The Raven – Legacy of a Master Thief

Το Παρίσι στη δεκαετία του '60.

Αν αναφέρετε το όνομα της The Adventure Company σε έναν οπαδό των Adventures, μόνο επιφωνήματα θαυμασμού πρόκειται να ξεπηδήσουν από το στόμα του και δικαιολογημένα. Ο λόγος είναι ότι από το 2002 όταν και «γεννήθηκε», όπως τονίζει και το όνομα της εταιρείας, τροφοδοτεί την αγορά των video games με πολλούς συναρπαστικούς Adventure

τίτλους. Η σειρά των Atlantis, των Secret Files και των παιχνιδιών που βασίστηκαν στα μυθιστορήματα της φοβερής Agatha Christie είναι μερικά ονόματα που έχουν απασχολήσει για πολλές ώρες τους απανταχού adventurers.

Για φέτος είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς με την KING Art στο ρόλο του developer, η Adventure Company μας επιφύλαξε ένα αστυνομικό θρίλερ με καταπληκτικό σενάριο, πιο σύγχρονα γραφικά και συναρπαστικούς χαρακτήρες. Το όνομα του νέου crime adventure της είναι The Raven – Legacy of a Master Thief και αποτελεί ίσως το καλύτερο game της εταιρείας μέχρι σήμερα. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, σε πόσα Adventures μπορείς να απολαύσεις ανάλογα γραφικά παρέα με σενάριο και χαρακτήρες που μοιάζουν να ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων της Agatha Christie και του Sir Arthur Conan Doyle;

The Crime of the Century
Το 1960, η Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, είχε αρχίσει να χάνει την λάμψη του όταν κορύφωσε την δράση του ένας από τους ικανότερους ληστές όλων των εποχών εν ονόματι The Raven (Κοράκι). Το παράξενο παρατσούκλι του το κόλλησε ο Τύπος επειδή άφηνε πάντα ένα φτερό σαν σήμα κατατεθέν του στον τόπο της ληστείας και στη συνέχεια έκανε «φτερά» από τις διωκτικές αρχές σαν να ήταν πουλί. Ο Raven μπορεί να ξάφριζε θησαυρούς από μουσεία, γκαλερί, τράπεζες κ.τ.λ. πάντοτε όμως συμπεριφερόταν σαν κύριος, δηλαδή δεν τραυμάτισε και δεν σκότωσε ποτέ κανένα. Για τον λόγο αυτό τα ΜΜΕ του προσέδιδαν μια εικόνα ρομαντικού τυχοδιώκτη, τοποθετώντας τον στην κορυφή της λίστας των διάσημων προσώπων της δεκαετίας του 1950.

Η λαμπρή του καριέρα στον υπόκοσμο έλαβε τέλος το 1960 όταν ο φιλόδοξος επιθεωρητής Nicolas Legrand ήρθε τετ-α-τετ μαζί του σε μια από τις επιδρομές και τον πυροβόλησε θανάσιμα. Τέσσερα χρόνια πέρασαν και ο θρύλος του Raven είχε αρχίσει να ξεθωριάζει όταν συνέβη κάτι τρομερό στο Βρετανικό Μουσείο. Το ένα από τα δύο αρχαία αιγυπτιακά ρουμπίνια Eyes of the Sphinx, κλέβεται από ένα άτομο που αφήνει πίσω του ένα φτερό κορακιού. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το γεγονός και όλοι αρχίζουν να μιλούν για επιστροφή του φημισμένου κλέφτη από τον τάφο. Ο Legrand αναλαμβάνει ξανά την υπόθεση αλλά διατηρεί τις αμφιβολίες του για την ταυτότητα του νέου ληστή. Ο λόγος είναι ότι ο νέος Raven χρησιμοποίησε μια βόμβα στην ληστεία και προκάλεσε για πρώτη φορά, τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Η παρουσία σας στο παιχνίδι ξεκινά πάνω στο τρένο που μεταφέρει το δεύτερο ρουμπίνι αμύθητης αξίας υπό την συνοδεία του Legrand. Το όνομα σας είναι Anton Jakob Zellner και είστε ένας Ελβετός αστυνομικός που επιβιβάστηκε στην Ζυρίχη. Ταξιδεύετε με το θρυλικό Orient Express, με αρχικό προορισμό το λιμάνι της Βενετίας και, από κει με πλοίο, στην Αίγυπτο, στο Μουσείο του Καïρου όπου θα παραδοθεί το πετράδι. Ο Zellner είναι μεγάλος οπαδός του Legrand και των αστυνομικών του μεθόδων. Από την πρώτη στιγμή της περιπέτειας χώνει την μύτη του στην υπόθεση, χωρίς να μπορεί να προβλέψει την επική σύγκρουση μεταξύ εγκλήματος και νόμου που θα ακολουθήσει.

Agatha Christie Meets Sherlock Holmes
Το The Raven χωρίζεται σε τρία κεφάλαια που αφηγούνται την φαντασμαγορική του ιστορία από διαφορετικές πλευρές. Θα χειριστείτε αρχικά τον εύσωμο Zellner και σε επόμενο κεφάλαιο θα πάρετε τον έλεγχο άλλων δύο χαρακτήρων της περιπέτειας που μέχρι τότε ανήκαν στους NPCs. Δεν σας αποκαλύπτω την ταυτότητα τους γιατί θα ήταν spoiler, περιορίζομαι απλά να πω ότι οι χαρακτήρες μετά τον Zellner θα αντιστρέψουν την οπτική σας γωνία, ξεδιαλύνοντας όλα τα ανεξήγητα συμβάντα που συναντήσατε προηγουμένως.

Προσφέροντας και τις δύο όψεις του νομίσματος (έγκλημα – νόμος) σε εσάς, οι developers εμπλούτισαν την πλοκή του αστυνομικού έπους τους με πρωτοτυπία. Παράλληλα, σε όλο το σενάριο θα φάτε «φλασιές» βλέποντας τοποθεσίες που θυμίζουν έντονα τα μυθιστορήματα της Christie (σαν το Orient Express π.χ.) και συνομιλώντας με χαρακτήρες εμπνευσμένους από τα έργα του Doyle (ο επιθεωρητής Legrand θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται και Lestrade, ο διάσημος επιθεωρητής της Scotland Yard που διαβάσαμε σε αρκετές περιπέτειες του Sherlock Holmes).

Το The Raven είναι ολόκληρο ένας τεράστιος γρίφος που καταλήγει σε ένα και μοναδικό ερώτημα: ποιος είναι ο τρομερός ληστής; Μέχρι να το απαντήσετε, θα συνομιλήσετε, συνεργαστείτε και συγκρουστείτε με μια πλειάδα χαρακτήρων που εκπέμπουν την δικιά τους προσωπικότητα. Φόρος τιμής στην συγγραφέα που επηρέασε σφόδρα το The Raven είναι ο χαρακτήρας της Lady Westmacott. Πρόκειται για μια γριούλα συγγραφέα, την διασημότερη στον κόσμο, η οποία κέρδισε την φήμη της γράφοντας αστυνομικά μυθιστορήματα. Επίσης, πρωταγωνιστής στα περισσότερα μυθιστορήματα της είναι ο επιθεωρητής Partout. Απ’ ότι καταλάβατε, αναφερόμαστε ουσιαστικά σε έναν NPC-κλώνο της Agatha Christie, μια δυναμική γυναίκα παρά τα χρόνια της, που θα σας προσφέρει αρκετές συναρπαστικές συζητήσεις.

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι αρκετά αρχετυπικοί (για παράδειγμα, ο μπάτλερ, ο νεαρός ζιγκολό, η κακομαθημένη αριστοκράτισσα) αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σας κάνουν να βαρεθείτε. Η συμπεριφορά όλων τους εμφανίζει ενόχους. Μπορείτε να διακρίνετε ότι κρύβουν σκοτεινά μυστικά, δυσχεραίνοντας τρομακτικά το έργο της ανακάλυψης του αρχιεγκληματία. Τα στοιχεία μαζεύονται σιγά σιγά από κεφάλαιο σε κεφάλαιο μέχρι το τελικό ξεκαθάρισμα που θα σας συναρπάσει.

Πολεμώντας το έγκλημα με όπλο τον κέρσορα
H φόρμα των Point and click adventures είναι η καταλληλότερη για τον σχεδιασμό ενός απαιτητικού και οπτικά απολαυστικού Adventure συνεπώς δεν είναι περίεργο που το The Raven την ενστερνίστηκε. Περιφέροντας τους playable χαρακτήρες σας από οθόνη σε οθόνη θα χρειαστεί να «σαρώνετε» κάθε σπιθαμή τους, προκειμένου να ανακαλύψετε όλα τα σημεία που χρήζουν αλληλεπίδρασης. Μόλις ο κέρσορας «χαϊδέψει» ένα σημείο ενδιαφέροντος, εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η ονομασία του. Κλικάροντας με το δεξί mouse button, ο χαρακτήρας σας εξετάζει το αντικείμενο ή άνθρωπο και στην συνέχεια, πατάτε το αριστερό για να πάρετε το αντικείμενο, να το μετακινήσετε, να το πιέσετε, να μιλήσετε στον NPC κ.ο.κ.

Όπως παρατηρείτε ο χειρισμός είναι απλούστατος. Η πραγματική πρόκληση είναι να ανακαλύψετε την σωστή χρήση κάθε αντικειμένου και να συνομιλήσετε με όλους τους NPCs. Σε περίπτωση που το pixel hunting δεν είναι του στυλ σας, το παιχνίδι σας επιτρέπει να πατήσετε το space bar, εμφανίζοντας όλα τα σημεία αλληλεπίδρασης στην οθόνη σε μορφή εικονιδίου μεγεθυντικού φακού. Στην πλειονότητά τους, τα σημεία είναι ευδιάκριτα οπότε δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε συχνά στο space bar και αυτό είναι θετικό διότι, κάθε φορά που το πατάτε, αφαιρείτε ένας μικρός αριθμός από τα Αdventure points που συγκεντρώσατε με τον ιδρώτα σας. Συνάμα, σε αντίθεση με τα περισσότερα σύγχρονα Αdventures, τα εικονίδια των μεγεθυντικών φακών «ανάβουν» για μερικά δευτερόλεπτα και στην συνέχεια χάνονται. Είναι λοιπόν συχνό το φαινόμενο να μην προλάβετε να τα δείτε όλα με ένα πάτημα του space bar!

Οι διάλογοι αποτελούν την πεμπτουσία του The Raven. Επιλέγοντας ένα χαρακτήρα για συνδιάλεξη, εμφανίζεται στην οθόνη σε μορφή κειμένου μια σειρά ερωτήσεων που μπορείτε να υποβάλλετε. Οι δημιουργοί του The Raven καινοτόμησαν στην παρουσίαση των ερωτήσεων που δεν διατυπώνονται ευθέως αλλά περισσότερο σαν οπτικοποίηση των σκέψεων του χαρακτήρα σας. Για παράδειγμα, συνομιλείτε με τον νεαρό Matt Miller και θέλετε να μάθετε το όνομα του. Αντί η ερώτηση να έχει την κλασική διατύπωση «πως σε λένε μικρέ, νεαρέ κ.τ.λ.» εμφανίζεται ως «ποιος είναι αυτός;». Οι κουβέντες με τους NPCs ξεδιπλώνουν ομαλά το νήμα της πλοκής και προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες που ο εκάστοτε χαρακτήρας σας καταγράφει στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Η μετακίνηση του κέρσορα στο κάτω μέρος της οθόνης ανοίγει αυτόματα το inventory όπου φιλοξενούνται τα αντικείμενα που μαζεύετε στην πορεία. Με δεξί κλικ του mouse τα εξετάζετε και με αριστερό τα πιάνετε και τα αναμειγνύετε με άλλα αντικείμενα στο inventory ή επί της οθόνης. Στο πάνω δεξιά τμήμα της οθόνης βρίσκεται ένας μετρητής που απεικονίζει τα adventure points που κερδίζετε με την κάθε πράξη σας στο The Raven. Από κάτω θα δείτε τρία εικονίδια: ένα μεγεθυντικό φακό που εμφανίζει τα σημεία αλληλεπίδρασης, δύο γρανάζια που ανοίγουν τα options και το κυριότερο, το ημερολόγιο σας.

Το ημερολόγιο φιλοξενεί σκίτσα των NPCs που συναντάτε με αναλυτικές πληροφορίες για το ποιόν τους. Στο τμήμα Secrets του ημερολογίου θα καταφεύγετε όταν «κολλήσετε» σε γρίφο ή απλά βρεθείτε μπροστά σε μια αδιέξοδη κατάσταση και δεν σας κατεβαίνουν ιδέες. Πατώντας την λέξη hint, θα σας γίνει μια νύξη για το τι πρέπει να κάνετε στην συνέχεια, η οποία στοιχίζει adventure points φυσικά. Τα adventure points δεν αποτελούν ένα είδος «νομίσματος» για να αγοράσετε κάτι in game ή για να ξεκλειδώσετε extra υλικό κ.τ.λ. Αποτελούν το σκορ που πετύχατε και υπάρχουν για προσωπική σας ικανοποίηση και μόνο.

Extra, extra, play all about it!
Αφού μιλήσαμε για extra υλικό, στο κεντρικό menu της περιπέτειας σας περιμένει η επιλογή extras. Εντός της μπορείτε να διαβάσετε τα credits (βαρετό), να απολαύσετε το εκπληκτικό artwork του The Raven, να δείτε ζωντανά την ορχήστρα που επιμελήθηκε το soundtrack να παίζει το main theme και τέλος να ακούσετε όλο το soundtrack κομμάτι - κομμάτι μέχρι να το εμπεδώσετε. Στο ίδιο menu θα επιλέξετε και ένα από τα τρία chapters της περιπέτειας για να ξεκινήσετε. Εξυπακούεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο.

Το The Raven κυριαρχείται από γρίφους που σας βάζουν να συνδυάσετε και να χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αντικείμενα σας. Βρίσκεστε στο σκοτάδι και δεν βλέπετε πέρα από την μύτη σας; Σίγουρα ένα κουτί σπίρτα, ένας φακός ή ακόμα και μια βόμβα μολότοφ θα λύσουν το πρόβλημα σας. Στέκεστε στην οροφή ενός κτιρίου με σκοπό να εκτελέσετε μια μεγαλειώδη ληστεία; Σκεφτείτε τον Tom Cruise στο Mission: Impossible και αρχίστε να ψάχνετε τριγύρω για σχοινιά, ορειβατικό εξοπλισμό κ.ο.κ.

Από το The Raven δεν λείπουν ευτυχώς οι πιο περίτεχνοι γρίφοι που μοιάζουν με minigames. Έχετε σκοπό να διαρρήξετε ένα κλειδωμένο δωμάτιο για να συλλέξετε στοιχεία; Πιάστε ένα σύρμα, χώστε το στην κλειδαριά και προσπαθήστε να εξισορροπήσετε όλες τις ασφάλειες της πόρτας, αυξομειώνοντας το σχήμα του σύρματος. Ένας άλλος απολαυστικός γρίφος είναι το άνοιγμα μιας μυστικής πόρτας, περιστρέφοντας πέτρινους δίσκους με σκαλισμένες μορφές ζώων πάνω τους.

Μόλις ολοκληρώσετε ένα chapter της περιπέτειας, θα δείτε την οθόνη του σκορ και τα credits. Μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Απλά πηγαίνετε στο κεντρικό menu και επιλέξτε το επόμενο κεφάλαιο. Όλοι οι γρίφοι του The Raven βασίζονται στην λογική και δεν πρόκειται να σας σπαζοκεφαλιάσουν. Αν φτάσετε σε σημείο που φαντάζει αδιέξοδο, ξαναψάξτε προσεκτικά την περιοχή για αντικείμενα και σημεία που σας ξέφυγαν.

Πριν ασχοληθείτε με το The Raven, πηγαίντε στο επίσημο site του και παίξτε το τζάμπα interactive graphic novel που σας περιμένει εκεί. Βουτηγμένο σε ασπρόμαυρη παλέτα με μικρές δόσεις κίτρινου, αποτελεί prequel του παιχνιδιού και αφηγείται την κατά μέτωπο σύγκρουση LegrandRaven που τελείωσε με τον θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου. Το design του graphic novel αξίζει τα 15 λεπτά του χρόνου που θα δαπανήσετε.

Τα σημεία του gameplay που ίσως κάποιοι βρείτε ενοχλητικά είναι το διαρκές pixel hunting, καθώς θα μετακινείτε τον κέρσορα σε ότι υπάρχει στην οθόνη για να αλληλεπιδράσετε μαζί του, ενώ ο πρωταγωνιστής του πρώτου Chapter, Zellner, ίσως φανεί σε κάποιους πολύ υποτονικός και χαμηλών τόνων. Οι δε σκηνές δράσης έχουν ελάχιστες έντονες στιγμές και απευθύνονται περισσότερο σε χαλαρού τύπου adventurers που εστιάζουν στις αναζητήσεις. Συνεπώς η ιστορία σας συνεπαίρνει αλλά πάσχει από τις μεγάλες προσωπικότητας που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Για Αdventure, το The Raven έχει ικανοποιητική διάρκεια και θα σας απασχολήσει ευχάριστα για 12 ώρες. Ολοκληρώνοντάς το, μαζί με την ικανοποίηση του τερματισμού, θα βιώσετε την αίσθηση ότι μόλις «ζήσατε» μια ολογραφική νουβέλα διάσημου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Σε επίπεδο bugs, το The Raven έχει ορισμένες ατέλειες. Το κακό collision detection θα σας αναγκάσει σε κάποιες περιπτώσεις να κολλήσετε σε ένα αντικείμενο και να χρειαστείτε Quit και Load στο save σας. Το μεγαλύτερο όμως παράδειγμα είναι ένα gamebreaking bug όπου αναγκάστηκα να καταφύγω σε walkthrough!

Στο πλοίο MS Lydia στο δεύτερο chapter, μπαίνετε στο ιατρείο του πλοίου και συνομιλείτε με τον Dr. Gebhardt. Στόχος σας να σας δώσει την σφαίρα που βρίσκεται καρφωμένη σε ένα πτώμα. Άρχισα να τον ρωτάω όλες τις διαθέσιμες ερωτήσεις αντί να του μιλήσω απευθείας για την σφαίρα. Ο Gebhardt εκνευρίστηκε και πέταξε τον χαρακτήρα μου έξω από το ιατρείο, κλειδώνοντας το. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην πάρω ποτέ την σφαίρα που θέλει ο Legrand και το παιχνίδι να μην μπορεί να προχωρήσει με τίποτα. Μην κάνετε το ίδιο λάθος, ρωτήστε αμέσως τον τύπο για την σφαίρα!

Ένα σκαλί πιο πάνω
Η οπτική παρουσίαση του The Raven είναι η καλύτερη που έχουμε δει σε τίτλο της The Adventure Company. Τα γραφικά είναι full HD σε ultra quality και στην μέγιστη ανάλυση που διαθέτει η οθόνη σας, ωστόσο τα flat textures και το κακό lipsync μαρτυρούν τις ατέλειες στο σχεδιασμό.

Θα μπορέσετε σχεδόν να αισθανθείτε το dynamic lighting στο σώμα του χαρακτήρα σας, αν και το anti-aliasing στο περιβάλλον είναι φτωχό με το περιβάλλον να παρουσιάζεται στατικό. Τα animations είναι μέτρια, καθώς αμαυρώνονται από glitches στο collision detection, όπως όταν για παράδειγμα δίνετε εντολή στον Zellner να πάει στο διπλανό δωμάτιο και αυτός κολλάει σε ένα έπιπλο ή προχωράει ανάποδα κτλ. Κατά τα άλλα το bump mapping είναι από τα αρτιότερα που έχουμε δει και υπάρχει αληθοφανής αποτύπωση των εκφράσεων όλων των προσώπων.

Η ορχήστρα που ανέλαβε το soundtrack του The Raven θα μπορούσε άνετα να συνθέσει μουσική για μυθικές ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου σαν τον Ben Hur και τον Laurence of Arabia. Και όμως, η δραματική ορχηστρική μουσική που ακούτε και που κορυφώνεται με το theme του Raven δεν συντέθηκε από τον Maurice Jarre, τον John Williams και άλλους κολοσσούς αλλά από ταλαντούχα μέλη της ορχήστρας που θα δείτε ζωντανά στα extras.

Το voice acting είναι ένα μειονέκτημα, καθώς οι ηθοποιοί δεν αποδίδουν στο βαθμό που θα έπρεπε τους ρόλους τους. Ναι μεν οι φωνές «δένουν» με το παρουσιαστικό των χαρακτήρων από πλευράς χροιάς και προφοράς, αλλά δεν αποτυπώνουν κανένα συναίσθημα, καθώς οι ερμηνείες τους θυμίζουν ανάγνωση έτοιμου κειμένου. Το δε lipsync είναι κάκιστο, αφού τα λόγια δεν συγχρονίζονται σχεδόν καθόλου με τα στόματα των χαρακτήρων.

Who is the Raven?
Το The Raven – Legacy of a Master Thief απευθύνεται πρωτίστως στους οπαδούς της αστυνομικής λογοτεχνίας και δευτερευόντως στους Αdventurers ανάμεσα σας. Με τα υψηλά production values, τους ορθολογιστικούς γρίφους, το ιδιαίτερο σενάριο, την δυνατή διάρκειά του και τους ξεχωριστούς του χαρακτήρες, τα 6,24 ευρώ που κοστίζει σε προσφορά στο Steam μοιάζουν με...πραγματική ληστεία και εσάς ως καταναλωτές να έχετε τον ρόλο του Raven!

Θετικά:
- Soundtrack κινηματογραφικής ποιότητας και υφής
- Σενάριο ισάξιο αστυνομικών ταινιών
- Ορθολογιστικοί γρίφοι
- Ιδανική τιμή

Αρνητικά:
- Lipsync κάτω του μετρίου
- Ορισμένα bugs
- Η πλοκή είναι χαλαρή σε ορισμένα σημεία, με ελάχιστες έντονες στιγμές
- Μικροπροβλήματα στο pathfinding του Zellner

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.7

Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές υποθέσεις είναι φανερό ποια θα είναι η επόμενη αγορά σας μέσω Steam.

Γιάννης Μοσχονάς

Keywords
raven, master, master, raven, sherlock holmes, tom cruise, adventure, video, games, atlantis, secret, king, art, game, δραση, τραπεζες, μμε, legrand, eyes, orient, express, αιγυπτος, holmes, scotland, yard, lady, click, button, στυλ, space, ημερολόγιο, νύξη, extra, play, πηγαίνετε, site, design, bug, lydia, full, dynamic, lighting, john, voice, προσφορες, steam, κινηση στους δρομους, Γόνδολες της Βενετίας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ξανα, lydia, ημερολόγιο, γνωμη, γριφοι, γυναικα, γωνια, ζιγκολο, ζυριχη, ηθοποιοι, ηχος, θριλερ, θρυλος, καριερα, με το δεξι, μμε, μουσικη, ονοματα, σφαιρα, ταινιες, express, games, game, αγορα, αξιζει, αμφιβολιες, απλα, αρχαια, ασφαλειες, ατομο, πηγαίνετε, βομβα, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γινει, γριφος, δευτερο, δειτε, δωσει, εγρηγορση, ευρω, υπαρχει, εργα, επρεπε, ζωων, ιδεες, ιδιο, ειδος, υποθεση, θετικο, εικονα, κεφαλαιο, λαθος, λαμψη, λογια, λογο, μολοτοφ, μορφη, μπορεις, μπορειτε, μυστικα, μυτη, νημα, νύξη, νουβελα, παντα, οθονη, ονομα, οπτικα, ουσιαστικα, παρουσιαση, παρισι, πεμπτουσια, περιβαλλον, πλοιο, ρουμπινι, ρολο, σελιδες, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σκιτσα, σωμα, στυλ, στομα, ταυτοτητα, τυπος, τμημα, τρενο, τρια, φυσικα, φορμα, φημη, φορα, ωρες, eyes, atlantis, anti, art, button, bug, click, design, adventure, δωματιο, extra, ερωτησεις, φακος, full, john, ιδιαιτερο, king, κομματι, lady, legrand, lighting, ληστες, μπροστα, οψεις, ορχηστρα, orient, dynamic, παιχνιδι, play, πληροφοριες, scotland, secret, σημα, site, space, steam, tom cruise, υλικο, ξεκαθαρισμα, yard, voice
Τυχαία Θέματα