είναι αυτή κατά την οποία αντιμετωπίζεις NPC που συναντάς κατά την επίσκεψή σου σε διάφορες τοποθεσίες του Χάρτη. Η άλλη περίπτωση είναι τα Τέρατα που συναντάς στην εξερεύνηση των Μπουντρουμιών.

Κάθε νικηφόρα μάχη σου δίνει ποικιλία ανταμοιβών, ασήμι, XP, πόρους και σπάνια αντικείμενα που μπορεί να είναι εξοπλισμός ή αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσεις σε αποστολές και μετατροπές.

Χτίζοντας βάση
Στο Call Of Gods όλα ξεκινάνε από το Φρούριο του χαρακτήρα σου. Αρχικά είναι χτισμένο μόνο το κεντρικό κτίριο και από εκεί μπορείς να δόσεις εντολή για να χτιστούν και τα υπόλοιπα. Κάθε κτίριο σου παρέχει διαφορετικές λειτουργίες όπως δημιουργία και πρόσληψη μονάδων, παραγωγή και αποθήκευση πόρων, ανάπτυξη τεχνολογιών και μαγείας.

Κατά την πορεία σου στο παιχνίδι πρέπει να αναβαθμίζεις αυτές τις κατασκευές για να ξεκλειδώνουν νέες λειτουργίες.

Dungeons
Σημαντικό επίσης στοιχείο του παιχνιδιού είναι τα Μπουντρούμια. Αποτελούνται από σκοτεινά πλέγματα τετραγώνων τα οποία μπορείς να εξερευνήσεις σταδιακά, ανακαλύπτοντας σεντούκια, πόρους αλλά και τέρατα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Κάθε 10 επίπεδα του χαρακτήρα σου εμφανίζεται και ένα νέο Μπουντρούμι που περιλαμβάνει 3 δωμάτια με αντίστοιχες δυσκολίες. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο του μπουντρουμιού τόσο πιο πλούσια είναι και τα δώρα που κερδίζεις …αλλά προσοχή θα έχεις να αντιμετωπίσεις και δυσκολότερους αντιπάλους.

Clans
Μέσα στο παιχνίδι θα συνεργαστείς με άλλους παίκτες στα πλαίσια Συμμαχιών. Οι νέοι σου φίλοι θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις ισχυρούς αντιπάλους στη γη της Μασούρε. Οι διάφορες λειτουργίες της Συμμαχίας θα σου δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσεις περισσότερα δώρα και εμπειρία.

Δυο φορές την εβδομάδα, στα πλαίσια των Πολέμων Συμμαχιών, οι Συμμαχίες διεκδικούν περιοχές στη γη της Μασούρε, οι οποίες δίνουν επιπλέον δώρα σε καθημερινή βάση. Επίσης μια φορά την εβδομάδα οι Συμμαχίες έρχονται αντιμέτωπες με NPC υπερασπιζόμενες τις περιοχές που έχουν κερδίσει.

PvP
Η μία απ' τις δύο πτυχές του PvP εντοπίζεται στον φαινομενικά ατελείωτο Χάρτη. Εκεί μπορείς να βρεις και να λεηλατήσεις πόλεις αντίπαλων παικτών. Με αυτά κερδίζεις πόρους και φήμη, δύο στοιχεία σημαντικά στον κόσμο του Call of Gods.

Ένα δεύτερο κομμάτι του PvP είναι η Αρένα. Εκεί θα βρεις τρεις διαφορετικές επιλογές για να συμμετέχεις. Κάθε Αρένα έχει τους δικούς της κανόνες και της δικές της ανταμοιβές. Αν εξελιχθείτε και κερδίσετε το κατάλληλο level τότε θα μπορειτε να συμμετάσχετε σε όλες.

Microtransactions
Καθότι free-to-play, το Call of Gods βασίζεται στις μικροσυναλλαγές. Μέσω πραγματικών χρημάτων μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας avatar, να έχετε ειδικές ενδείξεις δίπλα από το προφίλ σας όταν εμφανίζεστε σε λίστα, περισσότερη ενέργεια (βασικό ώστε να χτίζετε για παράδειγμα τα κτίρια πιο γρήγορα), μεγαλύτερη συλλογή από resources και εκπτώσεις στα αντικείμενα του Shop. Υπάρχουν ακόμη VIP Gifts όπως κλειδιά για dungeons και δώρα. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι έχει το pay-to-win στοιχείο καθώς αν ασχοληθείτε μαζί του αρκετά για λίγη ώρα κάθε ημέρα τότε μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα όλα τα παραπάνω και να εξελίξετε τον χαρακτήρα σας στο επιθυμητό επίπεδο.

Λιτός τεχνικός τομέας
Οπτικά το Call of Gods αποτελείται από απλά γραφικά. Εικόνες σχεδιασμένες στο χέρι και πολύχρωμες τοποθεσίες συνθέτουν το σκηνικό του, με κάθε βάση να διαθέτει διαφορετική μορφή, ανάλογα με την φυλή που επιλέξατε. Ο χάρτης θυμίζει old-school RPG από 90's και τα 2D γραφικά με την top-down camera δίνουν τα απολύτως απαραίτητα στο να κατανοήσουμε την έκβαση της μάχης. Στον ακουστικό τομέα δεν υπάρχει ένα αμβατήριο στο intro, μια απαλή μουσική στο background και πολεμικά ακούσματα στις μάχες, με το voice acting και τα ηχητικά εφέ να απουσιάζουν.

Συμπερασματικά
Με πολύ απλό gameplay, το Call of Gods απευθύνεται σε gamers κάθε ηλικίας και φύλου. Έχει πολλές από τις φιλοσοφίες ενός RPG (όπως τα quests και το levelling system) ενώ τα στοιχεία city building με το χτίσιμο της βάσης και την συλλογή πόρων είναι ένα από τα time consuming στοιχεία που προδίδουν την browser-based ταυτότητά του. Τα dungeon, η δημιουργία των Clans και τα τουρνουά είναι το τρίπτυχο που μπορεί να σας κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Call of Gods παίζεται δωρεάν απ' τη διεύθυνση CallofGods.gr. Αν σας αρέσει τότε ελάτε στο forum του GameWorld και συγκεκριμένα σε αυτό το topic για να διαμορφώσουμε την Clan του GameWorld και να ζήσουμε επικές μάχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld