SimCity: Τα θέματα των servers λύθηκαν

Η Electronic Arts ανακοίνωσε τα δωρεάν games που θα σας χαρίσει! [UPDATE 3]

Η αναμονή για το SimCity ήταν μεγάλη τους τελευταίους μήνες, αλλά η κυκλοφορία του στις 7 Μαρτίου συνοδεύτηκε με πολλά προβλήματα στους servers, καθώς θυμίζουμε ότι το παιχνίδι απαιτεί να είστε μονίμως συνδεδεμένοι για να παίξετε. Τι πήγε στραβά; Το γεγονός ότι η Maxis δεν είχε υπολογίσει στο ότι θα συνδεθεί τόσος μεγάλος αριθμός χρηστών κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας. Είναι ένα μεγάλο

λάθος από την εταιρεία που δεν πρόβλεψε την μεγάλη κίνηση, αλλά αμέσως κινήθηκε για να το διορθώσει.

Η αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής της Maxis, Lucy Brandshaw, δήλωσε ότι "Το κεντρικό πρόβλημα του παιχνιδιού βάση του οποίου οι περισσότεροι χρήστες δυσκολεύονται να συνδεθούν, αρχίζει από εμάς αλλά έχουμε διορθώσει το θέμα αυτό κατά 92% από την πρώτη κιόλας μέρα". Στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε οτι οι developers έχουν ακόμη πολύ δουλειά μπροστά τους. "Θα θέλαμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα από την πρώτη κιόλας μέρα, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε κάποια δεδομένα για να μπορέσει να τρέξει το SimCity στο 100% της απόδοσής του" συμπλήρωσε ενώ κατέληξε καλοπιάνοντας τους χρήστες της λέγοντας: "Χωρίς εσάς και την υπέροχη αφοσίωση που μας δείξατε δεν θα καταφέρναμε να βρούμε λύση τόσο γρήγορα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και την υποστήριξη”.

Το νέο update
Χθες Κυριακή έγινε διαθέσιμο το Update 1.4 του SimCity, το οποίο διόρθωσε την δομή και τους χρόνους ανταπόκρισης των servers και βελτίωσε το μενού επιλογής server κατά την έναρξη του SimCity, ο οποίος σας δείχνει πού έχετε χτίσει μια πόλη. Τέλος, δόθηκε προς χρήση ένας νέος server, ο Antarctica 1. Αυτές οι αλλαγές σας επιτρέπουν πλέον να παίξετε το νέο reboot της σειράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

[UPDATE] Δωρεάν παιχνίδι
Για να αντισταθμίσει την ταλαιπωρία, η Electronic Arts αποφάσισε να προσφέρει ένα δωρεάν παιχνίδι σε όσους έχετε αγοράσει το SimCity από τις πρώτες ημέρες. Το δώρο θα μπορέσετε να το παραλάβετε από το online κατάστημα Origin στις 18 Μαρτίου με σχετικό email που θα σας σταλεί. Τα games από τα οποία θα μπορέσετε να επιλέξετε κάποιο δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.

Διαβάστε το review του SimCity από το GameWorld.

[UPDATE 2] Offline mod
Ο UKAzzer, παίκτης του SimCity, ανέβασε το παρακάτω βίντεο στο YouTube το οποίο δείχνει ότι έχει ενεργοποιήσει το debug mode (σ.σ. χρησιμοποιείται απ' τους προγραμματιστές για να τεστάρουν νέα περιεχόμενα στα games) και βάση αυτού ανακάλυψε ότι μπορεί να δημιουργεί την πόλη του χωρίς να συνδέεται μονίμως σε servers! Μπορούσε να επεξεργαστεί μέχρι και τις λεωφόρους έξω από τα όρια των πόλεων, ενώ γνωρίζουμε ότι κάθε πόλη έχει περιορισμένο μέγεθος κάτι που έχει δυσαρεστήσει μια μερίδα κοινού.

{youtube}Bmce9oIxJag|400|300{/youtube}

Ο modder διόρθωσε ακόμη την ένδειξη πληθυσμού μιας πόλης ώστε να εμφανίζεται σωστά, ενώ αφαίρεσε το disconnection timer που σας αποσύνδεε απ' τον server μετά από 20 λεπτά αδράνειας, κάτι που έκανε η Maxis για να γλιτώσει χώρο στους servers της.

Φυσικά για να αποθηκεύσετε την πόλη σας θα πρέπει κάποια στιγμή να συνδεθείτε στους servers. Σημασία έχει όμως ότι μπορείτε να την φτιάξετε...με την ησυχία σας και offline! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Maxis τεστάρει τη νέα αυτή δυνατότητα για να την εισάγει στο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο αν υλοποιηθεί σίγουρα θα έχει θετικής ανταπόκρισης απ' τους gamers, θα δείξει ότι τελικά είχαν δίκιο και θα στείλει ένα μήνυμα και στις υπόλοιπες προγραμματιστικές εταιρείες για τα μελλοντικά games.

[UPDATE 3] Τα δωρεάν games
Η EA ανακοίνωσε τα games που θα δώσει για να αποζημιώσει τους κατόχους SimCity για την ταλαιπωρία τους κατά τις πρώτες ημέρες. Όσοι λοιπόν το είχατε αγοράσει, ελέγξτε αυτή τη στιγμή το email σας, μέσω του οποίου θα λάβετε κωδικό ώστε να αποκτήσετε ένα από τα παρακάτω παιχνίδια τα οποία θα εξαργυρώσετε online μέσω του Origin.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν μεγάλοι τίτλοι, όπως τα Mass Effect 3, Battlefield 3 ή ακόμα και το πολύ πρόσφατο Dead Space 3, κάτι που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:
- Battlefield 3 (Standard Edition)
- Bejeweled 3
- Dead Space 3 (Standard Edition)
- Mass Effect 3 (Standard Edition)
- Medal of Honor Warfighter (Standard Edition)
- Need For Speed Most Wanted (Standard Edition)
- Plants vs. Zombies
- SimCity 4 Deluxe Edition

Keywords
Τυχαία Θέματα