PlayStation 4, DualShock 4 & Eye: Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αναλυτικά οι προδιαγραφές και οι φωτογραφίες της νέας κονσόλας της Sony, του χειριστηρίου και της κάμερας.

Στην press conference του PlayStation 4 η Sony ανακοίνωσε και επίσημα την νέα της κονσόλα, δίνοντάς μας παράλληλα ένα δείγμα των games

και την μηχανών γραφικών που θα απολαύσουμε φέτος τα Χριστούγεννα.

Από πλευράς hardware ωστόσο, το PS4 δεν παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό. Η ιαπωνική εταιρεία μας έδειξε το DualShock 4 και την EyeCam αλλά δεν αποκάλυψε επίσημα την κονσόλα στις κάμερες, αφενός μεν διότι δεν είναι 100% έτοιμη, αφετέρου για να αυξήσει το hype εν όψει της E3 όπου η Microsoft θα πρέπει να απαντήσει δείχνοντας το νέο Xbox (αν δεν το πράξει νωρίτερα φυσικά).

Οι τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation 4 είναι οι εξής:
Μνήμη: 8GB GDDR5 RAM
Επεξεργαστής: AMD Jaguar x86-64
Κάρτα γραφικών: Σύγχρονη κάρτα γραφικών στα 1,84 Terraflops. Αναμένουμε προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες.
Συνδεσιμότητα: HDMI, Analog-AV, θύρες USB 3.0, θύρα "AUX".
Σκληρός δίσκος: Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί
Δικτύωση: 80.211 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1
Με την κονσόλα παρέχονται: Το χειριστήριο DualShock 4 και ένα μονοφωνικό headset για χρήση στο cross-game chat και στην αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Χριστούγεννα 2013
Τιμή και μοντέλα: Δεν ανακοινώθηκαν

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η υπολογιστική δύναμη του PlayStation 4 είναι φτιαγμένη ώστε να αντέξει για πολλά χρόνια ακόμη. Οι περισσότεροι από εσάς ενδεχομένως να μην έχετε ένα τέτοιο PC αυτή τη στιγμή. Αν αγοράζατε υπολογιστή φέτος αυτά θα ήταν τα ανάλογα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Με την αγορά του PlayStation 4 στα τέλη της χρονιάς θα μπορέσετε να τοποθετήσετε στο σπίτι σας ένα σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας. Αν πάλι έχετε ήδη PlayStation 3 (άρα το Blu-ray drive καθώς και πολλά games βρίσκονται ήδη δίπλα σας) τότε θα πρέπει να "ζυγίσετε" την κατάσταση και να αποφασίσετε πότε θα ήταν το καλύτερο διάστημα αγοράς.

DualShock 4
Το χειριστήριο του PlayStation 4 αποτελεί το μόνο hardware της κονσόλας που αποκαλύφθηκε πλήρως και θα περιλαμβάνει:
- Οθόνη αφής τύπου capacitive
- Πιο ευέλικτο d-pad ("σταυρός" στα αριστερά του χειριστηρίου) και δύο analog sticks
- Trigger buttons και λαβές παρόμοιες με αυτές του Xbox 360 controller
- Υποδοχή για headset
- Share button για να δείχνετε online το παιχνίδι σας τη στιγμή που παίζετε
- Options button
- Ανιχνευτής παίκτη LED
- Βάρος: 209γρ (το DualShock 3 ήταν 191γρ)
Οι τελικές προδιαγραφές ενδέχεται να αλλάξουν.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ η Sony αποφάσισε να αλλάξει άρδην την πολιτική της στο σχεδιασμό του DualShock 4. "Δανείστηκε" λοιπόν ορισμένα στοιχεία, όπως οι λαβές και τα trigger buttons του Xbox 360, αλλά κυρίως η οθόνη αφής που έχει και το Wii U, ενώ πρόσθεσε την δυνατότητα άμεσου Share των games σας τη στιγμή που τα παίζετε. Το streaming των παιχνιδιών δεν μπορεί να γίνει στο DualShock 4, σε αντίθεση βέβαια με το Wii U gamepad, αλλά θα είναι προνόμιο όσων από εσάς έχετε PS Vita ή tablet PC.

PlayStation 4 Eye
Η Eye camera του PS4 αποκαλύφθηκε κι αυτή με τη σειρά της. Είναι ογκοδέστερη αλλά διαθέτει σένσορα 1280x800 που αναπαράγει βίντεο στα 60 frames το δευτερόλεπτο. Η απόδοση είναι καλύτερη από το Kinect των 640x480 και 30 frames το δευτερόλεπτο, αλλά η Microsoft δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη με το φημολογούμενο Kinect 2.0. Συν τις άλλοις, το PlayStation 4 Eye δεν ανακοινώθηκε αν θα προορίζεται για χρήση με τα PC, κάτι που όπως ξέρουμε γίνεται ήδη με το Kinect.

Εν αναμονή
Πλέον αυτό που απομένει είναι η Sony να διευκρινίσει τι θα ισχύσει με την κάρτα γραφικών της κονσόλας, τον σκληρό δίσκο της (που λογικά θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή ώστε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος) και το αν θα έχουμε ένα "φθηνό" κι ένα "ακριβό" μοντέλο PS4 όπως επίσης φημολογείται. Θα έχουμε πολλά να δούμε στη φετινή E3, 11-13 Ιουνίου στο LA Convention Center του Los Angeles.

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει φέτος στην περίοδο των Χριστουγέννων. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για να μάθετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα