Smite preview

Το νέο MOBA game με την συναρπαστική κάμερα.

Το Smite είναι ένα MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) game από την Hi-Rez studios, την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Tribes: Ascend, το επιτυχημένο free-to-play First-Person Shooter που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Είναι καταπληκτικό το τι μπορεί να κάνει η αλλαγή της κάμερας σε ένα Dota-style παιχνίδι.

Η περιορισμένη στην περιστροφή αλλά η ελεύθερη στην μετακίνηση κάμερα είναι αυτό που γνωρίζουμε τόσα χρόνια. Είναι το στάνταρ μας. Τι γίνεται όμως όταν τα δεδομένα αντιστρέφονται; Πολύ απλά δημιουργείται το Smite. Το νέο free-to-play Strategy από την Hi-Rez Studios που συνδυάζει DotA gaming με free-rotation κάμερα και ενδέχεται να προτιμηθεί πολύ από τους fans του είδους.

Το Smite μοιάζει πολύ με το League of Legends, το Defense of the Ancients (DotA), το Awesomenauts και το Super Monday Night Combat, με μια σημαντική διαφορα. Η κίνηση με WSAD αντί του συνηθισμένου κλίκ συνδέεται άρρηκτα με την νέα κάμερα και αυτή η αλλαγμένη προοπτική φέρνει μια αρκετά αναζωογονητική αίσθηση, η οποία ενδέχεται να είναι αρκετά αρεστή σε όσους έχουν βαρεθεί όλα αυτά τα παιχνίδια κλώνους. Το GameWorld απέκτησε πρόσβαση στην beta μετά από πρόσκληση της Hi-Rez Studios και σας παρουσιάζει τις πρώτες εντυπώσεις.

Τα βασικά
Είναι προφανές ότι η Hi-Rez Studios κρατάει ένα συγκεκριμένο interface. Όπως είδαμε στο Tribes: Ascend, έτσι και στο Smite, το μενού εμφανίζεται στα αριστερά και στα δεξιά υπάρχει χώρος για καθετί καινούριο που μπορείτε να αποκτήσετε από το shop. Οι playable χαρακτήρες είναι εμπνευσμένοι από την ελληνική, την αιγυπτιακή και άλλες μυθολογίες. Είναι οι λεγόμενοι gods, οι οποίοι έχουν διαφορετικά και πολύ δυνατά skills. Αρχικά μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε με συγκεκριμένους gods, τους Artemis, Kali, Sun, Wukong, Ymir και Ra. Βέβαια αργότερα, όποιος ανέβει level μπορεί να ξεκλειδώσει και άλλους θεούς. Αυτό επιτυγχάνεται με τα χρήματα του παιχνιδιού ή ακόμα και αληθινά. Για να ξεκλειδωθεί ένας νέος Θεός θα πρέπει να ξοδέψετε 5500 Favour (οι μονάδες του παιχνιδιού) τα οποία είναι εύκολα να μαζευτούνε μέσα στα 10 πρώτα matches. Επιπλέον, κάθε φορά που ανεβαίνετε level σας δωρίζονται 1000 Favour, συνεπώς όταν φτάσετε στο level 6 λογικά θα έχετε αγοράσει και τον πρώτο σας θεό.

Το level ανεβαίνει ανάλογα με το xp αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο όλο το interface ώστε να μπορέσουμε να δούμε το πόσο xp θέλει το κάθε level. Κάτι αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σύστημα με masteries, όπως στο League of Legends, αλλά σημειώνουμε πάντα ότι είμαστε στην beta και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Maps
Στο Smite η Hi-Rez Studios επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν κλασικό χάρτη, με τρία lanes από δύο turrets το καθένα και ορδές με minions, ενώ φυσικά δεν λείπει το jungle στοιχείο, όπου υπάρχουν αρκετά mobs τα οποία μπορείτε να σκοτώσετε για έξτρα gold. Οι αγώνες προς το παρόν είναι διαθέσιμοι μόνο για 5 εναντίον 5 και ο χάρτης είναι μόνο ένας. Στην τελική έκδοση του παιχνιδιού

Keywords
Τυχαία Θέματα