Αλλάζει το PlayStation Store

Ετοιμαστείτε να το υποδεχτείτε αυτή την Τετάρτη!

Πριν από λίγες ώρες, η Sony έκανε μια ανακοίνωση που σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς χρήστες του PlayStation Network. Το PlayStation Store αναβαθμίζεται και ξεχνάει το παλιό του look, καθώς θα είναι έτοιμο να προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στην χρήση αλλά και ένα πιο όμορφο design. Κι όλα αυτά από το update

της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου και μετά. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τις διαφορές του νέου Store.

Τι νέο έχουμε
Καταρχάς πείτε ένα τελευταίο αντίο στο μουντό μπλε φόντο που κυριαρχεί στην υπηρεσία, καθώς αυτό θα αντικατασταθεί από ένα background με μαύρο-γκρι χρώμα που θα "δένει" καλύτερα με τα πλαίσια των εικονιδίων. Όσο για τα τελευταία, η θέση τους έχει πλέον αλλάξει (στην τωρινή μορφή του Store βρίσκονται δεξιά της αρχικής σελίδας). Θα είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και συγκεκριμένα το κάθε εικονίδιο θα καταλαμβάνει περίπου το 1/3 της συνολικής οθόνης! Μπαίνοντας στο Store, στα αριστερά σας θα βρείτε το "What’s New", το οποίο μετέπειτα χωρίζεται σε Games, Movies και TV. Πατώντας σε μια από τις τρεις κατηγορίες εμφανίζεται μια νέα στήλη στα δεξιά η οποία περιλαμβάνει άλλες κατηγορίες. Πατώντας π.χ στο Games σας εμφανίζονται τα γνωστά: New, PS Plus, Top Sellers κ.ο.κ. Μπαίνοντας μετά σε μια από αυτές τις κατηγορίες μπορείτε πλέον να κάνετε φιλτράρισμα στην αναζήτηση για να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε. Στο filtering έχει εισαχθεί η δυνατότητα αναζήτησης βάση είδους, τιμής, αν το παιχνίδι έχει online multiplayer, ημερομηνία κυκλοφορίας και τι περιφερειακά απαιτούνται (PS Move, PS Eye).

Όσο για το παλιό Search, δεν υπάρχει πια όπως το ξέρατε. Αντί για το onscreen keyboard το οποίο χρησιμοποιούσατε για να γράψετε, τώρα θα σας παρουσιάζεται μια στήλη με τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου. Για πρώτη φορά τα ορθογραφικά δεν παίζουν ρόλο και οι συντομογραφίες σας δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα (π.χ γράφοντας ΜW 3 σας εμφανίζεται κανονικά το Modern Warfare 3). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπάρχει κατηγορία με αποτελέσματα αναζήτησης ανάλογα με την ζήτηση! Επίσης όλα οι σειρές παιχνιδιών συνδέονται μεταξύ τους. Στο παράδειγμα του Modern Warfare 3 ανοίγοντας την σελίδα του σας εμφανίζεται και ένα παράθυρο που σας δείχνει το Black Ops ή παλαιότερα Call of Duty. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ψάχνοντας για Add-Ons, Demos, Themes κ.α.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να παρακολουθείτε τρέιλερ και screenshots για το παιχνίδι στου οποίου την καρτέλα βρίσκεστε, η διάθεσή τους όμως εξαρτάται πάντα από τον εκάστοτε provider. Κατά τα άλλα το Store μένει ίδιο. Στην κορυφή του θα βρείτε για παράδειγμα τα εικονίδια της αναζήτησης και του Cart, απ' όπου θα μπορείτε να κάνετε redeem αλλά και να ελέγχετε το wallet σας.

Συνοψίζοντας
Όπως και να 'χει πάντως, το PS Store την ήθελε την αλλαγή του. Όντας πιο εύχρηστο και πιο όμορφο από ποτέ, είναι σίγουρο πως βρίσκεται πιο κοντά στον καταναλωτή. Ραντεβού λοιπόν με το νέο design του την Τετάρτη.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του νέ

Keywords
Τυχαία Θέματα