Defiance

Η ΜΜΟ πρόταση της Trion για κονσόλες είναι γεγονός!

Όταν ακούτε την λέξη MMO δεν σας φαίνεται ότι της λείπει κάτι; Σαν να θέλετε να της προσθέσετε αλλά τρία γράμματα στο τέλος της για να γίνει MMO…RPG; Αυτή είναι άλλωστε η λέξη που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν και όχι κάποια άλλη.

Φυσικά όμως τα MMORPG είναι μια υποκατηγορία μιας ευρύτερης γκάμας παιχνιδιών, των MMO.

Βέβαια τα πιο δημοφιλή του είδους παραμένουν τα MMORPG, ειδικά αν κρίνουμε από τα εκατομμύρια χρήστων των World of Warcraft, Guild Wars 2, Lineage κτλ. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε ένα προϊόν που απευθύνεται σε λίγο διαφορετικό κοινό; Στην προκειμένη περίπτωση, το Defiance -ως multiplatform- είχε εξ αρχής τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, όπως και το hype λόγω της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Το αν η Trion Words, δημιουργός του Rift, τα κατάφερε, είναι κάτι που θα το δούμε στη συνέχεια.

Είμαστε στη Γη λοιπόν, στο προσεχές μέλλον και πιο συγκεκριμένα στο San Francisco Bay Area. Έπειτα από έναν κοσμοϊστορικό μετασχηματισμό σ’ όλη την επιφάνεια του πλανήτη, οδηγηθήκαμε στην αλλοίωση της ατμόσφαιράς της, τον εξαφανισμό σχεδόν ολόκληρης της πανίδας και της χλωρίδας που υπήρχε και την παράλληλη ανάπτυξη και δημιουργία κάποιων νέων ειδών. Βλέπετε ο πόλεμος με τα aliens είχε μόλις τελειώσει και μια αβέβαιη ειρήνη μεταξύ των εξαντλημένων -από τους συνεχείς πολέμους- factions βρίσκεται σε ισχύ. Τόσο οι Humans όσο και τα aliens, πιο γνωστά και ως Votans, έμαθαν να συνυπάρχουν μεταξύ τους. Όμως οι μάχη μαίνεται ακόμα για τα πολύτιμα resources του πλανήτη. Κάπου εκεί παίρνετε το τιμόνι στην ιστορία ως ένας Ark Hunter με εξωπραγματικές ιδιότητες τις οποίες επιλέγετε!

Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τον καινούργιο τίτλο της Trion Worlds με κάποιον άλλο μιας και δεν υπάρχει παρόμοιός του! Ναι μεν υπήρχαν διάφορα MMO στο παρελθόν στα οποία υπήρχαν διάφορα aliens και μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως sci-fi (Tabula Rasa, Anarchy Online κ.α.), παρόλα αυτά δεν ήταν καθαρόαιμα shooters όπως είναι το Defiance. Αυτό που ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του είναι το Planetside και το sequel του αλλά και πάλι το Defiance είναι Third-Person Shooter (και όχι FPS) ενώ δεν ασχολείται τόσο πολύ με το PvP όσο το Planetside. To Defiance θα λέγαμε ότι προσπαθεί να εμβαθύνει στα στοιχεία ενός κλασικού Online RPG παρόλο που δεν είναι ένα τέτοιο!

Αφού δεν είναι MMORPG πως ακριβώς θα το παίξουμε;
Με βάση τα παραπάνω θα μετακινείστε συνεχώς από αποστολή σε αποστολή καταστρέφοντας διάφορα εξωγήινα πλάσματα, θα ελευθερώσετε ομήρους, θα κλέψετε πολύτιμα δεδομένα από διάφορους υπολογιστές κ.ο.κ. Όλα τα προηγούμενα θα μπορέσετε να τα κάνετε σ’ έναν ανοιχτό κόσμο και -αν θέλετε- με άλλους συμπαίχτες αν και οι αποστολές οι οποίες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας είναι συνήθως solo και λαμβάνουν χώρα σε κάποια instanced περιοχή. Γενικά πάντως όσοι έχετε παίξει κάποιο MMO στο παρελθόν δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα θέματα σ’ αυτό τον τομέα.

Κατά βάση το Defiance είναι ένα Shooter τρίτου προσώπου όποτε θα πρέπει να ξεχάσετε ότι είχατε μάθει από τα προηγούμενα MMO games. Δε χρειάζεται να παρατηρείτε συνέχεια μια hotbar και να προσπαθείτε συνεχώς να πατήσετε το ανάλογο πλήκτρο όταν τελειώσει το cooldown του εκάστοτε skill, όπως στα MMORPG. Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε πιο πολύ στο να στοχεύετε σωστά και να πατάτε εκεί που πρέπει με μανία την σκανδάλη! Κάθε φορά έχετε δύο όπλα, ένα ενεργό skill και μια χειροβομβίδα! Αυτό από την άλλη βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχετε ιδιαίτερες ικανότητες ή ότι ο χαρακτήρας σας δεν πρόκειται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Αρχικά θα χρειαστεί να διαλέξετε μια από τις τέσσερις διαθέσιμες δυνάμεις. Προτιμήστε αυτή που πραγματικά σας ταιριάζει διότι αυτή η συγκεκριμένη ικανότητα θα σας συντροφεύσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να τρέξετε πολύ γρήγορα, να γίνετε αόρατος, να αφήσετε ένα ολόγραμμά σας ή τελικά να αυξήσετε το damage του όπλου σας. Διαλέγετε και παίρνετε. Από εκεί και πέρα η κύρια αυτή ικανότητά σας μπορεί να επεκταθεί με διάφορα passive perks και τελικά μπορείτε να ξεκλειδώσετε και τις υπόλοιπες τρεις δυνάμεις για να πειραματιστείτε μαζί τους.

Αυτά τα skills μέσα στο παιχνίδι ονομάζονται EGO powers τα αρχικά των οποίων προέρχονται από το Environmental Guardian Online, μια «πνευματική» τεχνητή νοημοσύνη η οποία είναι ενσωματωμένη στο σώμα σας (!) και σας καθοδηγεί από την αρχή και μέχρι το τέλος της -κατά τα άλλα- ανιαρής ιστορίας του Defiance.

Αφήστε τα skills στην άκρη και πιάστε τα όπλα!
Αλλά στην τελική δεν είναι τα skills αυτά που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον. Σαν ένα καθαρόαιμο shooter, η δημιουργία της Trion Worlds θα προσπαθήσει να σας κρατήσει κολλημένους στον κόσμο του με τα όπλα του. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία απ’ αυτά και μόλις καταφέρετε και δοκιμάσετε το κάθε είδος ξεχωριστά θα αρχίζει το inventory σας να γεμίζει με διάφορους θανατηφόρους συνδυασμούς. Τα απλά πιστόλια αλλά και τα machine guns μπορoύν από νωρίς να αναβαθμιστούν με διάφορα modifications τα οποία είτε κερδίζετε από αποστολές, είτε μπορείτε να τα αγοράσετε. Εάν θέλετε μάλιστα τα αντικαθιστάτε με παρόμοια όπλα που ενσωματώνουν εξαρχής φωτιά ή δηλητήριο.

Από την άλλη έχουμε και διαφόρων ειδών launchers. Με αυτούς θα μπορείτε να lockάρετε κατευθείαν τους εχθρούς σας ή να στοχεύσετε στον αέρα, να σκάσει η ανάλογη βόμβα και να κάψετε ζωντανούς όλους όσοι βρίσκονται στο έδαφος. Μία ιδιόμορφη κατηγορία εξοπλισμού είναι τα όπλα-infectors τα οποία βγάζουν διάφορα έντομα (bugs) τα οποία με την σειρά τους μπορούν να καταβροχθίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο τρώγοντας την σάρκα τους με αρκετά μεγάλη ευχαρίστηση! Τέλος, να αναφέρουμε και τα biomagnetic weapons τα οποία μπορούν να απορροφήσουν την ζωή του αντιπάλου και να την μεταφέρουν σε κάποιον σύμμαχό σας.

Το level up είναι αρκετά γρήγορο και συναρπαστικό μιας και η δράση του Defiance μοιάζει πολύ με αυτή του Borderlands. Θα βρείτε στο διάβα σας πολλά όπλα με random στατιστικά αλλά και ασπίδες/grenades. Φυσικά εάν πετύχετε τον αντίπαλό σας στο κεφάλι θα σημειώσετε το λεγόμενο critical hit το οποίο είναι και το πιο θανατηφόρο. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή να αγοράσετε καινούρια parts για τα ήδη υπάρχοντα όπλα σας αλλά και να…διαμελήσετε μερικά απ’ αυτά εάν δεν τα χρειάζεστε ώστε να μπορείτε να κάνετε craft νέα όπλα.

Ο κόσμος του Defiance
Το περιβάλλον στο οποίο θα δώσετε μάχες μοιάζει αρκετά ζωντανό και ελεύθερο προς εξερεύνηση χωρίς να σας πιέζει να προχωρήσετε στην επόμενη primary αποστολή. Στον αρκετά μεγάλο χάρτη του θα βρείτε σημεία που θα σας προσελκύσουν το ενδιαφέρον αλλά εκεί που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία είναι στις πορτοκαλί και λευκές τελείες. Οι πρώτες αντιπροσωπεύουν τα waypoints μέσω των οποίων μπορείτε να λάβετε μέρος σε διάφορα speed challenges και side missions. Οι δεύτερες είναι οι διάφοροι vendors όπου μπορείτε να κάνετε τις αγοραπωλησίες σας.

Τα speed challenges απ’ ότι καταλάβατε συμπεριλαμβάνουν και κάποιο όχημα το οποίο έχετε στην κατοχή σας από νωρίς και με το πάτημα ενός πλήκτρου θα εμφανιστεί...ως μάνα εξ ουρανού δίπλα σας. Παίζει δηλαδή το ρόλο του mount το οποίο και αυτό με τη σειρά του μπορείτε να το αντικαταστήσετε όσο προχωράτε! Εμείς για παράδειγμα είχαμε στην κατοχή μας ένα πανέμορφο Dodge Charger, το γνωστό κόκκινο αμάξι που είχε η παλιά σειρά Dukes της δεκαετίας του '80.

Όσον αφορά στο shooting το Defiance κινείται στη μετριότητα. Η κάμερα είναι third-person και γενικά η λογική του μοιάζει αρκετά με το Gears of War. Με το πάτημα ενός κουμπιού αποφεύγετε τις επιθέσεις με μια επιδέξια…κωλοτούμπα και αναπληρώνετε τη χαμένη σας ζωή αφού πρώτα όμως κάνει recharge η ασπίδα σας. Το σύστημα κάλυψης δουλεύει και εδώ όπως ακριβώς το έχετε δει σε παρόμοια games, σε αντίθεση με τους εχθρούς σας που ελλείψει σωστής A.I. δεν καλύπτονται ιδιαιτέρως. Επί της ουσίας δηλαδή μην περιμένετε να παίξετε τη γάτα με το ποντίκι μιας και οι εχθροί -αν και δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι- είναι αρκετοί σε ποσότητα κάτι που θα σας αναγκάζει να είστε συνεχώς εν κινήσει και αρκετά γρήγοροι.

Το Defiance δεν έχει πολλούς ανταγωνιστές στις κονσόλες, αλλά αντί να δράξει τις ευκαιρίας, η Trion Words παρατάσσει μέτριας ποιότητας γραφικά, κακοσχεδιασμένο gameplay και ελλειπέστατη online αλληλεπίδραση.

Αν και ταχύτατο, το σύστημα μάχης δεν ικανοποιεί συνολικά στο τελικό αποτέλεσμα. διότι παρόλο που θα χτυπάτε στα…ευαίσθητα σημεία των αντιπάλων αυτά δεν θα ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε (με μοναδική εξαίρεση το…κεφάλι!). Το κερασάκι στην τούρτα είναι η εχθρική A.I. η οποία δεν χρίζει και ιδιαίτερης ευφυΐας, όπως και προαναφέραμε. Με αυτό εννοούμε ότι θα δείτε πολλές φορές τους αντιπάλους σας να βαράνε ασταμάτητα τοίχους που είναι μπροστά τους (ενώ κρύβεστε πίσω απ’ αυτούς) ή να τρέχουν ασυνάρτητα ή να μην έχουν καμιά λογική στις κινήσεις τους. Η Trion προσπάθησε φιλότιμα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα βάζοντας παράλληλα διαφορετικούς τύπους εχθρών στις μάχες οι οποίοι χρησιμοποιούν διαφορετικά όπλα και μεθόδους προσέγγισης. Έτσι, θα συναντήστε πέραν του κλασικού εχθρικού…πεζικού και διάφορα turret machines τα οποία δεν θα διστάσουν να σας κάνουν κόσκινο με το που σας δουν, εχθρούς εξοπλισμένους με φλογοβόλα αλλά και rocket launchers, χειροβομβίδες παντός τύπου κ.α.

Οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις προσεγγίσεις σας σε αυτές τις μάχες μιας και εάν σας πετύχει ένα από τα παραπάνω όπλα ή οι εκρήξεις αυτών, θα προκληθεί το ανάλογο knockback animation το οποίο είναι δυστυχώς αρκετά κακό στην υλοποιήσή του κάνοντας έτσι ιδιαίτερα δύσκολη τη ζωή σας μιας και το να ξεφύγετε από τέτοιες καταστάσεις φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο. Φυσικά εάν έχετε τους «κολλητούς» σας δίπλα η συνολική σας εμπειρία θα είναι πιο ευχάριστη αλλά φροντίστε να εξοπλιστείτε και με το ανάλογο headset για voice chat μιας και το in-game chat (ειδικά στην αρχή) υπολειτουργεί.

Πάμε για ξύλο...
Το PvP mode του Defiance αφήνει και αυτό με την σειρά του ανάμεικτα συναισθήματα. Το Shadow War mode το οποίο και δοκιμάσαμε για αρκετές ώρες είναι στην αρχή αρκετά διασκεδαστικό και απλό στη σύλλυψη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σφάξετε την αντίπαλη ομάδα και παράλληλα να κάνετε capture διάφορα διάσπαρτα control points. Δυστυχώς τα bugs που θα συναντήσετε είναι και εδώ αρκετά.

Καταρχήν δε θα είναι λίγες οι φορές που θα κάνετε spawn δίπλα σε κάποιον αντίπαλο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε καν να αντιδράσετε αφού θα πεθάνετε σε χρόνο Dt. Από την άλλη, εάν προσπαθήσετε να μπείτε σε κάποιο όχημα και παίξετε τον ρόλο του gunner ο στόχος του όπλου σας θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας κάποιες φορές κάνοντας έτσι το έργο σας πολύ πιο δύσκολο. Ακόμα όμως και όταν τελειώσει το Shadow War και χαζεύετε τα αποτελέσματα, μπορεί να δεχτείτε damage από τους εχθρούς του κανονικού κόσμου κάτι που δεν θα έπρεπε ίσως να συμβαίνει τόσο γρήγορα!

Bugs, bugs, bugs
Σε διάφορες co-op αποστολές συναντήσαμε επίσης αρκετές…ατασθαλίες των προγραμματιστών αφού δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε διάφορες πόρτες για να προχωρήσουμε στην επόμενη περιοχή ή κάποια όπλα τα οποία είχαμε ανακτήσει είχαν εξαφανιστεί, πρόοδοι στις αποστολές δεν υπήρχαν κ.ο.κ.

Ακόμα και οι ίδιες οι co-op αποστολές (οι οποίες είναι κάτι σαν τα dungeons στα MMORPG) εμφανίζονται ότι έχουν ξεκλειδωθεί ενώ εσείς μπορεί να τις έχετε ξεκλειδώσει εδώ και καιρό! Το interface και αυτό με την σειρά του είναι αρκετά μπερδεμένο και πολύπλοκο μιας και υπάρχουν πολλά υπο-μενού που τελικά περισσότερο θα σας μπερδέψουν παρά θα σας διευκολύνουν! Επίσης το user interface δεν εμφανίζει το chat εξ αρχής, κάτι περίεργο για ένα τέτοιο παιχνίδι, στο οποίο κάθε νέος χρήστης θα χρειάζεται βοήθεια. Θα πρέπει δηλαδή να αναζητήσετε την αντίστοιχη επιλογή μέσα από τον λαβύρινθο των υπο-μενού για να εμφανιστεί τελικά σ’ ένα σχετικά μικρό ασημί κουτάκι. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε δηλαδή με το πιο αντί-social MMO όλων των εποχών! Βέβαια εάν αναζητήσετε να βρείτε party για κάποια co-op missions ή εάν επιθυμείτε να φτιάξετε μια αντίστοιχη clan υπάρχουν οι επιλογές αλλά και οι παίκτες ώστε να σας βοηθήσουν.

Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκαιο η Trion είναι μια εταιρία η οποία προσέχει τα games της με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Rift. Έτσι θα διαπιστώσετε ότι οι developers διορθώνουν καθημερινά με συνεχόμενα patches αρκετά από τα προβλήματα τα οποία θέλοντας και μη είναι σχεδόν πάντα αναπόφευκτα όταν μιλάμε για ένα MMO.

Fake ragdolls
Από πλευράς γραφικών το Defiance δυστυχώς κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Χοντροκομμένα textures, πολύ χαμηλό draw distance, χρώματα σχεδόν ξεθωριασμένα είναι μερικά από τα πράγματα που θα παρατηρήσετε και θα σας χαλάσουν αρκετά από την συνολική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Αν και ασχοληθήκαμε κυρίως με την έκδοση του Xbox 360, απογοητευτήκαμε από τα γραφικά, το δοκιμάσαμε για λίγο και στο PC σε πιο υψηλές αναλύσεις βλέποντας μια μικρή βελτίωση, όχι όμως σε κάποιο τραγικό βαθμό. Οι εκρήξεις και τα physics του Defiance παρουσιάζουν πολλά ελαττώματα, μιας και θα δείτε αρκετές φορές εχθρούς και αντικείμενα να μην υπακούν στους νόμους της φυσικής!

Η μουσική είναι αυτή που πραγματικά εκπλήσσει με την ποιότητά της και πώς να μην εκπλήσσει άραγε όταν από πίσω από αυτή είναι ο Bear McCreary, γνωστός για τις ορχηστικές δημιουργίες του στα Battlestar Galactica και The Walking. Αντίθετα, την άριστη αυτή μουσική χαλούν με τις ερμηνείες τους οι Grant Bowler ως Jeb Nolan και Stephanie Leonidas ως Irisa αντίστοιχα, καθώς δείχνουν να ψευδίζουν "στημένες" ατάκες σαν να μην ξέρουν που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του gameplay. Τα «ξύλινα» λόγια χωρίς ίχνος υποκριτικής στα κάκιστα cutscenes θα σας κάνουν να βαρεθείτε από την αρχή το σενάριο του Defiance το οποίο η αλήθεια είναι ότι ούτε αυτό ξέρει που «πατάει» κάτι που φαίνεται από την αρχή.

Και όμως είναι εθιστικό!
Παρά τα παραπάνω αρνητικά του Defiance θα βρείτε τον εαυτό σας να συνεχίζει να παίζει για αρκετές ώρες τον νέο τίτλο της Trion. Αν του δώσετε λίγο χρόνο θα σας ανταμείψει αναλόγως εθίζοντάς σας για λίγο παραπάνω. Έτσι μετά από περίπου 10 ώρες παιχνιδιού και εφόσον πάρετε το πρώτο σας μωβ (epic) όπλο θα νιώσετε αρκετά δυνατός και θα θέλετε να τα…πυροβολήσετε όλα! Έτσι, υπάρχει αυτή η μυστική συνταγή της Trion η οποία θα σας πιέσει να προχωρήσετε ολοένα και λίγο παραπάνω. Βλέποντας τα Arkfalls και τις co-op missions αρχικά σίγουρα θα ενθουσιαστείτε, αλλά το αν θα συνεχίσετε είναι καθαρά δική σας επιλογή.

Το Defiance θα σας κοστίσει περίπου 40-45 ευρώ και δε διαθέτει συνδρομή. Υπάρχει ένα real money shop αλλά τα αντικείμενα που θα βρείτε εκεί είναι επί το πλείστον κοσμητικού επιπέδου. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα Sci-fi MMO shooter το οποίο κρύβει πολλές σχεδιαστικές φιλοσοφίες από το Rift (dynamic events, quest-based storyline κ.ο.κ.) αλλά και φανερά επηρεασμένο από το Borderlands προσπαθεί να φέρει την κατηγορία των MMO στις κονσόλες για πρώτη ίσως φορά. Τα καταφέρνει εν μέρει αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα η οποία φαίνεται να γίνεται αρχικά με τα καθημερινά patches της Trion. Τώρα για τους PC gamers δεν νομίζουμε η εταιρεία ανάπτυξης να κερδίσει κάποια σημαντική μερίδα από τον ήδη σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει, εκτός κι αν κάποιος από εσάς είναι ήδη πωρωμένος με την αντίστοιχη σειρά της τηλεόρασης, οπότε θα το τιμήσει όπως και να 'χει.

Θετικά:
- Μοναδικό στο είδος του
- MMO σε κονσόλες
- Loot, loot, loot!
- Επική μουσική
- Καθημερινά patches

Αρνητικά:
- Πολλά bugs
- Τραγικό voice acting
- Μέτρια γραφικά
- Δύσχρηστο UI
- Αντικοινωνικό ΜΜΟ
- Χωρίς δική του ατμόσφαιρα/χαρακτήρα

Βαθμολογία
Γραφικά: 5
Ήχος: 7
Gameplay: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 6

Οι χρήστες των κονσόλων -εάν το αγοράσουν- ίσως κολλήσουν για λίγο καιρό. Οι PC gamers θα προσπεράσουν επιδεικτικά.

Μιχάλης Μητρόπουλος

Keywords
world of warcraft, guild wars 2, gears of war, xbox 360, battlestar galactica, μμο, mmo, mmorpg, world, lineage, rift, bay, ισχύ, hunter, anarchy, online, sequel, fps, pvp, rpg, games, σημαίνει, ego, guardian, guns, δραση, random, hit, craft, νέα, speed, dodge, animation, voice, chat, shadow, user, party, fake, draw, xbox, grant, nolan, leonidas, μωβ, real, shop, dynamic, εταιρεία, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , φωτια, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, το ποντικι, γατα, δουλεια, ηχος, ιχνος, μμο, μουσικη, μωβ, ξυλο, φιλοσοφιες, χρωματα, chat, ego, games, game, guardian, guild wars 2, hunter, mmo, mmorpg, pvp, quest, real, rift, rpg, xbox 360, αορατος, απλα, ασπιδα, ασημι, ατμοσφαιρα, βοηθεια, βομβα, βρειτε, βρισκεται, γινει, γινεται, διαστημα, δυστυχως, δειτε, δικη, δηλητηριο, εδαφος, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εν μερει, εντομα, εξελιξη, επρεπε, εταιρεία, εταιρια, εχθροι, ζωη, ειδος, υπηρχαν, υπολογιστες, κυρια, λειπει, λογια, μικρο, μπορειτε, νοημοσυνη, ομαδα, παντα, ολογραμμα, ουσια, οχημα, περιβαλλον, πιστολια, πιο πολυ, ποιοτητα, ποντικι, πορτες, προβληματα, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συνταγη, σωμα, τουρτα, τρια, υλοποιηση, ισχύ, φυσικα, φοντα, φορα, ωρες, animation, anarchy, battlestar galactica, bay, sequel, craft, dodge, draw, guns, gears of war, γινετε, grant, hit, χωρα, ιδιαιτερα, user, shop, leonidas, lineage, μοιαζει, μπροστα, nolan, παιχνιδι, party, random, speed, shadow, σημαίνει, online, θεματα, world of warcraft, world, voice
Τυχαία Θέματα