The Elder Scrolls V: Skyrim Dawnguard

Μια νέα απειλή ξεπροβάλει.
Ο Νοέμβριος του 2011 ήταν από τους πιο θερμούς μήνες του έτους, τουλάχιστον για τους απανταχού gamers. Οι fans των RPG περίμεναν το πέμπτο μέρος της σειράς The Elder Scrolls της Bethesda αγκάλες και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Όλα τα στοιχεία που χτίστηκαν με τον χρόνο, από την μεγάλη αλλαγή στο skill system

του Morrowind μέχρι το αναβαθμισμένο σύστημα μάχης και τον σχεδόν αψεγάδιαστο τεχνικό τομέα του Oblivion, εμπλουτίστηκαν και παρήγαγαν το The Elder Scrolls V: Skyrim.

Έχοντας την αποδοχή του κόσμου, η Bethesda αναπτύσσει το πρώτο add-on του Skyrim με τον τίτλο Dawnguard, το οποίο και ανακοινώνει έξι μήνες μετά την έκδοση του παιχνιδιού, την 1η Μάιου 2012. Η κυκλοφορία του στα τρία διαφορετικά formats για τα οποία έχει εκδοθεί στο Skyrim είχε αποκλείσεις. Οι φίλοι του Xbox 360 ήταν οι πρώτοι που θα απολάμβαναν το νέο υλικό στις 26 Ιουνίου 2012 ενώ η έκδοση για PC ήρθε πέντε εβδομάδες αργότερα, στις 2 Αυγούστου. Ωστόσο, οι τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η έκδοση για PS3 μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν επιτρέψει την κυκλοφορία του στην κονσόλα της Sony προς το παρόν.


Για να δούμε όμως τι έχει να προσφέρει το Dawnguard στον κόσμο του Skyrim. Αν είστε βετεράνος και έχετε αποσυρθεί σε κάποια ήσυχη γωνιά της χώρας, απολαμβάνοντας την γαλήνη του σπιτικού σας, ξαλαφρώστε τον οπλοβαστό από τα όπλα σας και φορέστε την καλύτερη πανοπλία που έχετε στο σεντούκι σας. Το Dawnguard θα σας χρειαστεί. Αν πάλι μόλις γλιτώσατε από του… δράκου τα δόντια και ψάχνετε το ρόλο σας στον κόσμο, να είστε προσεκτικοί. Οι νύχτες ποτέ δεν ήταν πιο επικίνδυνες όσο τώρα.

“I heard they reforming the Dawnguard”
Η πιο σημαντική προσθήκη που φέρει το expansion είναι το ολοκαίνουριο quest line το οποίο θα κληθείτε να ολοκληρώσετε. Η ιστορία που εκτυλίσσεται, αφορά δύο αντιμαχόμενα factions. Την οικογένεια βρικολάκων Volkihar και την οργάνωση κυνηγών βαμπίρ Dawnguard. O προπάτορας των μεν, Lord Harkon, θέλει να ολοκληρώσει μια αρχαία προφητεία που είναι γραμμένη σε κάποιους αρχαίους πάπυρους (elder scrolls) και θα επιτρέψει την απόλυτη κυριαρχία των βαμπίρ στον κόσμο και οι δε την εξαφάνιση κάθε ίχνους των πλασμάτων του σκότους. Σίγουρα η ιδέα δεν κερδίζει δάφνες πρωτοτυπίας και αγγίζει τα όρια της κοινοτυπίας, αλλά καταφέρνει να θέσει τα πλαίσια μέσα στα οποία θα αναπτυχθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

To quest δεν είναι αμέσως διαθέσιμο και θα πρέπει να είστε τουλάχιστον level 10 για να το πάρετε. Ακούγοντας φήμες από τους περαστικούς φρουρούς των διάφορων πόλεων ή προσεγγίζοντάς σας άμεσα κάποιο μέλος της οργάνωσης, σας γίνεται γνωστό πως η Dawnguard ψάχνει για καινούρια μέλη. Έτσι λοιπόν θα ταξιδέψετε μέχρι το Riften και από εκεί προς το φαράγγι που οδηγεί στο φρούριο της Dawnguard.

Η περιοχή είναι καλοσχεδιασμένη και όμορφη και παρ’ όλο που δεν αποτελεί μέρος του εξωτερικού χώρου του Skyrim αλλά ξεχωριστή τοποθεσία, καταφέρ

Keywords
Τυχαία Θέματα