Απολύσεις στην Lionhead μετά το Fable: The Journey

Το 10% των υπαλλήλων της Lionhead Studios έμαθαν χτές ότι οι δουλειές τους…κινδυνεύουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία προσπαθεί να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή: "Μετά την κυκλοφορία του Fable: The Journey, η Lionhead Studios

θα αρχίσει να δουλεύει σε νέα projects. Όπως συμβαίνει συχνά στη βιομηχανία των video games χρειαζόμαστε μικρότερο αριθμό υπαλλήλων στην αρχή των νέων projects, ενώ αυξάνουμε τον αριθμό τους όσο η ανάπτυξη του παιχνιδιού πλησιάζει προς το τέλος της. Είμαστε κοντά στους ανθρώπους των οποίων οι θέσεις κινδυνεύουν και θα τους βοηθήσουμε να βρουν εναλλακτικές δουλειές μέσα στην Microsoft".

Φαίνεται ότι η Microsoft σκοπεύει να προτείνει θέσεις σε άλλα κομμάτια της εταιρείας της εταιρείας όπως στην Rare, τη Soho Productions ή στα νέα της γραφεία στο Λονδίνο. Ο αριθμός ο οποίος αναμένεται να επηρεαστεί είναι κάτω από το 10% του αριθμού υπαλλήλων της Lionhead Studios, η οποία απασχολεί περίπου 200 υπαλλήλους. Πάντως, η Microsoft ισχυρίζεται πως σκοπεύει να προσλάβει 100 ανθρώπους μέσα στο 2013. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κλυδωνισμοί στην δημιουργό της σειράς Fable, έπειτα από την παραίτηση του ιδρυτή της Peter Molyneux.

Σας θυμίζουμε ότι προσφάτως έχουν υπάρξει και άλλες απολύσεις στην βιομηχανία του gaming, για παράδειγμα στην PopCap Games, την Sony, την Funcom και αλλού. Κάθε μέρα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι από την οικονομική κρίση δεν ξεφεύγει κανείς!

Το Fable: The Journey είναι ο τέταρτος τίτλος της σειράς Fable. Αναπτύσσεται από την Lionhead Studios αποκλειστικά για Xbox 360 με Kinect. Σύντομα θα έχετε review από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα