League of Legends: Nami Guide

Το νέο support γένους θηλυκού!

Οι περισσότεροι από τους champions που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στο League of Legends, ήταν είτε ability power είτε attack damage, αλλά κανένας τους support.

Πάνω που είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε για το τι θα κάνει η Riot

Games με αυτή την κατηγορία, ήρθε η Nami για να μας καθησυχάσει. Το μόνο που απομένει τώρα για την προγραμματιστική εταιρεία της Santa Monica, είναι να κυκλοφορήσει και έναν tank χαρακτήρα, που επίσης έχουμε αρκετό καιρό να δούμε. Έως τότε όμως ας εξετάσουμε το lore και τις δυνατότητες της...γοργόνας που ακούει στο όνομα Nami.

Οι Μαράι, μια φυλή που ζει για αιώνες κάτω από τον βυθό της θάλασσας, επιλέγουν ανά 100 χρόνια μια Εκλεκτή της Παλίρροιας η οποία μπορεί να τους εξασφαλίσει μια φεγγαρόπετρα. Η φεγγαρόπετρα αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αφού χωρίς αυτή τα άγρια πλάσματα της Αβύσσου θα προσπαθήσουν να τους επιτεθούν. Ωστόσο, η φεγγαρόπετρα χάνει την δύναμή της κάθε 100 χρόνια και πρέπει να αναπληρωθεί. Η Nami καλείται να αναλάβει την επικίνδυνη αυτή αποστολή. Είναι ορκισμένη να μη γυρίσει πίσω στην πόλη της εάν δεν καταφέρει πρώτα να επαναφορτίσει την φεγγαρόπετρα.

Γιατί αξίζει να την αγοράσετε
Η Nami ανήκει στην οικογένεια των support champions, κάτι που σημαίνει ότι δεν επικεντρώνεται στο να σκοτώσει τους άλλους παίχτες αλλά στο να βοηθήσει τους συμμάχους της να το κάνουν. Οι επιθέσεις της εκτελούνται από μακριά. Συνήθως μένει πίσω πίσω στο πεδίο της μάχης ώστε να μπορέσει να προστατέψει κάποιον σύμμαχο αποτελεσματικά ή να του ενισχύσει τις επιθέσεις.

Το καλό είναι ότι έχει δυνατότητες που θα ζήλευε κάθε άλλο support. Μπορεί να κάνει heal και damage μαζί με ένα και μόνο skill, να απωθήσει τους εχθρούς και να ενισχύσει την δύναμη του συμμάχου που θα διαλέξει εκείνη. Επιπλέον η ultimate της είναι ένα από τα μεγαλύτερα crowd controls που υπάρχουν, αφού πετάει πίσω με knockback όσους εχθρούς πετύχει.

Watch YouTube video

Οι ικανότητές της
Παίζοντας με την Nami θα καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για ένα καθαρό support champion αλλά για ένα υβρίδιο μεταξύ support και ability power. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να προβλέψετε το που θα πάει ο αντίπαλος ώστε να τον πετύχετε με το πρώτο skill (Q) για να αμυνθείτε ή να τον σκοτώσετε εάν έχει πολύ λίγο health. Μέγιστης σημασίας είναι το να ξέρετε πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ultimate attack, αφού εκτός από μεγάλη δύναμη έχει και μεγάλο cooldown. Πάμε να δούμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τα skills της νέας μας champion:

Surging Tides (Ορμητική Παλίρροια )-Passive- : Η ταχύτητα κίνησης των σύμμαχων που επηρεάζονται από τις ικανότητες της Nami αυξάνεται για σύντομο χρονικό διάστημα.
Q- Aqua Prison (Υδάτινη Φυλακή): Η Nami εκτοξεύει μια φούσκα νερού στον αέρα σε μια στοχευόμενη θέση, η οποία προκαλεί μαγική ζημιά και απωθεί τους εχθρούς που χτυπά.
W- Ebb and Flow (Παλίρροια και Άμπωτη): Εξαπολύει ορμητικά νερά με στόχο σύμμαχους ή αντίπαλους ήρωες. Το νερό μπορεί να αναπηδήσει από ήρωα σε ήρωα και προκαλεί μαγική ζημιά στους αντίπαλους, ενώ θεραπεύει συμμάχους (ή και τον εαυτό της).
E- Tidecaller’s Blessing (Ευλογία της Εκλεκτής): Η Nami ενισχύει ένα σύμμαχο, προσθέτοντας επιπλέον μαγική ζημιά στις επιθέσεις του ενώ ταυτόχρονα προκαλεί επιβράδυνση στην κίνηση του εχθρού.
R- Tidal Wave (Παλιρροϊκό Κύμα): Η Nami καλεί ένα μαζικό παλιρροϊκό κύμα το οποίο προκαλεί μαγική ζημιά και επιβραδύνει όλες τις εχθρικές μονάδες που χτυπά.

Lanes
Τα supports δεν πάνε ποτέ στο mid αφού συνήθως σε αυτό το lane παίζει μόνο ένας champion μόνος του. Για αυτό η καλύτερη θέση βρίσκεται, πάντα με κάποιον άλλον σύμμαχο, είτε στο top lane είτε στο bottom. Ο συνδυασμός ad carry και support είναι από τους καλύτερους αφού ο carry θα κάνει push στο lane και ο support θα μπορεί να τον «υποστηρίζει» κατάλληλα. Όσον αφορά το jungle, η Nami ως support δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει αφού με τόσο λίγο ability power δεν θα μπορέσει να σκοτώσει κανένα από τα mobs της jungle.

Πώς να την «χτίσετε» αποτελεσματικά
Η Nami είναι σχετικά φθηνή όσον αφορά στα items που πρέπει να αγοράσετε. Ξεκινήστε με Sight Ward, Health Potion και Faerie Charm. Όταν γυρίσετε στη βάση για πρώτη φορά, φροντίστε να έχετε αρκετά gold ώστε να αγοράσετε Philosopher's Stone, που θα σας βοηθήσει να μαζέψετε παραπάνω gold, και Boots of Speed. Στη συνέχεια φροντίστε να αναβαθμίσετε τις μπότες σας σε Ionian Boots of Lucidity και να βγάλετε προαιρετικά το πρώτο ability power item, το Kage's Last Breath. Τέλος, φτιάξτετα Shurelya's Reverie, Mikael's Crucible και Locket of the Iron Solari. Αν δεν τα πάει καλά η ομάδα σας στα team fights, τότε φροντίστε να φτιάξετε το Guardian Angel.

Τα runes που της ταιριάζουν είναι τα Greater Quintessence of Gold για να μαζεύετε γρηγορότερα gold, Greater Mark of Magic Penetration για 0.87 magic penetration, Greater Seal of Armor για 1.41 armor και τέλος Greater Glyph of Scaling Mana Regeneration για mana regeneration.

Κόστος
H Nami κοστίζει 6300 IP (Influence Points) ή 975 RP (Riot Points). Το skin της με την ονομασία "Koi Nami" κοστίζει 975 RP.

Διαβάστε το review του League of Legends από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα
League, Legends,Nami Guide