Έκαναν δωρεά και μάζεψαν 17 τόνους φαγητό!

Χωρίς να τους καλύψει κανένα μεγάλο δίκτυο στον κόσμο!

Μία παράξενη είδηση έκανε τον γύρο του Internet μέσω του Reddit και του Videogamememes. Όπως θα διαπιστώσετε στα δύο αυτά links, μία ομάδα από gamers συγκεντρώθηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Portland του Oregon, ώστε να παίξει ασταμάτητα games και να συγκεντρώσει φαγητό για άπορους ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Το αποτέλεσμα ήταν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μέσα σε 48 ώρες, να συγκεντρωθούν 17 τόνοι φαγητού!

Η παραπάνω είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς

η ομάδα ονομάζεται PDXLAN και αυτό είναι το επίσημο site της. Το παράδοξο; Επικοινώνησαν με τα game sites και τα τηλεοπτικά κανάλια που γνώριζαν αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Κάνοντας μια αναζήτηση στο Google δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια σχετική είδηση, κάτι που έκανε κάποιους να πιστεύουν προσωρινά πως η πληροφορία αυτή είναι ψευδής. Τελικά τόσο το Reddit όσο και το Facebook βοήθησαν στη διάδοση της πληροφορίας, καθώς και οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί.

Οι PDXLAN διοργανώνουν αυτό το event κάθε χρόνο επί 7 συνεχόμενα χρόνια, συλλέγοντας ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Μέσα σε 12 χρόνια από την ίδρυσή τους έχουν δωρίσει 100.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως τα Child's Play, Smile Train και τον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό. Απ' ότι φαίνεται όμως φέτος είναι η πρώτη φορά που έλαβαν έστω κάποια μικρή προβολή. Οποιοσδήποτε διαμένει στο Portland μπορεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση αυτή απλά επικοινωνόντας με το Pdxlan.net/portland ή απευθείας με τον Matt Conwell μέσω email στο [email protected].

Στην Ελλάδα παρόμοια πρωτοβουλία ανέλαβαν τα YouTube Channels SxedioB, Comedylab και Gamelab που διοργανώνουν φιλανθρωπικό 24ωρο gaming livestream με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για το χαμόγελο του παιδιού. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Τέτοιες ειδήσεις αν μη τι άλλο πρέπει να διαδίδονται.

Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα