E3 2014: Η παρουσία της Microsoft

Διέρρευσαν τα games που θα αποκαλυφθούν. Ryse 2, Halo 5, Forza Horizon 2, Fallout 4, Halo 2: Anniversary και αρκετά άλλα games!

[Αρχική δημοσίευση: 6/5/14] Η συνέντευξη τύπου της Microsoft στην φετινή E3 θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 9 Ιουνίου

στις 19:30 ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ίδια η εταιρεία.

Το εν λόγω event θα ονομάζεται Xbox: Game On και θα έχετε την δυνατότητα να το παρακολουθήσετε ζωντανά τόσο online στο Xbox.com, όσο και μέσω του Xbox Live ή σε Windows Phone. Φυσικά, εμείς προτείνουμε να συντονιστείτε στο GameWorld εκείνες τις ημέρες, καθώς πέρα από την κάλυψη των γεγονότων θα υπάρχει και έγκυρος σχολιασμός όσων θα δούμε!

Πριν την παρουσίαση θα υπάρχει ένα μισάωρο pre-show event, το οποίο επίσης θα μεταδοθεί μέσω live streaming, ενώ η συνολική διάρκεια της press conference αναμένεται να φτάσει τα 90 λεπτά. Ο Phil Spencer της Microsoft Game Studios τονίζει μέσω Twitter ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί αυτή τη φορά περισσότερο στους hardcore gamers, καθώς θα ανακοινωθούν τόσο νέα IPs όσο και διάφορα sequels, ενώ θα αποκαλυφθούν και ονόματα εταιρειών ανάπτυξης με τα οποία έχει ξεκινήσει συνεργασία.

H συνέντευξη τύπου της Microsoft θα είναι η πρώτη της εβδομάδας της Ε3. Η EA θα δώσει την δική της παρουσίαση την ίδια ήμερα μερικές ώρες αργότερα, στις 22:00, ενώ θα ακολουθήσει η Ubisoft στη 01:00. Συνήθως, έχουμε μετά από όλες αυτές και την παρουσίαση της Sony, στην κλασικά πιο "γεμάτη" νύχτα της έκθεσης.

Δεν ξεχνάμε πως η Nintendo δεν θα παραχωρήσει ζωντανή συνέντευξη τύπου στην φετινή E3, αλλά θα παρουσιάσει τα προϊόντα της μέσα από ένα ειδικό "Digital Event", το οποίο θα μεταδοθεί μέσω live streaming την Τρίτη 10 Ιουνίου, ενώ υπάρχουν φήμες περί αποκάλυψης νέου hardware.

[UPDATE 8/5/14] Μετά την διαρροή των games που φέρεται ότι θα παρουσιάσει η Sony στην συνέντευξη τύπου στην E3, ήρθε στη δημοσιότητα και το αντίστοιχο πρόγραμμα της Microsoft μέσα από το blog TheCutAndDry που δηλώνει ότι οι πληροφορίες που έχει στα χέρια του προέρχονται από έμπιστη πηγή.

Αναλυτικά οι φήμες για την συνέντευξη τύπου της Microsoft λένε τα εξής:
- Το Ryse 2 είναι ήδη υπό ανάπτυξη και θα παρουσιαστεί στην E3 μέσω ενός gameplay τρέιλερ. Θα λαμβάνει χώρα στον Μεσαίωνα, θα είναι περισσότερο open-world και θα έχει ανανεωμένο σύστημα μάχης. Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας τα τέλη του 2016.

- Το Forza Horizon 2 θα ανακοινωθεί στην έκθεση. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014 με την βοήθεια της Playground Games. Θα είναι πάλι open world και θα περιλαμβάνει τις εξής περιοχές της Αμερικής: Λουιζιάνα, Μισισιπή, Νέο Μεξικό, Τέξας και Αρκάνσας. Θα υπάρχει εναλλαγή ημέρας/νύχτας, αλλαγές στις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο. Το single player θα διαρκεί τουλάχιστον 80 ώρες.

- Η 343 Industries θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του Halo 2: Anniversary. Πρόκειται για ένα HD remake του Halo 2, θα περιλαμβάνει την αποστολή της E3 2003 ως unlockable mission και όλους τους χάρτες από την έκδοση για PC.

- Η Turn 10 δε θα παρουσιάσει κάτι άλλο φέτος, πέρα από την συνεργασία της με την Playground Games.

- Θα ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας του Halo 5.

- Η Rare ετοιμάζει reboots των Battletoads και Perfect Dark. To πρώτο θα διατεθεί αρχικά αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή και θα τρέχει στα 60fps. Το Perfect Dark από την άλλη θα μετατραπεί σε Action Adventure τρίτου προσώπου. Θα μοιάζει με τα games της σειράς Uncharted.

- Η Epic θα παρουσιάσει ένα νέο game που θα βασίζεται στο εντυπωσιακό demo του Samaritan που είδαμε το 2012. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Xbox One. Οι φήμες κάνουν λόγο για το παιχνίδι με τα καλύτερα γραφικά για αυτή τη γενιά!

- Αποκάλυψη του EchoBlack, ενός τίτλου για το Kinect από την Good Science Studios. Τα σκηνικά του παιχνιδιού θα αλλάζουν ανάλογα με τον τόνο της φωνής σας και την τοποθεσία σας. Δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία διάθεσης.

- Η Twisted Pixel θα παρουσιάσει ένα sci-fi 2.5D Platform game που θα λαμβάνει χώρα στον πλανήτη του Dakelsus.

- Η Black Tusk θα δείξει ένα CGI τρέιλερ του Gears of War: Lazarus, το οποίο θα μας δείξει την νέα κατεύθυνση που θα πάρει η σειρά.

- Η Lift London θα παρουσιάσει δύο games. Δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες.

- Η Lionhead θα δείξει gameplay του Fable Legends και ένα teaser τρέιλερ ενός νέου παιχνιδιού που θα διαδραματίζεται σε μια post-cataclysmic εκδοχή του πλανήτη Γη. Πιθανότατα θα περιλαμβάνει εξωγήινους.

- Η Frontier Development αναπτύσσει ένα παιχνίδι για το Kinect. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

- Η Grounding Inc θα παρουσιάσει το Phantom Dust: Sacrifice. Πρόκειται για prequel και θα διατεθεί σε επεισόδια, όπως τα games της Telltale.

- Το Quantum Break θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2014. Θα είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας και θα περιλαμβάνει και multiplayer modes. Έχουν γίνει περαιτέρω βελτιώσεις στον οπτικό τομέα.

- Το Sunset Overdrive θα κυκλοφορήσει τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου. Τα γραφικά του θα είναι περίπου όπως στο CGI τρέιλερ που παρουσιάστηκε πέρυσι. Το σύστημα του parkour θα είναι μια μίξη των Sonic, Jet Set Radio και Ratchet and Clank.

- Θα παρουσιαστεί το RugPuddle, ένα παιχνίδι της Platinum Games για τις κονσόλες της Microsoft. Θα είναι ένα Action Beat 'em Up όπως το Viewtiful Joe. Η Microsoft θα συνεργαστεί με την Platinum Games για να εκδώσει και άλλα games της.

- Η Leap Experience Pioneers θα ανακοινώσει ένα sci-fi Third Person Shooter RPG παρόμοιο με το Mass Effect. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.

- Μια νέα προγραμματιστική εταιρεία, η Platform Next Games θα δείξει ένα tech demo από ένα επικείμενο παιχνίδι της. Θα διαδραματίζεται είτε σε ένα αρχαίο, είτε σε ένα fantasy setting.

- Η Microsoft θα ανακοινώσει την ημερομηνία που θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα Xbox One ως development kits. Πιθανότατα αυτή η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί πριν τον Οκτώβριο του 2014.

- Το Crackdown: Skyline θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Θα εκδοθεί από την Microsoft. Δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες, ούτε ποια εταιρεία το αναπτύσσει.

Άλλα multi-platform games που θα δούμε:
- The Division: Το Xbox One είναι πλέον η κύρια πλατφόρμα ανάπτυξής του
- Call of Duty: Advanced Warfare
- Fallout 4
- Ένα παιχνίδι της EA
- Αποκλειστικά για πάντα ή για περιορισμένο χρόνο DLC για όλα τα παραπάνω.

Είμαστε έναν μήνα μακριά από την έναρξη της E3 2014 και αν όλα τα παραπάνω αληθεύουν, τότε σίγουρα η μεγαλύτερη έκθεση για video games αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτή! Η Microsoft φαίνεται να ρίχνει στο τραπέζι όλα της τα δυνατά χαρτιά, ενώ ταυτόχρονα κάνει σημαντικές συνεργασίες με 3rd parties.

Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις.

Keywords
microsoft, microsoft, gears of war, call of duty, εν λόγω, xbox live, live streaming, xbox one, games, halo, fallout, ιουνίου, εταιρεία, xbox, game, online, live, windows, phone, press, phil, studios, twitter, νέα, ips, sequels, ubisoft, sony, nintendo, blog, world, single, player, rare, perfect, adventure, uncharted, demo, science, black, cgi, lift, london, fable, dust, quantum, parkour, sonic, jet, set, radio, rpg, effect, tech, skyline, dlc, video, τελη κυκλοφοριας, τελη κυκλοφοριας 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, δυνατα, ονοματα, προγραμμα, φημες, χαρτες, ωρα, blog, cgi, dlc, games, game, radio, rpg, sony, ubisoft, xbox live, αποκαλυψη, βοηθεια, γινει, δευτερα, δυνατοτητα, δικη, δωσει, υπαρχει, εκθεση, εν λόγω, εταιρεία, ιδια, κυρια, λειτουργια, λογο, μακρια, μεξικο, μιξη, μορφη, μπορειτε, νυχτα, παντα, παρουσιαση, πηγη, σιγουρα, σειρα, τεξας, τρειλερ, τριτη, φυσικα, φορα, ψηφιακη, ωρες, black, phone, call of duty, demo, skyline, dust, adventure, effect, επεισοδια, fable, fallout, phil, gears of war, halo, χωρα, ιδιαιτερα, live streaming, ips, ιουνίου, jet, lift, london, μοιαζει, windows, nintendo, multi, παιχνιδι, player, πληροφοριες, press, perfect, parkour, quantum, rare, science, studios, set, sonic, sequels, σκηνικα, single, tech, online, uncharted, world, χερια
Τυχαία Θέματα